Y60 bąbelki i wyciek płynu z wyrównawczego...

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Re: Y60 bąbelki i wyciek płynu z wyrównawczego...

Post autor: Ba » sob lut 06, 2010 12:03 pm

limisiek pisze:Za ortografie przepraszam, ale to akurat mam w ....i nawet prawo to szanuje ,
No... To nie dziw się jeśli Ciebie ma ktoś w ..., przy szacunku prawa, oczywiście. :)21

Żeby merytorykę zachować. Przed latem sprawdź chłodnicę, skoro teraz miałeś fuks, nie prowokuj losu.
tel: 600298546

Awatar użytkownika
pinczoff
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pinczoff » śr lut 10, 2010 9:30 pm

mayer pisze::)16 Ile mozna w kółko o tym samym i wcviąz tak samo i kazdego przekonywac ze kuźwa NIEEE!!! to nie jest kwestia odpowietrzenia, zbiorniczka, węża, wężyka, wężyczka, śruby, śrubki, dupki.... Jak masz objawy walnietej uszczelki pod głowica to znaczy że na 99% masz walniętą uszczelkę pod głowicą.
Jesli oczekujecie pocieszenia przytulenia, wsparcia duchowego pogłaskania po główce to zajrzyjcie na forum e-jacykow.pl tam was przytula a nawet popchną do dalszego działania :)21

Limisiek....
Ten wątek http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... start=1725 to o moim przypadku...
Podobnie jak Ty, próbowałem wszystkiego, odpowietrzania, itd, itp.
Namierzyłem już nawet serwis, który ma możliwość sprawdzenia obecności CO2 w układzie chłodzenia (jakby nie było to bym dalej nieudanie odpowietrzał...) itd.itp.

Ale mimo jeszcze kilku istniejących próbach weryfikacji...powiedziałem sobie kilka żołnierskich słów....i poszła decyzja o zrywaniu głowicy.
Okazało się, j/w opisane, pęknięta głowica na 6-tym cylindrze.
Pospawana, zamontowana, jeździ.

Jeżeli jeszcze nie demontujesz głowicy- demontuj!!!

P.S. Ale mnie tak ostro nie potraktowali.....jak jeszcze miałem nadzieje.... DZIEKI>.. :)

Pozdr.

Pinczoff

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » czw lut 11, 2010 10:16 am

pinczoff pisze: P.S. Ale mnie tak ostro nie potraktowali.....jak jeszcze miałem nadzieje.... DZIEKI>.. :)

Pozdr.

Pinczoff
A bo widzisz , jeszcze klepaliśmy twój przypadek, jeszcze żył twój wątek jak juz pojawił się ten własnie....
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...

Awatar użytkownika
pinczoff
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pinczoff » pt lut 12, 2010 8:22 am

mayer pisze:
pinczoff pisze: P.S. Ale mnie tak ostro nie potraktowali.....jak jeszcze miałem nadzieje.... DZIEKI>.. :)

Pozdr.

Pinczoff
A bo widzisz , jeszcze klepaliśmy twój przypadek, jeszcze żył twój wątek jak juz pojawił się ten własnie....
No ale mój przypadek poklepany przez kilka dni... i udało się Wam postawić na swoim, znaczy odebrać mi nadzieję, która trwała... :) Na szczęście nie za długo, bo przecież z taką usterką długo jeździć się nie powinno (nawet nie wolno).
Głowica pospawana, auto jeździ, jakiś czas pewnie wytrzyma ( bo z oceny fachowca od głowic, nie była niezłej kondycji).

Pozdr.
Pinczoff

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”