dlaczego ja za uaza cholera place ponad 600zl? skonczylem w maju 25, od kiedy nie ma zwyzki? od 26?MACIEK27 pisze:364 zł na rok pzu 85 rocznik patrola
Ubezpieczenie patrola - drogo...
Moderator: Kosiarz
- chiquito83
A ty masz bankowóz czy potrzebujesz pomocy?ramzes pisze:zarejestruj jako ciężarowy... 599 rocznie ... bez wahań uwarunkowanyc h tym co napisali koledzy wyżej ..
albo jeszcze lepiej .. np. jako pojazd specjalny /pomoc drogowa/bankowózetc
kombinuj ...

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Wszystko fajnie z tym przechodzeniem zniżek ale tylko kiedy wszyscy właściciele mają ponad 25 lat i z tego co wiem to muszą oboje być na umowie więc trzeba o tym zawczasu pomyśleć. Niedawno przechodziłem to i sprawdzone w autopsji. A jeśli nie masz wystarczającego wieku prawko dopiero co i nic na siebie wcześniej nie miałeś zarejestrowane to zwyżki masz właściwie dwukrotne więc te ceny które podajesz są bardzo prawdopodobne.
-
- jestem tu nowy...
można tak:
1. kupujesz na kogoś kto ma max zniżek (np ojca)
2. po miesiącu dopisujesz siebie jako współwłaściciela
3. po kolejnym miesiącu skreślasz ojca
uwaga - w niektórych towarzystwach to nie przechodzi i żądają dopłaty. Wówczas trzeba poczekać do końca roku i pójść do innego towarzystwa z propozycją: Przejdę do was jeżeli zachowam zniżki. Proste...
acha - dobrze, żeby to był np ojciec bo wówczas dopisanie syna jako współwłaściciela traktuje sie jako darowiznę, więc bez podatków itp
uwaga - w niektórych towarzystwach to nie przechodzi i żądają dopłaty. Wówczas trzeba poczekać do końca roku i pójść do innego towarzystwa z propozycją: Przejdę do was jeżeli zachowam zniżki. Proste...
acha - dobrze, żeby to był np ojciec bo wówczas dopisanie syna jako współwłaściciela traktuje sie jako darowiznę, więc bez podatków itp
terrano 2.7 1995 bez zadnych znizek w axa 1008zl - najtaniej z istneijacych ubezpieczycieli. za to probuje rozwiazac umowe z mtu juz 3 miesiac, pomimo otrzymanych pisma ze juz rozwiazano umowe i jest ok, ciagle dostaje wezwanie do zaplaty i grozbe windykacji - przestrzegam przed MTU!!!!!!!
TOITOI J95 D4D 2002
I po roku płacisz ubezpieczenie w pełne stawce. Zniżki za bezszkodowość liczą się pełnymi latami ubezpieczenia. Przy współwłasności płacisz niższe stawki, ale po przejściu na pełną własność, nie przejmujesz zniżek współwłaściciela, tylko płacisz wedle wypracowanych przez siebie. Więc lepiej trzymać współwłasność do czasu wyścia ze zwyżek (za wiek i czas posiadania prawa jazdy) i dopiero "przejąć" auto. Nie będzie zwyżek a pojawią się zniżki.Madro pisze:można tak:
Nie wszędzie. Dużo zależy od agenta. Mogę ci wskazać przypadki, że 50% przeszło po mniej więcej 18 miesiącach współwłasności.sla66 pisze:I po roku płacisz ubezpieczenie w pełne stawce. Zniżki za bezszkodowość liczą się pełnymi latami ubezpieczenia. Przy współwłasności płacisz niższe stawki, ale po przejściu na pełną własność, nie przejmujesz zniżek współwłaściciela, tylko płacisz wedle wypracowanych przez siebie.
Jak się TU dopatrzy to agent wyrówna z wlasnej kieszeni (jeżeli Ty nie dopłacisz)Madro pisze:Nie wszędzie. Dużo zależy od agenta. Mogę ci wskazać przypadki, że 50% przeszło po mniej więcej 18 miesiącach współwłasności.sla66 pisze:I po roku płacisz ubezpieczenie w pełne stawce. Zniżki za bezszkodowość liczą się pełnymi latami ubezpieczenia. Przy współwłasności płacisz niższe stawki, ale po przejściu na pełną własność, nie przejmujesz zniżek współwłaściciela, tylko płacisz wedle wypracowanych przez siebie.