Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Witam wszystkich na forum! Jestem zainteresowany zakupem Patrola. Wie ktoś może coś na temat tego egzemplarza? http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-off- ... 27382.html . Będe wdzięczny za jakieś informacje
- cordoba_2004
-
Może sie myle to mnie poprawią ale chyba było pare miesięcy o tym straszny złom.
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Tamten był 5 drzwiowy ,to nie ten ale chyba z tej samej firmy z Poznaniacordoba_2004 pisze:Może sie myle to mnie poprawią ale chyba było pare miesięcy o tym straszny złom.
GR Long y60 ,
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
- Borgir
- Lokalizacja: 49° 40' 56 '' N || 21° 45' 57 '' E || Parva Cracovia
Czyżby problem z zarejestrowaniem? Tak na zdrowy rozum to: Holender z VAT'em czy coś tam, zarejestrowany na 5 osób (ciężarowy??) Zdjęcia od spodu przy zakupie obowiązkowo + śrubokręt w rękę i dźgać dziada po spodzie. Jeśli tak samo zrobiony jak ten z omawianej aukcji to będzie dziurawy jak sito.
They call him Machete...
- Yes bro..., I mean...Padre
Coming Soon
- Yes bro..., I mean...Padre
Coming Soon
Teraz w takim sniegu to mozna dzgać balwana w dupe a nie podwozie w parchu ,sam stoje z zakupem bo niema jak auta sprawdzić a kazdy zazwyczaj jak kanal ma to auto ma tak zasypane od spodu ze pierw trzeba by bylo je kuć z lodu .
GR Long y60 ,
- cordoba_2004
-
ale za to napędy idzie ładnie sprawdzić 

ironman pisze:Witam wszystkich na forum! Jestem zainteresowany zakupem Patrola. Wie ktoś może coś na temat tego egzemplarza? http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-off- ... 27382.html . Będe wdzięczny za jakieś informacje
Tak to było chyba auto słynnej firmy z poznania

ZMOTA SCORPION Y60
Może jest ktoś z 3miasta( i nie tylko) kto wie coś na temat tego autka??? http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-off- ... 27382.html . Będe wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam
- cordoba_2004
-
Nie wiem czego to jest wina , może to okres świateczny ale terenowe tanieją 

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... z+poznaniaironman pisze:Może jest ktoś z 3miasta( i nie tylko) kto wie coś na temat tego autka??? http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-off- ... 27382.html . Będe wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam
poczytaj sobie

ZMOTA SCORPION Y60
Wygląda na to, że mam szczęście
W sobote został sprzedany, do jeleniej góry. Pozdro

Dzięki za pomoc
, a co powiecie na ten egzemplarz: http://moto.allegro.pl/item876455570_ni ... 2_8td.html
?

?
Ten jest okironman pisze:Dzięki za pomoc, a co powiecie na ten egzemplarz: http://moto.allegro.pl/item876455570_ni ... 2_8td.html
?

Weż kogoś kto się zna na Patrolach i jedz obadać.

Nissan Patrol
ironman pisze:Dzięki za pomoc, a co powiecie na ten egzemplarz: http://moto.allegro.pl/item876455570_ni ... 2_8td.html
?
Dobry sprzedawca, nawet filmiki zamieścił

CHARIOT Rally Team 4x4
- BENGI
- Kontaktowanie:
to moje okolice, zobaczymy jak będzie się sprawowałironman pisze:Wygląda na to, że mam szczęścieW sobote został sprzedany, do jeleniej góry. Pozdro

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Mati niemów że wy go łykneliścieBENGI pisze:to moje okolice, zobaczymy jak będzie się sprawowałironman pisze:Wygląda na to, że mam szczęścieW sobote został sprzedany, do jeleniej góry. Pozdro

ZMOTA SCORPION Y60
Witam,
Po przedstawieniu się w odpowiednim do tego wątku, szanowne towarzystwo zapytuję:
Czy ktoś widział to auto ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9645063
Ogólnie to :
- nigdy nie jeździłem Patrolem ani żadną większą niż Samuraj furą 4x4:)
- mam ochotę zacząć
- Patrol jest najładniejszym samochodem z tych roczników w takim zastosowaniu.
- interesują mnie długie trasy bez hardcore (food turystyka
) (stąd Long). Większe lub mniejsze szutry, grórskie drogi itd. (ślinię się na Albanię, Rumunię, Czy Raszję) (stąd mimo wszystko ważna wyciągarka, błotniki, podwyższenie. Te 35" to za duże - ale zawsze można kupić przecież inne. ) W sumie to ma wszystko oprócz klimy i bagażnika dachowego.
- do tego przejazdy po Polsce w ramach chillout wycieczek krajoznawczych
- Jest lekko porysowany i obity - ale to za nie dużą kasę można zrobić - do tego jakoś nie zależy mi aby to byl błysk czad - ważne aby nie rdzewiał na maxa.
- wiem od sprzedającego że go trochę je rudy na drzwiach i kilku innych miejscach - ale nie za dużo. Zresztą ma już swój wiek...
- aktualny właściciel podobno wyluzował off road - nie ma czasu jeździć i tak tym samochodem mocno nie walczył, Ale po oszpejowaniu widać, że musiał trochę pojeździć - i pewnie fura Wam choć trochę znana. Pochodzi z południa Polski (o ile pamiętam blacha NT ? - ale mogłem coś poje.. ale N na początku
).
- samochód z Niemiec przytargany 2 lata temu jako cywil - co się da sprawdzić.
- z silnikiem podobno wzystko ok....
minusy:
- zdjęcia z lata, - czyli stał w tym komisie jakiś czas.
- jak wspomniałem o przeznaczeniu dot. dłuższych tras - sprzedawca niepokojąco zamilkł.
i teraz pytania do szanownych Pań i Panów:
- czy do takiego zastosowania jakie potrzebuję to dobre auto ? (abstrahując od tych 35") chodzi mi o to auto. (mimo wszystko trochę tej jazdy po asfalcie będzie)
- jakie miejsca powinienem sprawdzić w kontekście rdzy (oprócz ramy),?
- w poście Patrol FAQ dla świerzynek wyczytałem że po uszczelce głowicy da się skumać czy mial problemy z sinikiem - czy ktoś może ma zdjęcie jak wygląda uszczelka poprawni a jak taka wymieniana (po planowaniu) i gdzie te nacięcia są ? (może jakiś link na webie ? :|)
- czy znacie kogoś w Krakowie kto może w ramach normalnej legalnej usługi wydać rzeczową ekspertyzę ?
- czy wstawienie klimy (wiem, że to może dla wielu jest ciotowanie ale w Grecji Klima może się przydać!) oryginalniej to jakaś niesamowita trudność, oraz czy ktoś miał doświadczenia z klimami dokładanymi ?
mam nadzieję, że nie przesadziłem z idiotyzmem zapytań.
i mogę choć liczyć na rzeczowe odp.
pozdrawiam serdecznie w te zimowe wieczory
Paweł
Po przedstawieniu się w odpowiednim do tego wątku, szanowne towarzystwo zapytuję:

Czy ktoś widział to auto ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9645063
Ogólnie to :
- nigdy nie jeździłem Patrolem ani żadną większą niż Samuraj furą 4x4:)
- mam ochotę zacząć

- Patrol jest najładniejszym samochodem z tych roczników w takim zastosowaniu.
- interesują mnie długie trasy bez hardcore (food turystyka

- do tego przejazdy po Polsce w ramach chillout wycieczek krajoznawczych
- Jest lekko porysowany i obity - ale to za nie dużą kasę można zrobić - do tego jakoś nie zależy mi aby to byl błysk czad - ważne aby nie rdzewiał na maxa.
- wiem od sprzedającego że go trochę je rudy na drzwiach i kilku innych miejscach - ale nie za dużo. Zresztą ma już swój wiek...
- aktualny właściciel podobno wyluzował off road - nie ma czasu jeździć i tak tym samochodem mocno nie walczył, Ale po oszpejowaniu widać, że musiał trochę pojeździć - i pewnie fura Wam choć trochę znana. Pochodzi z południa Polski (o ile pamiętam blacha NT ? - ale mogłem coś poje.. ale N na początku

- samochód z Niemiec przytargany 2 lata temu jako cywil - co się da sprawdzić.
- z silnikiem podobno wzystko ok....
minusy:
- zdjęcia z lata, - czyli stał w tym komisie jakiś czas.
- jak wspomniałem o przeznaczeniu dot. dłuższych tras - sprzedawca niepokojąco zamilkł.
i teraz pytania do szanownych Pań i Panów:
- czy do takiego zastosowania jakie potrzebuję to dobre auto ? (abstrahując od tych 35") chodzi mi o to auto. (mimo wszystko trochę tej jazdy po asfalcie będzie)
- jakie miejsca powinienem sprawdzić w kontekście rdzy (oprócz ramy),?
- w poście Patrol FAQ dla świerzynek wyczytałem że po uszczelce głowicy da się skumać czy mial problemy z sinikiem - czy ktoś może ma zdjęcie jak wygląda uszczelka poprawni a jak taka wymieniana (po planowaniu) i gdzie te nacięcia są ? (może jakiś link na webie ? :|)
- czy znacie kogoś w Krakowie kto może w ramach normalnej legalnej usługi wydać rzeczową ekspertyzę ?
- czy wstawienie klimy (wiem, że to może dla wielu jest ciotowanie ale w Grecji Klima może się przydać!) oryginalniej to jakaś niesamowita trudność, oraz czy ktoś miał doświadczenia z klimami dokładanymi ?
mam nadzieję, że nie przesadziłem z idiotyzmem zapytań.
i mogę choć liczyć na rzeczowe odp.
pozdrawiam serdecznie w te zimowe wieczory

Paweł
Vesa
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
- BENGI
- Kontaktowanie:
daniel b pisze:Mati niemów że wy go łykneliścieBENGI pisze:to moje okolice, zobaczymy jak będzie się sprawowałironman pisze:Wygląda na to, że mam szczęścieW sobote został sprzedany, do jeleniej góry. Pozdro
Daniel ja bym tym nawet do markietu nie jeździł

ps właśnie się zastanawiam kto go kupił

pzdr Mati
pzdr Mati

Daniel ja bym tym nawet do markietu nie jeździł
bliżej Jeleniej to może Siwy

bliżej Jeleniej to może Siwy

ZMOTA SCORPION Y60
- BENGI
- Kontaktowanie:
trzeba poczekac na jakiś rajd to się pewnie dowiemy 

pzdr Mati
pzdr Mati

Mati sprawdź privaBENGI pisze:trzeba poczekac na jakiś rajd to się pewnie dowiemy

ZMOTA SCORPION Y60
a jak by kogoś interesowało to znam tego parcha http://allegro.pl/item879161948_patrol_ ... warto.html

ZMOTA SCORPION Y60
Vesa, to jest auto zrobione przez extremowców. Nie mają najlepszej opinii. Lubią się chwalić ze bez intercoolera wykręcają 145 kucy... No to sie reszty domyśl jak sie zachowuje auto po takim tjuninku. Zderzaki wspawane w ramę i takie wydumki. Klime da sie naruchać - temat przerabiałem. Koszt około 4 tysi. Do tego brak diff loka... Lepi od razu dołożyć troche biedronek i kupić z klimą i blokadką i nawet zrobione z głową. Poza tym 2.8 + lsd tył w longu, to może oznaczać most z 4.2. (wolniejszy)
tel: 600298546
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10971215 czy ktoś oglądał? Widać na foto że był na pewno malowany... jakby ktoś coś wiedział i podzielił się info był bym wdzięczny;)
GR Y60 -> Y60Long -> 4Runner 3.0v6 - >Y60 Long 

ok super dziękuję,Ba !
gdyby ktoś coś widział wartego uwagi...
dajcie znać.
temat jest taki, że miało to by być 2gie auto - i jak kupię podstawę do zrobienia za 20k to nie będę miał następnych 20 na zrobienie jeszcze na sezon 2010 :|. A znowu "zrobione" za 20k to szity, czy się mylę ?
(cały czas mówię, o turystycznym zastosowaniu, a nie kopaniu się w piachu lub walce z górą przez pół dnia
, choć pewnie to zabawa przednia ).
tak czy siak dzięki za info !
gdyby ktoś coś widział wartego uwagi...

temat jest taki, że miało to by być 2gie auto - i jak kupię podstawę do zrobienia za 20k to nie będę miał następnych 20 na zrobienie jeszcze na sezon 2010 :|. A znowu "zrobione" za 20k to szity, czy się mylę ?
(cały czas mówię, o turystycznym zastosowaniu, a nie kopaniu się w piachu lub walce z górą przez pół dnia

tak czy siak dzięki za info !

Vesa