Cylinderki Patrol GR
Moderator: Kosiarz
- tolber
- jestem tu nowy...
Cylinderki Patrol GR
Witam!
Poszukuję pilnie przedniego cylinderka do GRata. Może ktoś z was się oriętuje gdzie mogę go kupić, albo od jakiego innego samochodu bedzie pasował.
Poszukuję pilnie przedniego cylinderka do GRata. Może ktoś z was się oriętuje gdzie mogę go kupić, albo od jakiego innego samochodu bedzie pasował.
GG : 618602
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Re: Cylinderki Patrol GR
Cylinderka? Przedniegotolber pisze:Witam!

To co podajesz w linku to jest cylinderek do hamulców bębnowych i to tez nie do wszystkich aut pasujący...
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
- tolber
- jestem tu nowy...
Peepuck! pisze:Cylinderka? Przedniegotolber pisze:Witam!
Poszukuję pilnie przedniego cylinderka do GRata. Może ktoś z was się oriętuje gdzie mogę go kupić, albo od jakiego innego samochodu bedzie pasował.![]()
Chyba chodzi Ci o tłoczek.
To co podajesz w linku to jest cylinderek do hamulców bębnowych i to tez nie do wszystkich aut pasujący...
Sorki ale ja sie nie znam, tak powiedzial mi mechanik!!
Parch przestał hamować, wiec zaczołem szukać i znalazłem wyciek przy przednim prawym kole ale przewody napewno sa całem. Wiec pojechalem do mechanika a on kazał kupić mi cylinderek:)
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
A zagladał wogóle na ten zacisk hamulcowy czy tak tylko Ci powiedział zza biurka?tolber pisze:Sorki ale ja sie nie znam, tak powiedzial mi mechanik!!
Parch przestał hamować, wiec zaczołem szukać i znalazłem wyciek przy przednim prawym kole ale przewody napewno sa całem. Wiec pojechalem do mechanika a on kazał kupić mi cylinderek:)
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
No to albo masz jakąś zmote z hamulcami bębnowymi w przednim moscie albo kolesiowi sie cos porypało. Uszkodzenie tłoczka mozna zdjagnozować dopiero po rozebraniu zacisku, no chyba, ze jest podarta manszeta uszczelniajaca.tolber pisze:zajrzał pod samochód, kazał sktecić koła i nacisnąc hamulec. Po czym oznajmił, że trzeba kupić CYLINDEREK!!
Ja bym najpierw to rozebrał i kupił reperaturki przednich zacisków. Dopiero po dokładnym wyczyszczeniu zdecydowałbym czy kupować nowe tłoczki. O ile oczywiście masz normalnego GRata ze standardowymi hamulcami przednimi...

K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
- tolber
- jestem tu nowy...
Tak z przodu jest standard- tarczePeepuck! pisze:No to albo masz jakąś zmote z hamulcami bębnowymi w przednim moscie albo kolesiowi sie cos porypało. Uszkodzenie tłoczka mozna zdjagnozować dopiero po rozebraniu zacisku, no chyba, ze jest podarta manszeta uszczelniajaca.tolber pisze:zajrzał pod samochód, kazał sktecić koła i nacisnąc hamulec. Po czym oznajmił, że trzeba kupić CYLINDEREK!!
Ja bym najpierw to rozebrał i kupił reperaturki przednich zacisków. Dopiero po dokładnym wyczyszczeniu zdecydowałbym czy kupować nowe tłoczki. O ile oczywiście masz normalnego GRata ze standardowymi hamulcami przednimi...
Wiec w poniedziałek bede kazał mu rozebrac!!
Dzieki!!
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Potrzebne Ci bedzie tak jak napisal Peepuck, reparaturka zacisku i ewentualnie nowy tloczek
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

-
-
U mnie był walnięty tłoczek na lewej stronie i zdarło klocki dokumentnie podczas gdy na prawej były ok. Gumy warto założyć nowe więc założyłem, klocki też nowe bo musiałem ale drugi tłoczek był dobry więc został. Co do tłoczka, to mi dorobił nasz miejscowy tokarzysta i jest naprawdę super!
A polska wódka smakuje mi niezmiennie czego i Państwu życzę.Cherokee XJ+graty,Gelenda W460+graty;)