Pojedzij z przednia blokada w terenie i wtedy zobaczysz co znaczy kiedy samochod jedzie jak chce a nie jak ty chcesz

Moderator: Kosiarz
no nie mam, ale zauwazylem ze jest nieco niepewne prowadzenie wtedyjerry30 pisze:No chyba nieco tak.
Pojedzij z przednia blokada w terenie i wtedy zobaczysz co znaczy kiedy samochod jedzie jak chce a nie jak ty chcesz
po zmianie opon różnica będzie bardzo duża. 205R16C są wysokociśnieniowe i ze wzmocnionymi bokami. Przejście na opny np.mcorp pisze:Jeszcze raz dziękuję. Znalazłem dzięki temu rozwiązanie - gdyby ktoś jeszcze potrzebował, to na wszelki wypadek opiszę:
- wyjęcie po jednym piórze z resorów i zamontowanie wieszaków (cegieł wozić nie zamierzam)
- wymiana amortyzatorów na RanchoRS9000
- montaż amortyzatorka ukł. kierowniczego
- ew. zmiana opon z dostawczych (Desert Dueller M+S na szosowe)
Jak mi wytłumaczono, zestawy OME czy Ironman nie mają odmiany "komfort" (wiem, ekstremiści i tak mnie objadą).
Ma to sens...?
M.
No cóż, ja wymieniałem żeby usztywnić ale faktem jest, że żona tylko raz przejechała się na tylnym siedzeniu (pickupamcorp pisze:Rację masz - jak mawia Yoda (jestem swieżo po seansie Zemsty Szitów). Amortyzatory znów dałem fabryczne - i jest lepiejNie ma to jak wywalic w błoto kilka stowek
![]()
M.
Powiedzmy, że piąteczku..mcorp pisze:To wina piątku. Piąteczku. Piątuniu![]()
A gdzie robiłeś resory? I czy 255 mieszczą się bez bolu?
M
To w instrukcji jest napisane jaki rozmiar większy jest dopuszczalny:mcorp pisze:Teraz to wypróbuję, zanim wywalę kasę, bo razem z felgami to już trochę siana...No i powodzenia, dzięki za info.
M
Dałeś Rancho do Frotki - zastanawiam się czy można kakowego zamontować do Vitarki Long V6 - nie wiecie gdzie i kogo o to pytać? W "sklepie" nie ma oferty do Vitki - ale może by się coś dobrało?Eskapada pisze:moje spostrzezenie po zamontowaniu :
A )`amortyzatora ukladu kierowniczego Rancho. Na dobrej drodze nie wyczowam roznicy w drganiach przenoszonych z kol na kierownice. Natomiast na drogach dziurawych lesnych czy inny wyboistych tak, komfort jazdy porawil sie zasadniczno...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości