Dzisiaj rozbierałem most z anglika.
Co autor miał na myśli 'zalewając' go czymś takim?

https://www.youtube.com/watch?v=Mjkt4tq9uio
Moderator: Kosiarz
Gęstszy olej żeby nie hałasowało?Takayuki pisze:Zagadka.
Dzisiaj rozbierałem most z anglika.
Co autor miał na myśli 'zalewając' go czymś takim?
https://www.youtube.com/watch?v=Mjkt4tq9uio
Właśnie nie, w jednym przegubie inny kolor/konsystencja smaru drugi prawie suchy...ernil pisze:Smar z przegubów
Popatrz na tematy na pierwszej stronie i nawet opcja szukaj będzie zbędna.boban22 pisze:Panowie czy lata ktoś zagazowanym Patrolem w dieselu? Ciekaw jestem opinii jak się spisuje gaz w silniku 2.8. Prosiłbym o opinie tych którzy użytkują taką "hybrydę", albo mają na ten temat jakieś konkretne info, chodzi mi czy gra warta świeczki i jak jest z trwałością takiego rozwiązania? Nie mogę nic na forum znaleźć...
Od TD42 są dwa rodzaje. Trzeba wszystko pomierzyć - możę będzie pasować.N2O pisze:Od TD42 jest bodajże takie samo.
Połącz z pytaniem 'czy gra warta świeczki'. Jakby była, by gazowali wszystkie diesle jak benzyny, a tego nie robią.Takayuki pisze:[quote="boban22"Nie mogę nic na forum znaleźć...
Jasnowidz.ernil pisze:To w takim razie zastosowano centralne smarowanie przegubów, tylko jeszcze smar nie dotarł gdzie trzeba
To że może haczyć to pewne, jeśli przy takim lifcie nie podciąłeś blachy przy lewarku to po prostu dobijasz lewarkiem i nie możesz wrzucić reduktora. Zdejmij osłony i podetnij, będzie grać.kubanos pisze:Pany problem![]()
Ciężko włączyć reduktor w Y60. Trzeba próbować zanim zaskoczy z 10-15 razy. Po puszczeniu sprzęgła słychać tak jakby tryb nie nachodził na tryb i lekkie zgrzytanie. Jak się uda wbić, prawie zawsze nie świeci się kontrolka... Nieraz załapie jak wajchę dociągnę mocno w stronę wajchy ręcznego. Lift 3 cale, Skrzynia opuszczona. Możliwe że wajcha haczy o blachę (bude) i trzeba podgiąć drążek lub wyciąć kawałek blachy koło wajchy ?
Po prostu jeździł tylko po SaharzeTakayuki pisze:Jasnowidz.ernil pisze:To w takim razie zastosowano centralne smarowanie przegubów, tylko jeszcze smar nie dotarł gdzie trzeba
Dzisiaj myłem ten most. Przy korku wlewowym gęściutki nowiutki nie ruszony smar coś jak nasz poczciwy ŁT. Reszta rozmielona przez dyfer. Normalnie ktoś smarownicą musiał cały most smaru napakować![]()
wał przy 4rce jest inny niż przy 5tce .ignacy99 pisze:Muszę wymienić przedni wał w patrol k160 i nie wiem czy wał w skrzyni czwórce jest taki sam jak w piątce
jeśli są takie same to od czego pasowałby wał na przód do mostu wusuniętego po spriningu 5 cm
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości