Nissan Patrol - spalanie
Moderator: Kosiarz
faktbartas 4x4 pisze:długi jest bardziej komfortowy- tak jak piszesz- ponieważ masa się rozkłada itp itd poprostu komfortwiększy niż w krótkiej wersji

p.s Łokciu ten proc 13,90 czego dot

Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2008 9:53 pm przez kielu, łącznie zmieniany 1 raz.
niekoniecznie dużo będzie żarł bo jak wyhaczy zdrowego 4,2d bez turbiny to sie w 10 zamknie coprawda przyśpieszenia nie uświadczy ale zawsze to taniej :deviathor pisze:Nie chcę być złośliwy, ale Kolega, który założył ten temat nie zdawał sobie chyba sprawy, że Patrol należy do jednych z większych żarłoków.
Naprawdę zabawa w Patrola kosztuje.
Mało palące samochody terenowe są tylko w E...
Z wyrazami szacunku

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- rabarbar_pn
to się chyba pochwale, jak kupiłem mojego króciaka, pojechałem nim w góry okolice Wałbrzycha i spowrotem, zrobiłem ponad 1000km i spalanie wyszło mi na poziomie 9 litrow, nie przekraczałem co prawda 90km/h, ale były to wakacje więc się nie spieszyłem, obliczyłem to dokładnie, ponieważ zatankowałem po korek i po powrocie również po korek, teraz Parcha troche zmotałem - lift 2" koła 33" i powiem co nie będzie chyba żadnym zaskoczeniem, że nie nadążam tankować, co mu wleję to ma sucho, sam się boję go wytestować z pełnym zbiornikiem jak poprzednio, wolę żyć w niewiedzy na ten temat
, no cóż jeśli chce się mieć sprzęta, trzeba się liczyc z kosztami i to nie tylko paliwa, ale i np. wymiany oleju, Boże ile tam tego wchodzi!!! do malucha lałem chyba ze 2 litry
a tu chyba ze 7, wracając do paliwa, to jest zawsze opcja "prywatnej stacji benzynowej" na mojej jest teraz po 2,5 za litr
ale ledwo starcza dla mnie więc się nie podzielę 

bo Patrol wysoki i szeroki musi być 

Co to jest 7 litrów oleju - do RR z TDS'em wchodzi 9,5l a do Parcha z SD33 jedyne 9 litrówrabarbar_pn pisze: (...)
Boże ile tam tego wchodzi!!! do malucha lałem chyba ze 2 litrya tu chyba ze 7, wracając do paliwa, to jest zawsze opcja "prywatnej stacji benzynowej" na mojej jest teraz po 2,5 za litr

a do parszywca 4.2 10lN2O pisze:Co to jest 7 litrów oleju - do RR z TDS'em wchodzi 9,5l a do Parcha z SD33 jedyne 9 litrówrabarbar_pn pisze: (...)
Boże ile tam tego wchodzi!!! do malucha lałem chyba ze 2 litrya tu chyba ze 7, wracając do paliwa, to jest zawsze opcja "prywatnej stacji benzynowej" na mojej jest teraz po 2,5 za litr

-
-
Ja jak prowadziłem swojego parcha k160 po zakupie do domu to po wyliczeniu że na trasie na szosówkach wyszło ok9 litrów na setke myślałem że to nie jest możliwe ale jednak jest.
Braciak jak prowadził GR'a i wyszło mu 14 też myślał że coś zle liczy
. Niestety po mieście na 33" wciąga od 15 do 18 i pogodził się z tym. Znajomego jak to on mówi "dżip" tzn jeep 5.9 wciąga ok 40 gazu więc my patrolowcy nie mamy co narzekać. Mam w helmutowni znajomego niemca co powozi GR'em w benzynie i raz miałem niewątpliwą przyjemność pojezdzić
a potem wątpliwą zatankować
. On z kolei mówi że jego brata GMC poniżej 40 pb98 nie zejdzie a patrol przy nim jest małolitrażowy. Także zawsze jest ktoś komu jego sprzęt pali więcej. ps. Moim złomem na codzień dojeżdża 7km do pracy moja siostra choć w domu stoi golf v tdi. Jako argument przedstawia ze nikt się przed nią nie wciska ne zajeżdża drogi 

Ale w rd28t producent zaleca wymiane co 5000 kmlbl78 pisze:a do parszywca 4.2 10lN2O pisze:Co to jest 7 litrów oleju - do RR z TDS'em wchodzi 9,5l a do Parcha z SD33 jedyne 9 litrówrabarbar_pn pisze: (...)

w tym względzie producent też zaleca co 5-8kkm (dwie serwisówki dwa zalecenianiemand pisze:
Ale w rd28t producent zaleca wymiane co 5000 km

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
panowie parh zatankowany po korek i w błoto cały dzień ,troszke miasta licznik pokazuje 300 km i w zbiornik 60L PRZYJEMNOŚCI KOSZTUJĄl
Cobra64/ http://www.chelm4x4.pl