...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Dzięki za odpowiedź, a da sie jakoś sprawdzić czy to krzyżak wchodząc pod samochód? dużo babrania z wymianą jest? bo jak na ceny krzyżaków patrzyłem to tragedii nie ma...
GR Y60 -> Y60Long -> 4Runner 3.0v6 - >Y60 Long 

- wskodziana
musisz wjechać na kanał i poszarpać wałem przy krzyżaku góra, dół i na boki czy nie ma luzów jak ma to do wymiany
a jak pościelisz sobie karimate to bez kanału się obejdzie
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Bez przesady - kawałek tektury wystarczy. 

Witam panowie mam taki problem w mojej k260'ce zacinają się wycieraczki z przodu tzn włączam normalny tryb wycieraczki idą do góry stają w połowie i potem dalej ida do góry i wracaja tez sie zacinając w pewnym momencie , natomiast kiedy włączam najszybszy tryb nie mam takiego problemu
możecie mi powiedzieć co jest tego przyczyną ? i jak to naprawić ?
:)

Najpierw chyba powinien być tryb przerywany, potem normalny i na końcu szybki.
Nie wiem jak 260, ale jak w 60-ce spalił się sterownik trybu przerywanego to wycieraczki zatrzymały się gdzie chciały i nie wracały na dół.
Jeszcze w silniku mogły się zabrudzić/wypalić styki.
Nie wiem jak 260, ale jak w 60-ce spalił się sterownik trybu przerywanego to wycieraczki zatrzymały się gdzie chciały i nie wracały na dół.
Jeszcze w silniku mogły się zabrudzić/wypalić styki.
chodzi Ci o przekaźnik 

W 160-ce jest taki wynalazek co steruje parkowaniem i pracą przerywaną wycieraczek - tam znajduje się z prawej strony komory silnika przy ścianie grodziowej. Czarne pudełeczko z kostką chyba na 6 pinów.
przeczytałem tyleN2O pisze:W 160-ce jest taki wynalazek co steruje parkowaniem

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
No to dziś wlazłem pod samochód i zrobiłem zdjęcie tego co sie wyrwało, jak się okazuje nie jest to krzyżak...
wygląda to tak:

no i szczerze mówiąc nie wiem co to /tak wiem pewnie w tym momencie przez niejedną osobę zostałem wyśmiany/;) ale dziś zaczęła się u mnie robota blacharska podłogi i przy okazji to coś ma być ulokowane z powrotem w swą "dziurkę"
wygląda to tak:

no i szczerze mówiąc nie wiem co to /tak wiem pewnie w tym momencie przez niejedną osobę zostałem wyśmiany/;) ale dziś zaczęła się u mnie robota blacharska podłogi i przy okazji to coś ma być ulokowane z powrotem w swą "dziurkę"

stabilizator
wywal, zwłaszcza jak w terenie jeździsz 

no właśnie tak myślałem że to coś zbędnego:) tak samo miałem z wydechem... jak się urwał to uciąłem - zbędny gadżet 
a jak go wywale to chyba na równym jak będe jechał to będzie sie jakoś mocniej kołysać? Czy nie odczuje za bardzo w trasie?

a jak go wywale to chyba na równym jak będe jechał to będzie sie jakoś mocniej kołysać? Czy nie odczuje za bardzo w trasie?

- wskodziana
przy szybkich ruchach kierownicą 9bądź na łuku ) przy większej prędkości możesz nie ogarnąć fury ale da się przyzwyczaić no i w terenie będzie się lepiej krzyżował 

To w sumie nie potrzebne wnioskując 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

łuńskiego czasy miałem jeden (do puki Peepuck ze szlifierką pod auto mi nie wlazł) jakoś bardzo straty tego skorodowanego pręta nie odczułem 

w szerokim i stabilnym aucie brak może być niezauważalny... ale spróbujcie wypiąć stabilizator w aucie z ifsem

na szczęście jeszcze takiego patrola nie ma 

ja wypłem... no i co niby ?Mroczny pisze:w szerokim i stabilnym aucie brak może być niezauważalny... ale spróbujcie wypiąć stabilizator w aucie z ifsem

robok rzępoli w harapuciu
wracając do mojej pompy podciśnienia ... czy to normalne że jest bardzo gorąca ? w zasadzie jest smarowana olejem z silnika więc obstawiam że może być, (smarowanie ma bo poluzowałem wężyk od oleju i ciekł olej)
czy mogę bezkarnie nie narażając się na niespodzianki (typu wyskakująca sprężynka) odkręcić te 3 śrubki które są z tyłu na obudowie vacumpomy czy wtedy będę mógł zajrzeć do środka i zerknąć co tam słychać ?
czy mogę bezkarnie nie narażając się na niespodzianki (typu wyskakująca sprężynka) odkręcić te 3 śrubki które są z tyłu na obudowie vacumpomy czy wtedy będę mógł zajrzeć do środka i zerknąć co tam słychać ?
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
Witam,potrzebne mi są wymiary tłoczków w zaciskach y60 92 rok (przód,tył)jak kto pamięta to poproszę o dane. 

- Wojtek
A masz w pobliżu mechanika/servis NISSAN'a i kasę na nową pompę ? Zabawę z naprawami zacznij od prostszych zajęć - korespondencyjnie jest trochę ciężko. Zawsze potrzebne są zajęcia praktyczne pod okiem fachowca, jak przy nauce jazdy samochodemhugh_h pisze: poluzowałem wężyk od oleju i ciekł olej)

To jest moje zdanie po lekturze Twoich ostatnich postów

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
hmm no może tak to wyglądać, w zasadzie jestem po mechanice precyzyjnej i naprawiam rożne urządzenia, nie czuje aby mnie pompa przerastała ale wiem ze zawsze są jakieś szczegóły o których trzeba pamiętać i jakieś praktyczne wskazówki ułatwiające życie. niestety manuala do silnika TD25 lub 27 w języku dla mnie zrozumiałym (niestety tylko angielski) nie mam dlatego pytam.
zawsze pytam żeby się odpowiednio przygotować do roboty, bo wtedy jest mniej niespodzianek
zawsze pytam żeby się odpowiednio przygotować do roboty, bo wtedy jest mniej niespodzianek
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
witam, mam pytanko odnośnie tych opon... http://moto.allegro.pl/item1036116966_n ... balon.html a mianowicie jak to jest z montażem ich 15.3 na feldze 15? nie ma problemu bo ja jakoś tego nie widze ze opona 0.3" większa od felgi i to "działa"??

Może działać bo nie wielka różnica tylko po co
taniej nie jest, znaczy dużo taniej nie jest raptem ze 200zł, MTki 33"12,5"15" kupisz za 550zł to po co kombinować z rolinczówkami 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM

nie kombinuj .. pamietasz co Ci mówiłem ?
kup BFG i ciesz się jazdą ... różnica minimalna ale jakość
jak kupisz przynajmniej jeden problem Ci odejdzie ...
kup BFG i ciesz się jazdą ... różnica minimalna ale jakość

jak kupisz przynajmniej jeden problem Ci odejdzie ...

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..