Może to snooker?!

Moderator: Kosiarz
karolKarolSawiak pisze: A z zacieraniem turbiny to jest tak że przy większych prędkościach trudniej zassać powietrze ze smoka odwróconego w tył kierunku jazdy bo robi się za wlotem podciśnienie i potrzebna jest dodatkowa siła by je pokonać i nie jest to też obojętne dla silnika , który nie dostaje tylke powietrza ile powinien .
Czytaj czytaj!!! Zawsze warto wiedzieć co się dzieje w szeregach wroga!!KarolSawiak pisze: Pani Domu i Cosmopolitan nie sprawdzałem .
O rany! Biedne ciężarówki... Wszystkie mają wloty powietrza albo w bok albo do tyłu i to jeszcze za kabiną gdzie jest największe zawirowanie powietrza....KarolSawiak pisze:Wot i artykuł z Pani Domu .
Dla niedowiarków . str55 , prawy dolny róg skanu
http://terrano4x4.republika.pl/private/snorkel-art1.pdf
http://terrano4x4.republika.pl/private/snorkel-art2.pdf
doładowany to chyba ma jednak od pewnego momentu tłoczonemayer pisze: Silnik powietrze zasysa a nie ma tłoczonego.
mayer pisze:Za odprowadzenie wody nie sa odpowiedzialne tylko te mikroskopijne kanaliki w tzw grzybku snoorkla, lecz głównie ten mały gumowy smoczek który znajduje sie w obudowie filtra powietrza.
Skierowanie końcówki 'snurkla' do przodu jest tak samo kretyńskie jak skierowanie jej do tyłumayer pisze:...Prosze spojrzeć na stronę nr 6 - mały niski snork do przodu pod kabiną
Strona nr 7 - wielki tylny snork skierowany w bok... No co? pomylili się??? Czy celowo chcą zabić jeden silnik???
dostanie piekielnej mocy???seburaj pisze:skierujmy ją w dół
chyba że jest odpływ przez zawór zwrotny??? Prymitywny ale skuteczny?Fiba pisze:Co to za snorkel ,który ma odpływ we filtrze . Wtedy to jest zwykła rura do powietrza a nie snorkel.
montero pisze:Ciekawy temat.A jak na podawanie powietrza ma wpływ np. 4 metrowy snorkel-komin? Ustawiony ma się rozumieć w pionieDo góry
![]()
vs. taki sam ustwiony 4m w dół
Ano z tym 4metrowym ustawionym w dół mozesz jeździć tylko po wiaduktach....montero pisze:Ciekawy temat.A jak na podawanie powietrza ma wpływ np. 4 metrowy snorkel-komin? Ustawiony ma się rozumieć w pionieDo góry
![]()
vs. taki sam ustwiony 4m w dół
Ja swojego zakupiłem za jakieś 500-550 PLN, ale najpierw sobie po nim osobiście poskakałem.iskra69 pisze:nie zakładajac nowego tematu : Safari Snorkel 931zł , podróba 550zł co byście doradzili ps. ( nie mam zamiaru , opierać się o drzewa, kręcić rolki itp.).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość