Terrano II - amortyzatory
Moderator: Kosiarz
Re: Terrano II - amortyzatory
Wiechu pisze:redzik pisze:nie ma sensu,Rzeźnik z Jakubowa pisze:... podnoszenie tego śmiesznego samochodu nie ma sensu
bo nie ma. Podnieś przód w tej samej pozycji z jednej strony i pokaż jak się krzyżuje.
cierpliwosci, trzyma mnie termin , kwiecien, maj 2010 beda fotki.
fakt, fabryczny tyran ma sporo wad, ale pomiajajc wstawienie sztywnego mostu,
wystarczy podniesc bude 2". zawieszenie 1-2" i wchodza opony 33", mosty spokojnie to wytrzymuja, trzeba zdemontowac oryginalny tylny zderzak i wstawic wersje stalowa SLIM i nawet z przednim IFS sprawnie sie porusza po terenie, porownywalnie z zmotanymi miskami a moze i lepiej, kto to wie ...

Nie ma szans żeby 2 calowe amory od Tyrana były dłuższe niż 4 calowe od GR-ata.wojtek_kom pisze:Amorki zostały z Terrano OME + 2'', wyszło mi że są dłuższe od GR +4''.
O Mik,
przypomniało mi się, jak się kiedyś spieraliśmy czy lepsza frota, czy terrano...

przypomniało mi się, jak się kiedyś spieraliśmy czy lepsza frota, czy terrano...

łoś też człowiek
Wiechu pisze:O Mik,

i kupil patrola, ale z tego co widac na avatarze to ma niewiele wiekszy wykrzyz z przodu niz terrano.mik pisze:Wiechu pisze:O Mik,

- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
Powiem tak, może fajne to terano i 33 wchodzi ale szczerze nie warty jest aż takich inwestycji...ale jak kto lubi, o to się nie spieram
amen 

Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

- wojtek_kom
-
Nie da się włożyć Y60+4'' bo są za krótkie - przymiarka i zostały oddane...mik pisze:Nie ma szans żeby 2 calowe amory od Tyrana były dłuższe niż 4 calowe od GR-ata.wojtek_kom pisze:Amorki zostały z Terrano OME + 2'', wyszło mi że są dłuższe od GR +4''.
Z miarką nie biegałem

Nissan-y
Rzeźnik z Jakubowa pisze:Powiem tak, może fajne to terano i 33 wchodzi ale szczerze nie warty jest aż takich inwestycji...ale jak kto lubi, o to się nie spieramamen
amen, i oby nie wybuchla glowica, amen.

ps. jak ktos polega tylko na rynkowych zestawach do liftu, to rzeczywiscie drogawo wychodzi.

- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
głowica nie wybuchnieredzik pisze:Rzeźnik z Jakubowa pisze:Powiem tak, może fajne to terano i 33 wchodzi ale szczerze nie warty jest aż takich inwestycji...ale jak kto lubi, o to się nie spieramamen
amen, i oby nie wybuchla glowica, amen.
ps. jak ktos polega tylko na rynkowych zestawach do liftu, to rzeczywiscie drogawo wychodzi.

Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

No niestety nie trafiłeś.redzik pisze: i kupil patrola, ale z tego co widac na avatarze to ma niewiele wiekszy wykrzyz z przodu niz terrano.![]()

Zdjęcie w avatarze jest stare.
Teraz zamontowany mam szpej który dwukrotnie zwiększa wykrzyż przedniej osi.

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
No to pokaz, wreszcie co to za magiczne wahacze
Tylko nie wykzyz jak pod sklepem, a mocne, mrozace krew w zylach akcje 

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Marcin-Kraków pisze:No to pokaz, wreszcie co to za magiczne wahaczeTylko nie wykzyz jak pod sklepem, a mocne, mrozace krew w zylach akcje
To znaczy sie że co

Cosik Ci się pokiełbasiło i to ostro.wojtek_kom pisze:Nie da się włożyć Y60+4'' bo są za krótkie - przymiarka i zostały oddane...
Z miarką nie biegałem

Trzeba było robić te modyfikacje na trzeźwo

- wojtek_kom
-
Na trzeźwo było, tajemnica tkwi w mocowaniu do mostu TII vs. GRmik pisze:Cosik Ci się pokiełbasiło i to ostro.wojtek_kom pisze:Nie da się włożyć Y60+4'' bo są za krótkie - przymiarka i zostały oddane...
Z miarką nie biegałem![]()
Trzeba było robić te modyfikacje na trzeźwo

PS. Użyłem nawet Googla - wyszło mi że standardowe do Terrano = Y60/Y61 +3''

Nissan-y
mik pisze:No niestety nie trafiłeś.redzik pisze: i kupil patrola, ale z tego co widac na avatarze to ma niewiele wiekszy wykrzyz z przodu niz terrano.![]()
![]()
Zdjęcie w avatarze jest stare.
Teraz zamontowany mam szpej który dwukrotnie zwiększa wykrzyż przedniej osi.
taki bedzie ?

strasznie gowniane auta

ps. Wojtku czy 44,5cm scisniety i 72,7cm styknie ?
- wojtek_kom
-
Daj mi parę dni na pomiar...redzik pisze: ps. Wojtku czy 44,5cm scisniety i 72,7cm styknie ?
Nissan-y
wojtek_kom pisze:Daj mi parę dni na pomiar...redzik pisze: ps. Wojtku czy 44,5cm scisniety i 72,7cm styknie ?
masz 2 dni, potem wjazd na chate

redzik pisze:[
taki bedzie ?
..........
strasznie gowniane auta![]()
![]()
dajesz się łatwo podpuścić

a wydumki, które nic wspólnego z serią nie mają to wiesz...

budę na ramie i mostach, to i poloneza można postawić...

łoś też człowiek
- wojtek_kom
-
To już było -> Polonez TerranoWiechu pisze:poloneza można postawić...

Nissan-y
redzik pisze: taki bedzie ?
strasznie gowniane auta![]()
Coś Ty tu wkleił. Toż to takie seryjne Terrano jak i Pajero z Dakaru

Zmoty z netu ściągasz

wojtek_kom pisze:To już było -> Polonez TerranoWiechu pisze:poloneza można postawić...
jest nawet warszawa terrano

mik, nie czytasz moich wczesniejszych postow? przeciez napisalem, ze dopiero na wiosne startuje.
Z Twoim zacięciem do tej zabawy, sprzedaj go zanim popłyniesz finansowo i kup coś, co zawsze miało dwa mosty.

łoś też człowiek
juz mam wiekszosc rzeczy i kasa poszla, wiec bym byl glupi teraz sie wycofujac.Wiechu pisze:Z Twoim zacięciem do tej zabawy, sprzedaj go zanim popłyniesz finansowo i kup coś, co zawsze miało dwa mosty.

aha i robiac sobie samemu wcale to nie jest az taka kasa, a jak ktos nie robi samemu to profesjonalne zaklady sie przeciez musza z czegos utrzymac.