R.I.P. - nekrolog
Moderator: Kosiarz
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
poprawki wniesiono w 2001/2002, w moim miał 52kkm jak dupnął (dziura w tłoku), ten nowy wymieniony na gwar. ma 150 kkm, tłoki są inne, ponoć także jakaś kosmetyka ukł. smarowania i coś tam jeszcze chyba z EGR- em ciekawe tylko że w patrolach z 2002 było to samo...JackY61 pisze:niektorych jak niektorych, ale siebie to chyba najbardziej. rozmawialem z dwoma osobami, ktore przyzyly wybuch ZD30 i oboje mieli identyczne objawy z tymi jakie ja mialem - wszyscy zgodnie stawiali na nim krzyzykseba4x4 pisze:No to nadziejaA już niektórych wystraszyłeś
- ze mna na czele oczywiscie.
Na szczescie tylko na objawach sie skonczylo.
Zeby bylo ciekawiej, to rozmawialem dzisiaj z malutkim i jego zrodna donosza, ze silniki od 2004 (chyba) sa faktycznie inne (poprawione). Jutro przy okazji odbioru moze ci z Wilanowskiej mi cos powiedza dokladniej na ten temat.
Tak wiec Igor, MX_costam i kto jeszcze - chyba nie jest tak zle.
k1603,3td i dalsze wersje rozwojowe
Re: R.I.P. - nekrolog
W bołu się łączęJackY61 pisze:Dnia dzisiejszego, tj. 5.04.2007, w godzinach wieczornych, serce mojego Patrola, po przejechaniu 50600km wzielo i wybuchnelo.
Niniejszym tez pragne wyprostowac krazace pogloski, nijako Nissan mial wprowadzic jakies poprawki w tych silnikach - zasadniczo robia caly czas takie samo gowno.
ps.
mozna laczyc sie w bolu
pps.
mozna kasztanic
Ale zdaje sie kiedys polemizowalismy na ten temat, tak pisze, żeby nie było ,że "a nie mówiłem"
A tak poważnie to jak masz gwarancję to silnik wymienią ci bez najmniejszych kłopotów i znowu zrobisz następne 50600km

A w razie gdyby robili ci problemy z gwarancją to powołaj sie na kampanię wymiany silnika ZD30, a nie na zwykłą naprawę gwarancyjną
"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
- JackY61
- Kontaktowanie:
dzieki, dokladnie mialem taki sam plan.SiwyJeep pisze: A w razie gdyby robili ci problemy z gwarancją to powołaj sie na kampanię wymiany silnika ZD30, a nie na zwykłą naprawę gwarancyjną
Nie bardzo masz wiedzę na ten temat więc nie wprowadzaj ludzi w błąd...SiwyJeep pisze:...
A w razie gdyby robili ci problemy z gwarancją to powołaj sie na kampanię wymiany silnika ZD30, a nie na zwykłą naprawę gwarancyjną
Siwy
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
To oswiec mnie na czym polega wprowadzanie ludzi w błąd. Być może , że czegoś nie wiem, ale nie jestem tak blisko źródełka jak tyKosiarz pisze:Nie bardzo masz wiedzę na ten temat więc nie wprowadzaj ludzi w błąd...SiwyJeep pisze:...
Siwy

"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
- Igor V8
-
Na tym że ...............SiwyJeep pisze: To oswiec mnie na czym polega wprowadzanie ludzi w błąd. Być może , że czegoś nie wiem, ale nie jestem tak blisko źródełka jak ty
..... ten silnik wcale nie wybuchł

Spadł przewód z turbosprężarki

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- JackY61
- Kontaktowanie:
o co sie klucicie ?Igor909 pisze:Na tym że ...............SiwyJeep pisze: To oswiec mnie na czym polega wprowadzanie ludzi w błąd. Być może , że czegoś nie wiem, ale nie jestem tak blisko źródełka jak ty
..... ten silnik wcale nie wybuchł![]()
Spadł przewód z turbosprężarki

pytalem sie dzisiaj faceta z serwisu przy okazji obioru auta czy jest w stanie powiedziec roznice miedzy tymi silnikami sprzed 2003 a tymi po. Powiedzial, ze to zupelnie inne konstrukcje, natomiast jak spytalem czy moglby wymienic roznice to nie potrafil...
Zapytaj Kosiarza, a nie faceta z serwisu. Wtedy bedziesz mial rzetelne informacje, a nie to co sie mechanikowi z lapanki wydaje.JackY61 pisze: pytalem sie dzisiaj faceta z serwisu przy okazji obioru auta czy jest w stanie powiedziec roznice miedzy tymi silnikami sprzed 2003 a tymi po. Powiedzial, ze to zupelnie inne konstrukcje, natomiast jak spytalem czy moglby wymienic roznice to nie potrafil...
pozdrawiam
Kuba
- JackY61
- Kontaktowanie:
Wiesz Kuba, zeby to byl faktycznie jakis mechanik z lapanki, ale serwis we wroclawiu jak mi sie wydaje jest calkiem dobry, a facet ktorego sie pytalem, pracuje tam minimum 3 lata. Mimo tego, albo nie wiedzial, albo nie chcial powiedziec.Kuba pisze: Zapytaj Kosiarza, a nie faceta z serwisu. Wtedy bedziesz mial rzetelne informacje, a nie to co sie mechanikowi z lapanki wydaje.
pozdrawiam
Kuba
- wojtek_kom
-
nie wiem co bylo w twojej napisane, ale swoja studiowalem bardzo dobrze z uwagi na liczne usterki, ktorych sie serwis chcial wyprzecMaq pisze:Słabo coś tą instrukcję czytałeś....suziXL pisze:bo w instrukcji GV nigdzie nie jest napisane, ze wiekszych kol nie mozesz zakladac
co do opon to mialem napisane tak
Samochód Suzuki Grand Vitara jest fabrycznie wyposażony w opony o rozmiarze 235/60 R16.
Nic więcej w temacie opon nie było i pamiętam to doskonale bo wymieliłem most i serwis mi wciskał, że to wina zbyt dużego rozmiaru, musieli jednak skapitulować bo nigdzie w instrukcji nie było napisane, że nie wolno mi zastosować innego rozmiaru.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- JackY61
- Kontaktowanie:
nie bede sie klucil czy to dobry serwis czy nie. kazdy z nas ocenia serwis na podstawie wlasnych z nim kontaktow. kazdy moze zglaszac inne problemy, ktore moga byc z roznym skutkiem usuwane.wojtek_kom pisze:troche poza tematem, moja opinia o serwisie w mieście Wrocław:
- technicznie -jak ktoś chce to info na priva,
- cena - wkurzony klient otrzymał upust w wysokości 83% ceny usługi.
Pozdrawiam
Ja zlego slowa nie moge powiedziec.
W mojej jest napisane (cytuje z głowy, czyli z niczego) "Jeśli chcesz wymienić opony na inny rozmiar skonsultuj nowy rozmiar z przedstawicielem SMP"suziXL pisze:nie wiem co bylo w twojej napisane, ale swoja studiowalem bardzo dobrze z uwagi na liczne usterki, ktorych sie serwis chcial wyprzecMaq pisze:Słabo coś tą instrukcję czytałeś....suziXL pisze:bo w instrukcji GV nigdzie nie jest napisane, ze wiekszych kol nie mozesz zakladac
co do opon to mialem napisane tak
Samochód Suzuki Grand Vitara jest fabrycznie wyposażony w opony o rozmiarze 235/60 R16.
Nic więcej w temacie opon nie było i pamiętam to doskonale bo wymieliłem most i serwis mi wciskał, że to wina zbyt dużego rozmiaru, musieli jednak skapitulować bo nigdzie w instrukcji nie było napisane, że nie wolno mi zastosować innego rozmiaru.
Ja nie konsultowałem, a Ty?
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
a widzisz, znaczy się musiały być różne wzory instrukcji, w mojej nie było takiego zapisu. Mało tego, w serwisie w manualu też sprawdzali i takiego zapisu też nie mieli. Niemniej jednak ja zmianę rozmiaru konsultowałem, a jak przyszło co do czego to i tak chcieli się z tego wykpić ale z powodu lakonicznych zapisów w instrukcji nie mieli argumentów i naprawę musieli zrealizować w ramach gwarancji. 

chyba takpyntront pisze:Dopisali po tym jak Suzi wyrwał nowy mostMaq pisze: W mojej jest napisane (cytuje z głowy, czyli z niczego) "Jeśli chcesz wymienić opony na inny rozmiar skonsultuj nowy rozmiar z przedstawicielem SMP"
Ja nie konsultowałem, a Ty?

swoją drogą u mnie to poszło ostro, bo za jednym zamachem zmielił się most i reduktor
już po tym jak auto sprzedałem jego późniejszy właściciel przyjechał z walniętym drugim mostem i też mu naprawili (wyminili) w ramach gwarancji

Jakto nie potrafił ...... przecież to proste...... patrz pan ten tu ma dziure w tłoku a ten niema......ten zasuwa 150km/h a ten tylko 40 ....... no to tak na szybko a pewnie jeszcze pare drobiazgów by się znalazło....JackY61 pisze: Powiedzial, ze to zupelnie inne konstrukcje, natomiast jak spytalem czy moglby wymienic roznice to nie potrafil...

Life's Too Short For A Full Time Job
- Igor V8
-
Mamy rozumieć że w Polsce tylko Siwy jest autorytetem w sprawie serwisówKuba pisze: Zapytaj Kosiarza, a nie faceta z serwisu. Wtedy bedziesz mial rzetelne informacje, a nie to co sie mechanikowi z lapanki wydaje.
pozdrawiam
Kuba
Nissana

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ...