[ Y61 ] - granica z Ukrainą i nowa tabliczka znamionowa z nowym numerem ramy
Moderator: Kosiarz
Re: [ Y61 ] - granica z Ukrainą i nowa tabliczka znamionowa z nowym numerem ramy
Mi sprawdzali za każdym razem bardzo wnikliwie nr na ramie. I nawet dobrze wiedzieli, gdzie ich szukać. A to było kilka już lat wstecz.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Re: [ Y61 ] - granica z Ukrainą i nowa tabliczka znamionowa z nowym numerem ramy
u mnie na tujocie też sprawdzają..
w parchu mnie mocno zaskoczyli - zgadzał się

w parchu mnie mocno zaskoczyli - zgadzał się

W XC90 już nie. Nie czytali ulotek, nie wiedzą, że to pojazd t e r e n o w y 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
a w uazie to były bite czy malowane? bo w służbowym miałem 4 cyfry farbą wymalowaneTakayuki pisze: ↑pn mar 05, 2018 8:00 pmMi nie sprawdzali, Patrol był na UA raz w 2011 czy 12... u poprzedniego właściciela na innych tablicach rej.
W uazie też nie szukali![]()
Z W124 bitym były jazdy bo vin nabity przez serwis w innym miejscu niż fabrycznie. Ale jazdy pod łapówkę, przeczekanie pomogło.

tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
W moim są eeeee yyy bite.
+ tabliczka oryginalna ale na pasie przednim przy chłodnicy, nabita ze zgodnym numerem. Ją sprawdzali. Uaz nowszy 31512
oryginalnie numety malowane na ramie tak jak w gazach
+ tabliczka oryginalna ale na pasie przednim przy chłodnicy, nabita ze zgodnym numerem. Ją sprawdzali. Uaz nowszy 31512
oryginalnie numety malowane na ramie tak jak w gazach

A na moim,na ori silniku i kupionym z państwowej firmy,to pole nr silnika było juz wklęsłe od "aktualizacji"

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
to Ci dowód zatrzymają

w UAZoe mają być malowane a jak juz są bite to nie rosyjskie tulko nasze bo procedura nadania cech identyfikacyjnych powinna być

miałem tak z jednym że były nabite nie malowane, 2 miesiące prostowałem sprawe

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
W starszych uazach były malowane za tylnym prawym kołem, dopiero jakoś na przełomie lat 80 i 90 fabryka zaczęła wybijać, może nawet później, już nie pomnę.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tak było jak kupiłem.
Poza tym uaz jest z wojska, mogło być wszystko...
Poza tym uaz jest z wojska, mogło być wszystko...
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Dzięki Zibi .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Jest tak.
Rama zgniła, ktoś ją piknie pospawał i samodzielnie nabił nowy VIN.
Diagnosta SKP się połapał i wysłał mnie do diabłów. Załatwiłem rzeczoznawcę, nowy VIN i tabliczkę.
Nowy VIN jest nie na ramie, ale na pasie przednim.
Stary VIN jest oczywiście widoczny.
Wpuszczą mnie do UA?
Rama zgniła, ktoś ją piknie pospawał i samodzielnie nabił nowy VIN.
Diagnosta SKP się połapał i wysłał mnie do diabłów. Załatwiłem rzeczoznawcę, nowy VIN i tabliczkę.
Nowy VIN jest nie na ramie, ale na pasie przednim.
Stary VIN jest oczywiście widoczny.
Wpuszczą mnie do UA?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Pacz coby Cię wypuścili ...
***** USA
ale jaki bandyta, partyzant nowego rozdania, nowy wyklęty za kilka lat będzie. Ludzi/obywateli nie napadał i nie rabował prywatnego, tylko państwo a i to za pośrednictwem banków. Oj Zibi ZibiZibi pisze: ↑pn mar 05, 2018 7:23 pmGdyby miał jasną sytuację miałby numery na ramie lub wiedzę dlaczego ich tam nie ma. Jak dla mnie więcej pytań niż odpowiedzi. Poprzedni właściciel widocznie nie potrafił ich udzielić. Co kilka dni sami widzimy ogłoszenia typu - papiery sprzedam. A ( powtarzam - nie odnoś tego do siebie) jak już mamy doświadczenie z bandytą zastrzelonym podczas akcji przy bankomacie - złodzieje nie są spoza towarzystwa.

nibyś taki na czasie - oblatany - w tych sprawach a niczego nie wiesz?
Toż czarne wróble o tym ćwierkają.

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
miałeś szczęście normalnie auto idzie na żyletki

Jak zaczna szukać nr na ramie - szczególnie Polacy ( a tak robią od jakiegoś czasu jak 1 raz wjeżdzasz) to będziesz musiał się gęsto tłumaczyć. Może się nie udac. Strona UA to już zazwyczaj da się to "załatwić".
Z reszta, Radek, na uj. ty na ta ukraine chcesz sie pchac ?
Dziury tam, brzydkie baby, bida..
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Twoj Montek na dlugich zjazdach radosnie dymi na niebiesko.
Dziekipurti pisze: ↑śr mar 21, 2018 7:38 amJak zaczna szukać nr na ramie - szczególnie Polacy ( a tak robią od jakiegoś czasu jak 1 raz wjeżdzasz) to będziesz musiał się gęsto tłumaczyć. Może się nie udac. Strona UA to już zazwyczaj da się to "załatwić".
No ale ja mam wsio full legal.
Zobaczyc chcialem te bide.
ależ to oczywiste Łotsonie

a z tymi żyletkami to serio, z takiego auta mam rame właśnie, urzędowo decyzja o złomowaniu pojazdu
Jedź, ale pamietaj , że to może być bilet w jedną stronę. Tam jest bardzo niebezpiecznie ostatnio.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
W sumie racja, zesralłem sie na sama myśl, zaklepie cos w Mielnie.
Gdybym jednak sie przełamał to wpuszczą mnie? Zadzwonic na przejście graniczne?
Gdybym jednak sie przełamał to wpuszczą mnie? Zadzwonic na przejście graniczne?
po prostu - łapówka będzie większa a przez granicę przejedziesz nawet słoniem
Wieksza lapowka na granicy UA to bedzie ile, 10zl? 
Sam sie zastanawiam nad rzeczoznawca, bo moje numery sa do odczytania tylko przez mocno wierzacych
tzn trzeba wierzyc, ze to sa te same cyferki co w dowodzie 

Sam sie zastanawiam nad rzeczoznawca, bo moje numery sa do odczytania tylko przez mocno wierzacych

żebyś się nie zdziwił...
u nich też jest internet - stawki potrafią mieć europejskie
u nich też jest internet - stawki potrafią mieć europejskie
- sebastian2357
Tylko że u mnie to Polacy sprawdzali te numery a oni mogą nie przyjąc łapówy...
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
No, ale ja mam wsio full legal.