autor: Korbamoto » wt sty 31, 2012 1:19 am
Jakby kogos to interesowało, to w Hiszpanie K260 motam fotele od Renault Scenic I. I przód i tył. Kupiłem cały zestaw za grosze, plus renaultowskie pasy bezpieczeństwa. A fotele baaardzo komfortowe i nieźle trzymają na boki. O niebo lepsze niz wygryzione i wygniecione 20 letnie patrolowe krzesła. Przednie podejdą po obcięciu na równo renaultowskich suwadeł. W blasze pod siedziskiem 4 dziury i na 4 śruby do oryginalnych patrolowskich blaszanych pudeł będą mocowane. Od strony pasażera fotel będzie na zawiasie odchylany i blokowany, jako że w Scenicu 5 drzwiowym oparcie się nie składa, a trza jakos umozliwić w krótkim parchu wgramolenie się pasażerom na tył. Tylne fotele będą dwa, bo pomiędzy nadkolami sterczącymi do wnętrza ciasno jest dość, więc 3 fotele nie wlezą, a Parch będzie 4 miejscowy, ale tyle mi wystarczy. Fotele niezależne, składane, zapinane do stelaża dorabianego,mocowanego w oryginalnych uszach od kanapy w podłodze, bez wiercenia dodatkowych dziur. Będzie je mozna złożyć na płasko, lub też złożone postawic jeszcze do pionu, lub też szybko zdemontować. Parcha mam na 2 miejsca rejestrowanego, tylne fotele będą ''awaryjne'' więc złozone i postawione do pionu nie będa kłuły w oczy policmajstrów. Pasy bezpieczeństwa wszystkie 4, będą zmienione na Scenicowe, bo wszystkie 4 fotele mają zintegrowane zapinki pasów.
Jak mróz odpuści, to wrzucę fotki z motania. Chwilowo trwa przygotowywanie klamotów do montażu.
K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający