Patrolna wrzuconym 2.8 y60 dziwne wycie i rzerzolenie z tyłu
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Re: Patrolna wrzuconym 2.8 y60 dziwne wycie i rzerzolenie z
Tak juz wszytko wiem , mialem za duzo przedluzony panhard chcialem kupic nowy ale stwierdzilem ze na razie nie ma sesu zamawiac i przerovie na razie swoj, a pisze tak nie zrozumiale bo to wzzystko szybko i na telefonie.
-
- jestem tu nowy...
Witam
Już prawie wszystko szyk głowica po remoncie itd itp
Teraz mam tylko jeden problem mianowicie na postoju jak mu depne po wyżej 3 tys obrotów krztusi się dławi jak by nie przepalał jak by woda w paliwie czy coś w tym stylu i bardziej to robi na zimnym na ciepłym nie robi tego * tak często, chcę się bujać a tu np. na 3 biegu powyżej 3 tyś się dławi i nagle mu przejdzie i obroty pójdą dalej. wtryski sprawdzone wszystko ok mam słabe ciśnienie oleju na wskaźniku bo jak jadę dochodzi do 4 ale jak stoi na postoju opada na zero wiem ze to mało ale czy by od tego mógł się dławić. pomocy bo już mi ręce opadają.
Już prawie wszystko szyk głowica po remoncie itd itp
Teraz mam tylko jeden problem mianowicie na postoju jak mu depne po wyżej 3 tys obrotów krztusi się dławi jak by nie przepalał jak by woda w paliwie czy coś w tym stylu i bardziej to robi na zimnym na ciepłym nie robi tego * tak często, chcę się bujać a tu np. na 3 biegu powyżej 3 tyś się dławi i nagle mu przejdzie i obroty pójdą dalej. wtryski sprawdzone wszystko ok mam słabe ciśnienie oleju na wskaźniku bo jak jadę dochodzi do 4 ale jak stoi na postoju opada na zero wiem ze to mało ale czy by od tego mógł się dławić. pomocy bo już mi ręce opadają.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Sprawdzałeś ciśnienie oleju manometrem?
-
- jestem tu nowy...
no włąśnie muszę sprawdzić bo druga pompę mam ale nie wiem czy wymieniać bo nie wiem czy ta druga też sprawna
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Tym patrolowym czujnikiem oleju się za bardzo nie sugeruj, bo lubią żyć własnym życiem
Sprawdź jakimś lepszym...

Sprawdź jakimś lepszym...
y60 autobus, czerwony.
-
- jestem tu nowy...
A czemu tak sie.dlawi powyzej tych 3tys obrotow nikt nie.wie?
Proponuje pobawić się srubką od dawki paliwa
pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Nie ruszaj sam dawki paliwa bo to sie może bardzo źle skańczyc.
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
-
- jestem tu nowy...
Akurat Pompę Wtryskową mam wyregulowaną
teraz kwestia wczoraj jeszcze spaliły mi się 3 świece bo miałem 6.5v
włożyłem 3 nowe grzeje go guzikiem bo tam mam z 6 sekund trach pali bez problemu i chodzi równiutko do momentu aż mu lekko dodałem gazu spadł z obrotów i znów kuleje i co najgorsze nie przestał, biorę klucz popuszczam wtryski i na pierwszym wtrysku od grilla w ogóle kulanie zero reakcji ale wtrysk się nie pieni tylko normalnie chlapie (wszystkie wtryski wyły sprawdzane u disela ) no dobra w końcu przestał kulać rozgrzał się mówię jadę do mechanika pokazać mu jak dam mu po wyżej 3 tyś obrotów znów zacznie kuleć zajeżdżam do mechanika gazuje a tu dupa leci do 5 tyś obrotów i dopiero już przy odcięciu trochę przerywa ale jak opadnie z obrotów nie kuleje, czyli wynika z tego że jak jest zimny strasznie kuleję a jak się rozgrzeję to nie, może być to spowodowane olejem 15w40 ? czy czym bo już ręce opadają.

Sprawdź czy paliwo Ci się nie cofa...
I zacznij pisać po polsku, bo ciężko to ogarnąć...
O świecach masz tu:
http://www.kilometr.pl/patrol_swiece.htm
I zacznij pisać po polsku, bo ciężko to ogarnąć...
O świecach masz tu:
http://www.kilometr.pl/patrol_swiece.htm
Wujek Dobra Rada 

-
- jestem tu nowy...
ale jak paliwo się cofa jak cały czas ładnie chodzi i odpala też ładnie chyba że przez noc
Z tego co ja zrozumiałem, to jak jest zimny i odpalisz, to kuleje do momentu rozgrzania. Napisałeś wyżej, że grzejesz świece guzikiem (bez ori automatu), więc po puszczeniu guzika świece przestają grzać, nie ma dogrzewania i do puki się trochę nie zagrzeje, to będzie kulał-normalne.
PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
Ciśnienie oleju zapewne jest za wysokie, może to być spowodowane zawieszonym zaworem przelewowym pompy oleju.
Wypadałoby też zmienić olej na taki o niższej klasie lepkości(10W40, 5W40) i przed spuszczeniem oleju zalać płukankę do silnika(zastosować wg instrukcji na butelce).

Wypadałoby też zmienić olej na taki o niższej klasie lepkości(10W40, 5W40) i przed spuszczeniem oleju zalać płukankę do silnika(zastosować wg instrukcji na butelce).

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Czyli akurat takie jak powinny byc.cybermysza pisze: wczoraj jeszcze spaliły mi się 3 świece bo miałem 6.5v![]()
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Na zimnym silniku jak go wkręcisz na 3 tysiące to się ksztusi bo się szklanki wieszają. Przy remoncie głowicy trzeba było pomyśleć i o nich...
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0