Schematy, instrukcje, manuale.
Moderator: Kosiarz
- Marcin 260R
-
Re: Schematy, instrukcje, manuale.
używkę servisówki radzisz? .. ok - poszukam.. 

a ma ktos (chetnie linka na PM przyjme
) link do instrukcji uzytkownika y61? Obojetnie czy po polsku czy angielsku. Bede wdzieczny. Service manual mam jak cos. Moge sie podzielic.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
edit serwera już nie mahugh_h pisze:niessań wydał suplement w którym są wszystkie TD opisane razem, tyle że ja nie mogę znaleźć. pewnie w opisie któregoś nissana jest, czy mogę poprosić bliższe namiary lub linka ?

Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2014 2:14 pm przez gebels, łącznie zmieniany 1 raz.
Czwarte serce 

- Wojtek
Puściłem Ci na mailaWojtek_W pisze:a ma ktos (chetnie linka na PM przyjme) link do instrukcji uzytkownika y61? Obojetnie czy po polsku czy angielsku. Bede wdzieczny. Service manual mam jak cos. Moge sie podzielic.

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Nie wierzę, że ktoś posiada tego mitycznego manuala (a raczej chce się nim podzielić)!Wojtek pisze:Puściłem Ci na mailaWojtek_W pisze:a ma ktos (chetnie linka na PM przyjme) link do instrukcji uzytkownika y61? Obojetnie czy po polsku czy angielsku. Bede wdzieczny. Service manual mam jak cos. Moge sie podzielic.

Nie zobaczę to nie uwierzę - mogę też poprosić o przesłanie?!

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
nie drażnij senioraRemixxx pisze:Nie wierzę, że ktoś posiada tego mitycznego manuala (a raczej chce się nim podzielić)!Wojtek pisze:Puściłem Ci na mailaWojtek_W pisze:a ma ktos (chetnie linka na PM przyjme) link do instrukcji uzytkownika y61? Obojetnie czy po polsku czy angielsku. Bede wdzieczny. Service manual mam jak cos. Moge sie podzielic.
Service Manual łatwo znaleźć w necie, ale o instrukcję użytkownika już tyle osób (wliczając mnie, dawno temu) się pytało i do tej pory nie było żadnego odzewu!
Nie zobaczę to nie uwierzę - mogę też poprosić o przesłanie?!

Czwarte serce 

Wczora kupilem na ebay. Wersja angielska do 99` 2.8. Jak tylko dostane w lapy to zeskanuje i puszcze linka.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Wojtek
To nie było to...Wojtek pisze:Puściłem Ci na mailaWojtek_W pisze:a ma ktos (chetnie linka na PM przyjme) link do instrukcji uzytkownika y61? Obojetnie czy po polsku czy angielsku. Bede wdzieczny. Service manual mam jak cos. Moge sie podzielic.
Jakieś dwa lata temu ściągałem z netu - chyba link był tutaj. Wywaliłem w międzyczasie robiąc porządki na kompie. Teraz mi się czknęło i puściłem z roboty. W domu popatrzyłem raz jeszcze i stwierdziłem, że została mi tylko jedna strona

No i czar prysł. Cudów jednak nie ma.

Czy ma może ktoś schemat przedniego mostu do Y60?
Krótki GRat RD28T '96
General GRabber AT2 31x10,5x15
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
y60 autobus, czerwony.
Dzięki wielkie ale po wieczornych poszukiwań też trafiłem na tą stronę. Bardzo fajna ta stronka. Nie mniej jeszcze raz dziękuje.
Krótki GRat RD28T '96
Manual przyszedl. Wersja angielska, do y61 do 2004. Silnik 2.8. Zaczynam skanowanie, ale troche tego jest, wiec prosze o cierpliwosc. 

Nie do końca mój model ale dobre i to.Wojtek_W pisze:Manual przyszedl. Wersja angielska, do y61 do 2004. Silnik 2.8. Zaczynam skanowanie, ale troche tego jest, wiec prosze o cierpliwosc.

Dzięki wielkie że komuś wreszcie się chciało podjąć skanowania i podzielenia z innymi!

- Wojtek
Ale Wy cały czas piszecie o manualu rozumiejąc przez to instrukcję użytkownika

Dokładnie tak. Serwisówek jest przecież sporo w necie (w większości to kopie tego samego manuala). A czegoś tak - z pozoru - banalnego jak instrukcja obsługi nie można znaleźć (ja już sobie odpuściłem, ale skoro jest okazja to z chęcią przejrzęWojtek pisze:Ale Wy cały czas piszecie o manualu rozumiejąc przez to instrukcję użytkownika![]()
![]()

Wojtek, bo to moim zdaniem wlasnie jest instrukcja. Serwisowek jest przeciez kilka. Jedyne czego z literatury brakuje w skanach to wlasnie instrukcja jaka kazdy uzyszkodnik powinien dostac do auta. Ja zanabylem caly "pack" wiec intrukcja + lista dealerow + ksiazka dotyczaca alarmu + wypelniona ksiazka gwarancyjna z wbitymi przegladami od jakiesgo innego parcha. Jakby ktos chcial to ksiazke dotyczaca alarmu tez moge zeskanowac.Wojtek pisze:Ale Wy cały czas piszecie o manualu rozumiejąc przez to instrukcję użytkownika![]()
![]()
Swoja droga ta instrukcja to nic bardzo ciekawego. Nie spodziewalem sie fajerwerkow ani manuali jak zmienic rozrzad, ale na szybko przejrzalem i nie ma nawet rozpiski bezpiecznikow

A z drugiej strony dowiedzialem sie kilku ciekawych rzeczy: o tym gongu co mnie wkurzal - blokada, odplywy ze sprzegla etc..
Przeczytac na pewno warto.
EDIT: Nadeszla wiekopomna chwila:
<werble>
http://rapidshare.com/files/408447789/N ... ual.En.zip
Znalazlem akurat w necie

Sciagajcie i duplikujcie zrodlo.
150 dpi, JPGi w kolejnosci alfabetycznej, zeskanowane srednio, ale skanowania na pewno bylo duzo. Tak czy inaczej na pewno da sie przeczytac a i wydrukowac w razie czego. Gdyby sie okazalo,ze brakuje czegos jeszcze prosze o kontakt. Postaram sie znalezc

Witam Koledzy, poszukuje manuala, najlepiej pl do navary rocznik 99. Dysponuje ktoś pdefem?
pozdrawiam
pozdrawiam
Niva 1,6 90
Navara 2,5 99 tez na N
Navara 2,5 99 tez na N
Chopy - dajcie jakiś link do INSTRUKCJI OBSŁUGI Y61 z automatyczną skrzynką. Będę dobłotnie wdzięczny...
Patrol Y61_long / Nikon Fx i żeby więcej czasu...
Nie ma.
Poprostu
Poprostu

wie ktos jak podlaczyc lampke od y61 z nad lusterka
jakis schemat wtyczki bo chce\ miec kompas w y60 

szczecin ..... po prostu dziura
a w dole parch 2.8 3cale i 35 cali 

Proszę cie bardzo - pchnąłem ci na pw
Koledzy, ma który w miarę dokładny opis bezpieczników do navary 99'?
Niva 1,6 90
Navara 2,5 99 tez na N
Navara 2,5 99 tez na N
- gebels
-
a do 97 może byćJareksc pisze:Koledzy, ma który w miarę dokładny opis bezpieczników do navary 99'?

Czwarte serce