...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
to podaj linke do tych kompletów, sam jestem ciekawy co teraz sprzedają
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
a takie coś http://allegro.pl/item1157777201_zestaw ... l_y60.html dla przykładu w komplecie
po PGRowska Nyska z sześćdziesiątego pierwszego*
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
pytanie - czy potrzebujesz aby na pewno wymieniać wszystkie te uszczelniacze i łożyska , bo zazwyczaj uszczelniacz półosi i uszczelniacz kuli plus łożyska zwrotnicy załatwiają sprawę , a rożnica 200zł plus kilkanaście na simeringi i oringi ,a 800zł jest to różnica spora
Takie pytanko do posiadaczy TI 2.7TD z okraglymi zegarami w desce. Do jakiego polozenia dochodzi Wam wskazowka od temp przy zdrowym bucie na trasie w taka pogode? Bo mi wychodzi lekko za polowe,ale nie idzie dalej mimo buta w podlodze.
Pytanie mnie takie naszlo, gdyz poniewaz zalozylem dzis nowa pompa z wisko (GMB), wisko faktycznie zaczelo sie zalanczac jak silnik zlapie wysoka temp, ale przy pelnym bucie i sporej jak na TI predkosci to ono chyba nie robi, no chyba,ze moze wychodzic lekko za polowe skali w takich warunkach jakie mamy. Nie mam porownania, bo chyba od zakupu jezdzilem z padnietym wiskiem i grzalo sie ciut wiecej, ale tylko na bucie pod spore gorki latem(elektryk od nawiewu poprawial komfort psychiczny
) Obecnie nawet jak chwilke na swiatlach postoje i ruszam to wisko sie zalancza(na goracym silniku). W trakcie normalnej jazdy temp mam ponizej polowy skali.
To jak to jest z ta wskazowka
Pytanie mnie takie naszlo, gdyz poniewaz zalozylem dzis nowa pompa z wisko (GMB), wisko faktycznie zaczelo sie zalanczac jak silnik zlapie wysoka temp, ale przy pelnym bucie i sporej jak na TI predkosci to ono chyba nie robi, no chyba,ze moze wychodzic lekko za polowe skali w takich warunkach jakie mamy. Nie mam porownania, bo chyba od zakupu jezdzilem z padnietym wiskiem i grzalo sie ciut wiecej, ale tylko na bucie pod spore gorki latem(elektryk od nawiewu poprawial komfort psychiczny

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Karol, ja podeslalem ten link w ramach pokazania bo gdzies tam wczesniej pytales jak te zestawy wygladaja. Ja mam zrobiony przód na cacy, łącznie z kibelfarbą na kulach 

hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
Chłodnica kiedy myta?Łosiu pisze:Takie pytanko do posiadaczy TI 2.7TD z okraglymi zegarami w desce. Do jakiego polozenia dochodzi Wam wskazowka od temp przy zdrowym bucie na trasie w taka pogode? Bo mi wychodzi lekko za polowe,ale nie idzie dalej mimo buta w podlodze.
Pytanie mnie takie naszlo, gdyz poniewaz zalozylem dzis nowa pompa z wisko (GMB), wisko faktycznie zaczelo sie zalanczac jak silnik zlapie wysoka temp, ale przy pelnym bucie i sporej jak na TI predkosci to ono chyba nie robi, no chyba,ze moze wychodzic lekko za polowe skali w takich warunkach jakie mamy. Nie mam porownania, bo chyba od zakupu jezdzilem z padnietym wiskiem i grzalo sie ciut wiecej, ale tylko na bucie pod spore gorki latem(elektryk od nawiewu poprawial komfort psychiczny) Obecnie nawet jak chwilke na swiatlach postoje i ruszam to wisko sie zalancza(na goracym silniku). W trakcie normalnej jazdy temp mam ponizej polowy skali.
Chlodnica jest czysta, tyle,ze zab czasu ja juz chyba dziabnal (lub jakas chemia), bo w zasadzie to 1/4 tych blaszek (lamelek?) juz nie ma miedzy tymi kanalikami wodnymi. Chyba trzeba poprostu nie deptac na maxa latem
Przy okazji, orientuje sie ktos, od czego chlodnica do TI podejdzie (no poza TI), jakis bus, czy cos?
edit: wynalazlem na znanym portalu aukcyjnym nowe chlodnice do terrana po 310zl, mial ktos kontakt z takimi chlodnicami? cena jak za uzywke w zasadzie i nie wiem, co to warte.

Przy okazji, orientuje sie ktos, od czego chlodnica do TI podejdzie (no poza TI), jakis bus, czy cos?
edit: wynalazlem na znanym portalu aukcyjnym nowe chlodnice do terrana po 310zl, mial ktos kontakt z takimi chlodnicami? cena jak za uzywke w zasadzie i nie wiem, co to warte.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- MarcinOPI
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Co bym nie robił z tyranem to nigdy temperatura mi nie skoczyła dalej niż "ciut" za połowę wskaźnika.
Terrano WD21 2.7TD lift 2" Ironman, MT 33" - był
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
Panowie czy ktoś ważył krótkiego y61? Ile waży taki średnio wyszpejowany?
Piotr
2300
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
Twą odwiedź już znam Łukaszu
, może ktoś wazył swojego.

Piotr
to było właśnie "czyjeś" ważenie
w zasadzie niewiele zmotany krótki Y61 na 33` (fedima) z kilkoma modyfikacjami

w zasadzie niewiele zmotany krótki Y61 na 33` (fedima) z kilkoma modyfikacjami

jakbym tylko wiedzial gdzie to moge zważyć to dałbym wynik. krótkie y61, 33", skrzynka + winch z przodu...
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
hoso-maki sushi '93
turbowanna '99
podjedź tam gdzie węglem lub piaskiem dilująktoś pisze:jakbym tylko wiedzial gdzie to moge zważyć

i większość ma wbudowany magiczny mnoznik

te na złomie mają kilka działań różnicowych wbudowanych 

zna ktoś wartość luzu międzyzębnego talerz-atak w dyferencjale Patrola Y60 lub Y61 ? złożyłem na 0.1 mm i wyje jak wściekły .....
nie znam prawidłowej wartości ale ta wydaje się ok
uczulam natomiast na nierównomierne zużycie zębów koła talerzowego - pomierz sobie bo tu może być przyczyna wycia
uczulam natomiast na nierównomierne zużycie zębów koła talerzowego - pomierz sobie bo tu może być przyczyna wycia
Mam takie pytanko, czy w razie potrzeby można śmiało holować Y61 w automacie czy tylko laweta. Jeżeli można to jak zrobić to prawidłowo wystarczy wrzucić N w automacie i N na reduktorze 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

jak silnik nie pracuje to sztywny hol
N na reduktorze wystarczy, a jak nie jesteś przekonany odkręć wał i po krzyku

N na reduktorze wystarczy, a jak nie jesteś przekonany odkręć wał i po krzyku

Dzięki 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM

Ja mam z nia do czynienia od roku, po wyjeciu z pudelka wygladala jak z papieru, cienka lekka i taka... papierowa ale po wlozeniu jej na miejsce wszystko gra, nie cieknie doskonale oddaje cieplo (aluminium) i zapomnialem o niej calkowicie oraz o problemach z chlodzeniem, wiec jesli nie latasz w extremie to polecam.Łosiu pisze:edit: wynalazlem na znanym portalu aukcyjnym nowe chlodnice do terrana po 310zl, mial ktos kontakt z takimi chlodnicami? cena jak za uzywke w zasadzie i nie wiem, co to warte.
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Myke pisze: Ja mam z nia do czynienia od roku, po wyjeciu z pudelka wygladala jak z papieru, cienka lekka i taka... papierowa ale po wlozeniu jej na miejsce wszystko gra, nie cieknie doskonale oddaje cieplo (aluminium) i zapomnialem o niej calkowicie oraz o problemach z chlodzeniem, wiec jesli nie latasz w extremie to polecam.
Dzieki za info

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
witka
może ktoś z Was montował jakiś sterownik centralnego zamka lub alarm, i ma rozpiskę przewodów (kolory) i jak jest sterowany (+czy - i czas )
Patrol Y60 fabryczny central
może ktoś z Was montował jakiś sterownik centralnego zamka lub alarm, i ma rozpiskę przewodów (kolory) i jak jest sterowany (+czy - i czas )
Patrol Y60 fabryczny central

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Witam,
Mam pytanie, gdzie w Kotlinie Kłodzkiej można przeprowadzić gruntowny serwis Patrola K160 (silnik, sprzęgło, skrzynia, mosty... elektryka itd.) i jeszcze jedno: jak (jakie ciśnienie) pompować opony BFG 35x12,5xR15 M/T? Na oponie podają, że do 250 kPa, ale wydaje mi się, że to za dużo. Auto jeździ 90% w terenie
Mam pytanie, gdzie w Kotlinie Kłodzkiej można przeprowadzić gruntowny serwis Patrola K160 (silnik, sprzęgło, skrzynia, mosty... elektryka itd.) i jeszcze jedno: jak (jakie ciśnienie) pompować opony BFG 35x12,5xR15 M/T? Na oponie podają, że do 250 kPa, ale wydaje mi się, że to za dużo. Auto jeździ 90% w terenie
Nissan pick-up 2,5 TDi
MB E 220 CDI AMG
MB E 220 CDI AMG