No ale wiosna już nadchodzi wielkimi krokami.
Moderator: Kosiarz
jak ci zimno w środku to bym szukał w termostacie przyczyny bo zimą to on mało się otwiera tak szczerze mówiącWhitie pisze:No tak tyle, że się dłużej nagrzewa i słabo ciepło w środku jest
No ale wiosna już nadchodzi wielkimi krokami.
No właśnie zauważyłem, ze leci z nich zimne powietrze.....Loinek pisze:a i nie używam bym środkowych nawiewów
Niektóre wersje Nissanów niezależnie czy Terrano czy Patrol były robione na europę południową (Hiszpania, Włoczy itp.) w tych autach w standardzie termostat jest na 76 st C. Na nasze warunki powienien być 82 st C.Whitie pisze: ogrzewanie takie letnie było a wisko cały czas huczy.
termostat napewno jest i raczej sprawny bo tempereturę optymaklną dośc szybko łapie.ernil pisze:Może nie masz termostatu?
ernil pisze:No to wytłumacz mi w takim razie w czym tkwi sekret spalania, bo nie mogę pojąć
zasłanianie chłodnicy czy silnika od dołu to dla mnie nie rozwiązanie tylko półśrodek , wg mnie sprawne wisko powinno działać tak jak w lecie , może z tą różnicą że trochę dłużej będzie spięte od uruchomienia ale po osiągnięciu przez silnik temperatury nominalnej powinno być rozpięte a nie że jedziesz kilkadziesiąt km na spiętym , u mnie zarówno spadek dynamiki jak i wzrost spalania są odczuwalnesiegfried pisze:kilkanaście postów temu pisałem jak to działa i jak zaradzić problemowi. nikt nie zakumał?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość