Pozostali kierowcy zachowują sie jak poj...ani..
Gościu z volvo na sniegu ma gaz w systemie zero-jedynkowym...
Patrol w końcu zahamował żeby zaryć w śniegu...
Powiedz jaki ma być wynik a zrobie ci testy, przetarg,sondaż, ... co chcesz.

Moderator: Kosiarz
Wiadomo Audi najlepszekrzychooxxx pisze:http://www.youtube.com/watch?v=0-FLbgL7KKQ
Jeździłem trochę Sorento 2.5d i to w automacie.Przecież to jest terenówka na ramie z reduktorem.Przód niezależny zawias tył sztywny most.Wywodzi się to z Mitsubishi Pajero (chyba) i nie nazwałbym tego autka SUV. 180km/h na autobanie a na reduktorze wspinała mi się posłusznie na zajebiste stromizny.Quaczus pisze:To zobaczcie koledzy filmik który już bardzo dawno jest na tubie. Jak to zobaczyłem to najpierw lałem ze śmiechu jak dziecko ale po przemyśleniu stwierdziłem że auta powiedzmy terenowe typu SUV są czasem całkiem OK. I głównie problem leży w łączniku pomiędzy pedałami i kierownicą zwanym szoferem![]()
Takie filmiki uczą pokory![]()
http://www.youtube.com/watch?v=O-VQqtR04Go
quattro np w A6 to naprawdę bajka i w tych warunkach nie trzeba było nic ustawiać ,bo było wiadomo kto wygracordoba_2004 pisze:mówcie co chcecie ale system quatro czy 4 motion koncernu vw jest bardzo dobrym systemem widać to na filmach nawet na youtubie.
jeszcze zależy który.. bo quattro i 4motion to tylko 'znaki towarowe'..cordoba_2004 pisze:mówcie co chcecie ale system quatro czy 4 motion koncernu vw jest bardzo dobrym systemem widać to na filmach nawet na youtubie.
A jaka jest przewaga Torsena w takich warunkach nad sztywno spiętym napędem?busz pisze:w takich warunkach to torsen robi robotę, benzynowa toyota 120 na zimówkach pewnie by zmieniła wyniki tego testu
Trakcyjnie żadna.. w sensie sztywny lepszą ma trakcję..montero pisze:A jaka jest przewaga Torsena w takich warunkach nad sztywno spiętym napędem?busz pisze:w takich warunkach to torsen robi robotę, benzynowa toyota 120 na zimówkach pewnie by zmieniła wyniki tego testu
Odkitraj się od Malacza Terraniarzu jedenwolf_87 pisze:test sie nie liczy brakuje fiata 126p z Polaczkiem za kierownicą
A dupa tam...LSD pisze:W tym wypadku znaczenie mają tylko dwie rzeczy:
- opony
- moc
Ma do rzeczy i to bardzo dużo..pezet pisze:A dupa tam...LSD pisze:W tym wypadku znaczenie mają tylko dwie rzeczy:
- opony
- moc
80% sukcesu w tych warunkach to opony,
20 % - to MOMENT obrotowy.
Moc nie ma tu nic do rzeczy.
Taaa ?Mroczny pisze: dokładnie Voyager awd bije tu patrola na łeb![]()
W praktyce jednak wbija się but w podłogę w większości przypadków wedle maksymy: "but! but! napierdalaj!"apede pisze:Znaczenie ma przebieg momentu w funkcji obrotow. Samochod z silnikiem ktory ma max moment przy 4500 obr (np. G13BB) powinien miec inaczej dobrane przelozenia niz do silnika z momentem przy 2500 obr.
Przy dlugich podjazdach dobrze jest trzymac obroty powyzej max momentu - na charakterystyce zstepujacej. Wtedy zwalniajac zwieksza sie moment napedowy. Przy obrotach ponizej max momentu, zwalnianie powoduje spadek sily napedowej i zatrzymanie. Szczegolnie wazne w ciezkim transporcie.
Ja ten filmik umieściłem po to żeby było widać że szofer szoferowi nie równy i jak komuś kazesz odjąć troche buta tu i tam lub jak widać na filmie startować na pełnej faji lub nawet czego nie widać jechać troche w prawo lub lewo bo tam jest np głębszy śnieg zmienia się wyniki testu do woli i foruje się to co się chce. Nas najbardziej boli że Patrol nie dał rady bo wszyscy wiemy że odpowiedni szofer z forum dał by rade ziewając z nudów.montero pisze:Jeździłem trochę Sorento 2.5d i to w automacie.Przecież to jest terenówka na ramie z reduktorem.Przód niezależny zawias tył sztywny most.Wywodzi się to z Mitsubishi Pajero (chyba) i nie nazwałbym tego autka SUV. 180km/h na autobanie a na reduktorze wspinała mi się posłusznie na zajebiste stromizny.
Nooo... toś Kolego przesadził lekuchnoQuaczus pisze: Jeep Cherokee, Nissan Patrol, Mitsubischi Pajero to też SUVy. A auta z nazwy terenowe to z obecnie produkowanych jedynie LR Defender i Jeep Wrangler. Pozostałe wychodki trzeba sobie na terenówke udłubać.![]()
porównywaliśmy starego MT i AT od BFG na patrolach, 33 '.krzychooxxx pisze:waszym zdaniem na MT-kach wyszedlby pod ta gorke?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości