...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
A czy polibusze mimośrodowe mogą na to mieć wpływ? Pytam, bo dwa miesimące temu wymieniałe wszystkie na nowe i dwie sztuki z kompletu były właśnie mimośrodowe. Może mechanik, który w tym przypadku się na tym (lifcie) nie znał, założył je w złym miejscu, albo źle ustawił (obrócił)?
Toya J95 na wycieczki, a Parch Y60 do roboty
dwie tuleje z 4 były mimośrodowe??
Wszystkich tulei był ze 12 z tego 2 były mimośrodowe. Choć głowy sobie nie dam obciąć.
Toya J95 na wycieczki, a Parch Y60 do roboty
to zrób zdjęcie przedniego wahacze trzymającego most tak by było widac te polibusze
wszystko się wyjaśni - mimośrodów masz po dwa na każdy wahacz czyli 4 na most , jak kupowaleś je z Olkusza , to są one z dwóch połówek składane czyli razem 8 połówek dających 4 kompletne tuleje mimośrodowe
wszystko się wyjaśni - mimośrodów masz po dwa na każdy wahacz czyli 4 na most , jak kupowaleś je z Olkusza , to są one z dwóch połówek składane czyli razem 8 połówek dających 4 kompletne tuleje mimośrodowe
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
czy do krótkiego patrola GU4 2005r będą pasowały tylne fotele z wcześniejszych Y61?
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
- MarcinOPI
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czy ktoś może wie gdzie mogę kupić porządny zderzak przedni do terrano I z uchwytami, albo może ktoś robi takowe. Przeglądałem większość sklepów 4x4 i nigdzie niema W ogóle bardzo ciężko znaleźć coś na przezbrajanie do T1, jeśli wie ktoś coś np. snorkel komplet itp. proszę o info.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
Terrano WD21 2.7TD lift 2" Ironman, MT 33" - był
jedź do kakiegoś warsztatu zajmującego się 4x4 u Ciebie nie znam, w KRK na przykład Punks Garage
i wystrugają ci piękny zderzaczek
cóż cena nie jest mała ale też zderzaki produkowane przez ARB czy UP nie są tanie

cóż cena nie jest mała ale też zderzaki produkowane przez ARB czy UP nie są tanie

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Mam pytanie jak poznać że w tylnym moście Y60 jest blokada LSD ?
Patrol GR Y60 krótki 2.8 TD
Po braku blokady mechanicznej
zadne przewody z gruchy nie wystaja.
PS: chyba,ze byly GRy bez lsd i bez diflocka, no to wtedy badamy lsd jak kazde inne.

PS: chyba,ze byly GRy bez lsd i bez diflocka, no to wtedy badamy lsd jak kazde inne.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Hmm tylko jak szukałem na forum i nic nie znalazłem na ten temat 

Podnosisz parcha i kręcisz kołami jak się kręcą w tą samą stronę masz LSD jak każde w swoją stronę to NIE masz LSD 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Dziękizagaj1 pisze:Podnosisz parcha i kręcisz kołami jak się kręcą w tą samą stronę masz LSD jak każde w swoją stronę to NIE masz LSD

Jako, że sprzęt grający w GR padł...Potrzebuje instrukcje jak wymontować rzęcha i wstawić nowy soundsystem.
Gdzieś widziałem na forum żabojadowym ale nie moge znalezć??
A i pytanko czy rocznik 92 ma złącze iso??
Nissan Patrol
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
takie cuś może być
http://www.patrol-gr.net/trucs12.php

y60 autobus, czerwony.
THXWowos pisze:takie cuś może byćhttp://www.patrol-gr.net/trucs12.php

Już znalazłem to wcześniej...A dużo motania by sprzęta zmienić, no i te iso?? Nie wiem czy sam się zabierać za to, czy do jakiego szpenia się udać?
Nissan Patrol
Oj przestań..... Do szpenia... Kilka kabelków trzeba polutowac wszystkiego razem jakieś 15 minut zajecia...sebson pisze:THXWowos pisze:takie cuś może byćhttp://www.patrol-gr.net/trucs12.php
![]()
Już znalazłem to wcześniej...A dużo motania by sprzęta zmienić, no i te iso?? Nie wiem czy sam się zabierać za to, czy do jakiego szpenia się udać?
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
jak coś to służę lutownicą i koszulką termokurczliwąsebson pisze:THXWowos pisze:takie cuś może byćhttp://www.patrol-gr.net/trucs12.php
![]()

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Czy przerabiał ktoś temat podmiany hamulców bębnowych z tyłu w moście Y60 na tarczowe ? Czy półośki są takie same długością w moście z hamulcami bębnowymi i moście z hamulcami tarczowymi ?
sebson pisze:Jako, że sprzęt grający w GR padł...Potrzebuje instrukcje jak wymontować rzęcha i wstawić nowy soundsystem.
moje obydwa posiadaja .. wpinasz kostke i powinno grać

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
półosie z tego co mi wiadomo są inne, jeśli mówimy o GR, mam bębny z tyłu, po rozkminie wychodzi taniej i lepiej kupić most z tarczamiKarolSawiak pisze:Czy przerabiał ktoś temat podmiany hamulców bębnowych z tyłu w moście Y60 na tarczowe ? Czy półośki są takie same długością w moście z hamulcami bębnowymi i moście z hamulcami tarczowymi ?

Dzięki . Zatem tarcze z tyłu sobie odpuszczam . Wymiana mostu będzie zatem korzystniejsza bo i wtedy takowy z pełną blokadą zakupię sobie bo moje LSD umaro dawno temu .
to już zdecydowanie nie ma sensu się bawić jak chcesz mieć blokadeKarolSawiak pisze:Dzięki . Zatem tarcze z tyłu sobie odpuszczam . Wymiana mostu będzie zatem korzystniejsza bo i wtedy takowy z pełną blokadą zakupię sobie bo moje LSD umaro dawno temu .
Nadszedł czas na zrobienie mostu z przodu, bo smar wyłazi z kuli. W związku z tym pytanko - czy ktoś montował ten http://allegro.pl/item1134552677_uszcze ... _road.html zestaw i jak się to sprawdza?
GR long 
Urzędy w Polsce to wielki ciężar, dlatego kładzie się go na barki osłów

Ja go kupilem i jest git, tylko smaru molibdenowego do przegubów dokup dobrą litrową puszkę bo te tubki co w komplecie są to jest dawka aptekarska jak na tak dużą kulę w Patrolu .
Co do łożysk zwrotnicy to akurat można dokupić tanie od Skody po 15zł sztuka razy 4 lub pod wymiar w sklepie z łożyskami , ale rozchodzi się o uszczelniacze na kule . No i oringi kup 4 odpowiednie , bo w komplecie ich nie ma , a jak zdejmiesz oryginalne łozysko to ono ma specjalną wargę gumową od spodu o ile pamiętam ,a te z kompletu tej wargi nie mają .
No i dwa uszczelniacze na półośki warto dokupić - chociażby zamiennik po 5zł sztuka . Było sporo o regeneracji , wymiary simeringów , uszczelniaczy, oringów i łożysk więc poszukaj na forum w starych tematach .
Co do łożysk zwrotnicy to akurat można dokupić tanie od Skody po 15zł sztuka razy 4 lub pod wymiar w sklepie z łożyskami , ale rozchodzi się o uszczelniacze na kule . No i oringi kup 4 odpowiednie , bo w komplecie ich nie ma , a jak zdejmiesz oryginalne łozysko to ono ma specjalną wargę gumową od spodu o ile pamiętam ,a te z kompletu tej wargi nie mają .
No i dwa uszczelniacze na półośki warto dokupić - chociażby zamiennik po 5zł sztuka . Było sporo o regeneracji , wymiary simeringów , uszczelniaczy, oringów i łożysk więc poszukaj na forum w starych tematach .
Jestem po lekturze wątków o regeneracji, tylko nie wiedziałem czy ten zestaw coś wart jest.KarolSawiak pisze:Ja go kupilem i jest git, tylko smaru molibdenowego do przegubów dokup dobrą litrową puszkę bo te tubki co w komplecie są to jest dawka aptekarska jak na tak dużą kulę w Patrolu .
Teraz widzę, że wkleiłem inny link, są też zestawy z uszczelniaczami półosi

Dziękuję za odpowiedź - od poniedziałku trochę luzu w robocie to się wezmę za to

GR long