Moderator: Kosiarz
Drugi raz jak mi zamarzl patrol o sie okazalo ze byla woda zamarznieta w filtrze.Po spuszczeniu jej w serwisie jezdzilem na 3 tankowaniach z dodatkiem ktory niby wypiera wode z ukladu.... Teraz zamarzl.... Nie wiem jeszcze coenergy259 pisze:bo te dodatki chronią przed wytrącaniem parafiny a nie przed zamarznięciem wody
Jaki podgrzewacz?gkozi pisze:mi dziś toyota zamarzła (oczywiście g... paliwo, w testowym słoiczku zrobiło się mętne przez noc (-19 C) ), na szczęście podgrzewacz działa więc w miarę jechania było coraz lepiej, ale i tak do pracy to 5 bieg , 1200 obrotów i 60 km/h
fabryczny w obudowie filtra paliwa jest, w poprzednich latach miał upalone styki i nie działał, teraz wydaje się, że działa [tzn obudowa jest nieco cieplejsza niż okolice filtra], oczywiście przy pełnym baku zamrzającego paliwa i tak nie obędzie się bez problemówdan179 pisze:Jaki podgrzewacz?gkozi pisze:mi dziś toyota zamarzła (oczywiście g... paliwo, w testowym słoiczku zrobiło się mętne przez noc (-19 C) ), na szczęście podgrzewacz działa więc w miarę jechania było coraz lepiej, ale i tak do pracy to 5 bieg , 1200 obrotów i 60 km/h
Loinek pisze:No to nieźle co jest z nowymi samochodami do ulicha ? Dziś znajomi u mnie byli , w nocy -19 , ja swojego odpaliłem po drugim kręceniu i rura działa jak trzeba.
Koleżanki Mini Cooper ( czy jak to się tam gada ) zdechł , tak samo kolegi passat 1.9 TDI :/
Powaznie? W sensie stal 2 tygodnie z akumulatorem i ze wszystkim i tak na strzal przy tych mrozach?iras01 pisze:Karwa gdzie Wy mieszkacie na sybeii![]()
Moj dwa tygodnie nie palony i dzis od strzała
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość