A proszę Cię bardzo Maristez...
Tak sie składa, że mam często glupie zamówienia od teatrów i innych oper, typu świecące walizki, albo inne sitka w rurkach i też maja swiecić, albo świecące drzewa na środku sadzawki na przedstawieniu plenerowym itp...
No i do tych sitek w rurkach potrzebne mi były zawiasy... jakieś...
ja oczywiście najpierw
www.jakieśzawiasydositekwrórkach.pl i juz bylem troszke mądrzejszy, ale trzeba pomacać. Padło na meblowe, ze względów konstrukcyjnych. W moim Wrocławiu są 4 liczące się sklepy/hurtownie z osprzętem meblarskim. Byłem we wszystkich, we wszystkich grzecznie powiedziałem co chce zrobić i poprosiłem o porade i pomoc w doborze. Wszędzie popatrzona jak na czuba (tu sie nie dziwie, bo kto robi sitka w rurkach z meblowych zawiasów) i powiedziano, że się nie da/nie ma/nie umiem/itp... itd... Na moją prośbe o papierzasty katalog jakiejś firmy od zawiasów dostawałem odpowiedzi, że i tak z katalogu zawiasów to nie ma, bo to trzeba zamawiać, a oni nie maja i trzeba dzwonić i wogóle jest problem i ojej... KATALOG??? Ale w ostatnim sklepie byłem już najmądrzejszy i bezczelny i podałem Pani numer katalogowy zawiasu konkretnej firmy(www...) i poprosiłem o podanie ceny i dobór akcesoriów, bo to w końcu Ona sie na zawiasach zna, nie ja... Obraziła sie, ale ewentualnie zostałem obsłuzony, kupiłem 72 zawiasy po około 12 PLN netto, a przede mną Pani miała trzech Panów Kaziów, którzy łącznie zostawili u niej 150 PLN, ale nie marudzili całe 10 minut, bo oni potrzebowali najtańsze do mebli Asi i Tomaszka (zbieżność imion przypadkowa), którym na meble w nowej kuchni za kredyt na babcie zostało 1200...
sedno?
Kompletna niekompetencja pracowników i olewactwo klienta, całkowita nieznajomość produktów z własnej oferty, nie ma chyba we wrocku firmy, która by mi zbudowała meble moich marzeń, bo nie mieli by z czego i tyle... no bo na półce nie ma no... zaczołem się zastanawiać, czy po wejściu do jakiegoś skomplikowanego sklepu nie powinienem pierwszego sprzedawcy zastrzelić dla przykładu i dopiero zacząć rozmowe...
A wkurza mnie to, bo sam sprzedaje produkty tylko i wyłącznie z katalogów, raczej górną półkę i do k...wy nędzy musze wiedzieć, czy to się da czerwone a tamto dłóższe, bo Pani chce wiedzieć teraz i tyle, a płaci nie mało...
Proszę Cię bardzo Maristez... Chciałeś .... masz...