eee? a zie? bo nie stwierdziłem jak toto rozbierałem.zagaj1 pisze:3,0 ma przecież łańcuchno ale to GR II
Czy wszystkie GR-y (disle)chodzą na pasku rozrządu ?
Moderator: Kosiarz
Re: Czy wszystkie GR-y (disle)chodzą na pasku rozrządu ?
tel: 600298546
- Hasan_ciach
pppat-rycja słyszysz...ty masz archaiczne rozwiązanie
te resory.
tosz ci to kłade do głowy a ty nic...

biały mały parch
I"II by back ! !
I"II by back ! !
Toć łańcuch jest w 3,0, na 100%Ba pisze:eee? a zie? bo nie stwierdziłem jak toto rozbierałem.zagaj1 pisze:3,0 ma przecież łańcuchno ale to GR II

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dokładnie resory pasują najlepiej do tego poniżej:Hasan_ciach pisze:pppat-rycja słyszysz...ty masz archaiczne rozwiązaniete resory.
.

Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
A te koła to chyba 35. Tylko nie za wąskie.?
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- adas bombowiec
Pasek ma jedną podstawową przewagę nad łańcuchem - redukuje efekty szarpiącej charakterystyki pracy diesla, dotyczy to raczej disli 4 cylindrowych. Pasek się poddaje i rozciąga, bez wpływu na jego wytrzymałość, a 'szarpany' łańcuch może się w końcu poddać, albo nadmiernie rozciągnąć.pppat pisze:
pasek to jest w gaciach![]()
odkąd bawię się autami widziałem dziesiątki jeśli nie setki wygolonych pasków,spora część z nich z przyczyn bliżej niewyjaśnionych
wygolony pasek równa się co ? cmok tłoka z zaworem
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie gniewaj się, ale głupstwa piszesz.adas bombowiec pisze: Pasek ma jedną podstawową przewagę nad łańcuchem - redukuje efekty szarpiącej charakterystyki pracy diesla, dotyczy to raczej disli 4 cylindrowych. Pasek się poddaje i rozciąga, bez wpływu na jego wytrzymałość, a 'szarpany' łańcuch może się w końcu poddać, albo nadmiernie rozciągnąć.
Co do tematu, to czy możliwe jest spotkanie fabrycznego Patrola z silnikiem 2,8 takim jak w Laurelu? Laurel ma łańcuch.
Jeszcze nie mam terenówki, ale już niedługo...
Motocyklowa Szkoła Jazdy Kulikowisko
Warszawa-Bemowo
Motocyklowa Szkoła Jazdy Kulikowisko
Warszawa-Bemowo
- adas bombowiec
Sie nie gniewam, ale co konkretnie jest glupstwem?
Mówienie o "amortyzującej" funkcji paska. Napęd rozrządu ma zadanie jak najdokładniej sprząc napęd zaworów z wałem korbowym, wszelka "amortyzacja" powodować może co najwyżej zaburzenie w/w synchronizmu, czyli w istocie zaburzenie w pracy silnika. Jak sądzisz, dlaczego mimo postępu tak dobrą opinię mają silniki z napędem rozrządu na zwykłych kołach zębatych ? Oczywiście jeśli silnik jest OHC lub DOHC, kołami w prosty sposób tego nie napędzisz. Ale już stareńki W-2 z czołgu T-34 miał to zrealizowane na kołach i tzw. wałkach królewskich. Poza tym zastanów się, dlaczego liczni producenci w dalszym ciągu nie rezygnują ze stosowania łańcuchów rozrząduadas bombowiec pisze: ale co konkretnie jest glupstwem?

pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
A pasek stanowi aż taki problemTomek Kulik pisze:Nie gniewaj się, ale głupstwa piszesz.adas bombowiec pisze: Pasek ma jedną podstawową przewagę nad łańcuchem - redukuje efekty szarpiącej charakterystyki pracy diesla, dotyczy to raczej disli 4 cylindrowych. Pasek się poddaje i rozciąga, bez wpływu na jego wytrzymałość, a 'szarpany' łańcuch może się w końcu poddać, albo nadmiernie rozciągnąć.
Co do tematu, to czy możliwe jest spotkanie fabrycznego Patrola z silnikiem 2,8 takim jak w Laurelu? Laurel ma łańcuch.

y60 autobus, czerwony.
-
-
prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie
bieda to nie stan konta,to stan umysłu
Wasze umysły Was oszukują ! obudźcie się ! w GRach nie ma nic dobrego wsio tam jest do doopy
a tu filmik dla Was jako że chcę być Waszym przyjacielem i chcę abyście przejrzeli na oczy
http://img233.imageshack.us/img233/4591/f7k.mp4
http://imageshack.us/clip/my-videos/233/f7k.mp4/
wypowiadam się pośpiesznie żeby filmik był krótki

bieda to nie stan konta,to stan umysłu
Wasze umysły Was oszukują ! obudźcie się ! w GRach nie ma nic dobrego wsio tam jest do doopy

a tu filmik dla Was jako że chcę być Waszym przyjacielem i chcę abyście przejrzeli na oczy

http://img233.imageshack.us/img233/4591/f7k.mp4
http://imageshack.us/clip/my-videos/233/f7k.mp4/
wypowiadam się pośpiesznie żeby filmik był krótki

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
- adas bombowiec
Marek - troche sie nie zrozumielismy; Ja sam uwazam, ze nic lepszego od kol na rozrzadzie nie ma
Z tym ze rodzaj rozrzadu musi byc dopasowany do charakterystyki silnika. Oczywiscie, rozrzad musi spinac wszystko na sztywno, nie mowie o rozciaganiu sie paska, jak gumy od gaci, a o niwelowaniu drgan osiowych silnikow o niskiej kulturze pracy, gdzie przedstawicielami sa 4 cylindrowe klekoty. Stad wzielely sie rowniez wszelkie elementy gumowe, czy dwumasowe w kolach pasowych; takie drgania potrafia dosyc szybko wykonczyc uklady sipete na sztywno, szczegolnie przy kutwieniu na jakosci materialow. Niektórzy sie zastanawiali, dlaczego producenci stosuja paski, w koncu powymyslali, ze to ze wzgledu na oszczedniosci w produkcji. To mit po czesci, do lat 70 nie stosowano paskow, nie bylo opracowanej technologi do produkcji gumowych paskow o scisle okreslonych parametrach. W skali masowej produkcji nie ma wiekszego znaczenia, czy fabryka opracuje rozrzad na lancuchu, czy na pasku, a jaki sens mialoby wprowadzanie nowej, wiec niepewnej technologii w miejsce rozwinetej starej? Szczegolniew czasach dbalosci o jakasc i niezawodnosc. Jest to prawda w tym sensie jedynie, ze rozrzad na lancuchu w wymaga dobrych materialow i scislej kontroli jakosci. Dlatego Mercedes, trzymajacy jakosc w tamtych czasach nie zrezygnowal z lancucha. No i pomysl dlaczego ten sam producent robi bezyniaka na lancuchu, a malego diesla na pasku. Jednoczesnie do duzych, wysokoobrotowych i na pewno nie budzetowych benzyniakow stosuje sie paski?

-
-
Mrooooocznyyyyyyyyyy
i reszta
wszystkie najlepsze i najtrwalsze pojazdy są na resorach
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Inter ... axxPro.jpg
i reszta

wszystkie najlepsze i najtrwalsze pojazdy są na resorach
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Inter ... axxPro.jpg
i nie robią w terenie 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Nikogo i tak nie przekonamy, każdy swoje chwali, jak by troszkę pośmigali dobrze zrobionym GRem, na pewno by zmienili zdanie. 

Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
-
-
nie dano nam szansy pojeżdżenia w terenie dobrze zrobionym grem bo zanim wyczuliśmy te sprężyny to się naciągnął łańcuch w reduktorze a tuż po tym podskoczyła czapkaoko_demona pisze:Nikogo i tak nie przekonamy, każdy swoje chwali, jak by troszkę pośmigali dobrze zrobionym GRem, na pewno by zmienili zdanie.