...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
ernil

Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3

Post autor: ernil » wt maja 14, 2013 9:42 pm

rafale_23 pisze:
danielski pisze:
tomek 79 pisze:taki niedzielny foszek ?? :)16

wez chlopie troche sie rozluznij,dobrze ze pytasz,kto pyta nie bladzi :)21
wiesz, zadalem tu kilka pytan i za kazdym razem dostalem jakas zjebke za to ze "zyje" .
dziwne jest to forum. na moim poprzednim, gdzie bylem kilka lat nikt nikogo nie traktowal w ten sposob. sadzilem, ze tu jest podobnie i mozna pytac o kazda pierdołe, a zwlaszcza w tym dziale. jak ktos nie ma ochoty odpowiadac to po prostu nic nie pisze. niestety tutaj podstawa jest dowalenie komus, a w sumie to sam nie wiem o co chodzi co niektorym. jak tak dalej pojdzie to nikt nie bedzie sie tu logowal, bo po co.
zdaje sobie sprawe ze na kazdym forum jest tak zwana "dyzurna loza szydercow" ale wszystko ma swoje granice.

skoro kazde pytanie bylo juz zadane kilka razy i odpowiedz na pewno gdzies jest , to najlepiej zamknac to forum i zostawic tylko opcje szukaj.

sorry za wylewanie zali ale ostatnimi czasy moj entuziazm do samochodu oslabl, wlasnie przez forum.
nie powiem, zawsze ktos pomoze ale wiekszosc nie wnosi nic do tematu.

ja ucze sie dopiero tego auta i nie chcial bym bardziej zepsuc niz jest zepsute :wink: ,a nie sztuka jest sie nie potrzebie narobic jak ktos moze cos podpowiedziec.

:)2 :)2
podobne odczucia mam kolego ...To forum to masakra...
kazdy tu ma kompleks...
jak sie spotkaja w terenie to wszyscy koledzy a tutaj ujami rzucaja na kazdego...
gówno sie znają tylko madrosci pisać typu...(rózni się rdzą albo inne bzdety...)
Jest pare osób co ma pojęcie ale przy reszcie ''mistrzów mechaników ''nawet nie maja ochoty sie wypowiadac..
od pewnego czasu wylałem sie na to forum...nawet parch zaczał sie sypać moze nazłośc mi że czytam to gówno.
i zobaczysz kolego jak teraz ze mną pojadą...oj oberwie mi się...Szkoda że nie wpadną do mnie...(mam dobry paralizator i pare innych zabawek)miałbym szanse niektórych pobudzić ...do życia :)3 :)3 :)3 :)3
Nieźle.
Jaką ksywę masz na kwadracie? Grabaż?
Masz tatuaż z napisem ODWAGA albo coś podobnego?
Rispekt.
:)20
Swoją drogą - klasa foch.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » wt maja 14, 2013 9:54 pm

Ależ się dzieje - najpierw jeden dywaguje przez półtorej strony jak przyśrubować snorkela, po czym kolejny wymyśla focha na zawołanie :)20
Ze snorklem bym zrobił tak - miotną to cudo na glebę/biurko, wziął duży arkusz karteczki, przyłożył do snorkla od wewnętrznej strony, odrysował, obciął i szablon gotowy - można próbować ile tylko dusza zapragnie. Esteci mogą użyć np. czarną karteczkę, albo flamastry. Ale ja się nie znam, a moją wiedzę czerpię jedynie z AutoŚwiata :)21
y60 autobus, czerwony.

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » śr maja 15, 2013 4:44 am

padlem z rana :)21

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » śr maja 15, 2013 7:02 am

rafale_23 pisze:i zobaczysz kolego jak teraz ze mną pojadą...oj oberwie mi się...Szkoda że nie wpadną do mnie...(mam dobry paralizator i pare innych zabawek)miałbym szanse niektórych pobudzić ...do życia :)3 :)3 :)3 :)3
Nooo faktycznie, zjechanie kogoś za spiłowywanie pilnikiem czopa piasty to grzech i bezpodstawna złośliwość straszna, za to groźby karalne wobec nas z paralizatorami w roli głównej są ok :)2
A dawki ironii to niektórzy nie wyczują, nawet jakby do nich podeszła i kopnęła ich w 4 litery...

Awatar użytkownika
Łosiu

Post autor: Łosiu » śr maja 15, 2013 7:32 am

Nie ma nic lepszego jak "popłakać" się przed tą znienawidzoną "lożą szyderców" :)21 Teraz liczycie na jakiś mega wysyp odpowiedzi w 100% rozwiązujące Wasze problemy ?? To forum (jeżeli chcecie rozwiązać jakiś problem techniczny z autem, znaleźć jakiś trop do odpowiedniej drogi rozwiązania trapiącego Was zagadnienia) trzeba przede wszystkim czytać. A Ci jak małe dzieci, zapoda pytanie, ktoś rzuci ze dwa, trzy kasztany i jest foch :)21, a powinien być aplauz i powszechne zaakceptowanie :)21
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » śr maja 15, 2013 7:40 am

powiem tak

JAK ci NIE PASI TO forum TO PO UJA TO PISZESZ

nie ogarniam tych nowych , nawet się przywitac nie potrafią w odpowiednim dziale , jeden kupuje łożysko zamiast je wymienić na pasujące to piaste toczy , nastepnemu padły wycieraczki i ma problem zerknąć do bazpieczników itp , a co będzie jak im głowioce polecą oj będzie się działo pewnie uszczelki bedą z forniru dorabiać

:)21

z mojej perspektywy co żem zapytał , odpowiedź dostałem jak nie na ogólnym to mi napisano na pw
Super parchatek Super y60 :lol:

Awatar użytkownika
Whitie

Post autor: Whitie » śr maja 15, 2013 8:10 am

Ludzie mają w dzisiejszych czasach jakieś takie spięte podejście.
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33

Awatar użytkownika
martii
Kontaktowanie:

Post autor: martii » śr maja 15, 2013 8:13 am

Pawel nie znasz sie powinienes w trymigi pojechac do "nowego" naprawic i zapytac czy jeszcze chalupy nie posprzatac i trawy nie skosic - a i przeprosc ze nie byles w pinc minut od wystapienia awarii :lol:
GR Y60 RD28T+I
GR Y60 Long RD28T
CRX Del Sol
VW Derby 78 2,016VT
http://www.4x4.szczecin.pl/

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » śr maja 15, 2013 8:33 am

przepraszam :)16 więcej nie będę

Awatar użytkownika
czifu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: czifu » śr maja 15, 2013 9:22 am

Spoko kabaret maja niektórzy :D coś mi się wydaje, że chłopaki od fochów to mają prawko miesiąc i samochody od tatusiów. Bo skoro ktoś chce się bawić w jazde terenową to albo powinien mieć jakieś pojęcie o samochodach albo chociaż poczucie humoru pozwalające przyjąć krytykę konstruktywną i nietylko, a tym bardziej kasztany na pytania bez sensu. Pisze tak choć sam na forum jestem krótko i zbyt wiele się nie udzielam (ale tak już mam, że nie odzywam się jak nie mam nic do powiedzenia) ale takie fochy to można w przedszkolu.
Jest
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r

Awatar użytkownika
martii
Kontaktowanie:

Post autor: martii » śr maja 15, 2013 10:35 am

na 99% problemow z parchem odpowiedz znajduje sie na tym forum i to podana przynajmniej kilkukrotnie - wystarczy tylko poswiecic troche czasu i poczytac, bo wiele osob poswiecilo troche czasu na podzielenie sie swoja wiedza opisujac z detalami coniektore przypadki parchowe

a to, ze jak wpada nowy i z grubej rury wymaga natychmiast odpowiedzi na trapiace go pytania, to niech sie nie dziwi, ze zaliczy ogolny ziew :lol:
GR Y60 RD28T+I
GR Y60 Long RD28T
CRX Del Sol
VW Derby 78 2,016VT
http://www.4x4.szczecin.pl/

Awatar użytkownika
danielski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: danielski » śr maja 15, 2013 11:47 am

czifu pisze:Spoko kabaret maja niektórzy :D coś mi się wydaje, że chłopaki od fochów to mają prawko miesiąc i samochody od tatusiów. Bo skoro ktoś chce się bawić w jazde terenową to albo powinien mieć jakieś pojęcie o samochodach albo chociaż poczucie humoru pozwalające przyjąć krytykę konstruktywną i nietylko, a tym bardziej kasztany na pytania bez sensu. Pisze tak choć sam na forum jestem krótko i zbyt wiele się nie udzielam (ale tak już mam, że nie odzywam się jak nie mam nic do powiedzenia) ale takie fochy to można w przedszkolu.
zanim kogos osadzisz to pomysl dwa razy. nie znasz mnie wiec zamilcz. nikt mi nie kupil samochodu, tak jak kilku poprzednich, a prawko mam juz kilkanascie lat. jak na razie nie mam zamiaru bawic sie w blocie, a potrola kupilem bo mialem taki kaprys, a poza tym to od zawsze mi sie podobal :D :D
i dobra rada, jak sie zbyt wiele nie udzielasz to lepiej niech tak zostanie. szkoda Twoich cennych porad dla takiego laika ktoremu tatus kupil auto w nagrode za zdane prawko.
Whitie pisze:Ludzie mają w dzisiejszych czasach jakieś takie spięte podejście.
wiesz takie czasy 8)
pawel abramczyk pisze:powiem tak

JAK ci NIE PASI TO forum TO PO UJA TO PISZESZ

nie ogarniam tych nowych , nawet się przywitac nie potrafią w odpowiednim dziale , jeden kupuje łożysko zamiast je wymienić na pasujące to piaste toczy , nastepnemu padły wycieraczki i ma problem zerknąć do bazpieczników itp , a co będzie jak im głowioce polecą oj będzie się działo pewnie uszczelki bedą z forniru dorabiać

z mojej perspektywy co żem zapytał , odpowiedź dostałem jak nie na ogólnym to mi napisano na pw

czyli jak ktos nie potrafi wymienic/naprawic gowicy to nie godzien posiadania patrola i udzielania sie na forum ?? ?? ?? . kazdy kiedys zaczynal swoja przygode z jakim samochodem i uczyl sie go. czy Ty nie byles kiedys NOWY na forum ?? ??

poczytajcie swoje dawne posty, pewnie tez zadawaliscie glupie pytania.

temat piasty zakonczony, a z drugiej strony czym sie rozni toczenie/spilowanie piasty (podpilowanie 1,5 milimetra zaokraglenia) od spawania ramy, przerabiania drazka "panharda", obnizania skrzyn biegow itp. itd..... czy tez innych dziwnych rzeczy w domowych warunkach za pomoca migomatu, spawarki bez wlasciwych elektrod i umiejetnosci czy tez bez uprawnien spawacza - jaka jakosc ma ten spaw???. to wszystko takie samo druciarstwo jak w moim wykonaniu - nie chce sie tu usprawiedliwiac. tylko zrobiliscie z tego taka afere ze :o :o :o :o a swojego nie widzicie.

padly wycieraczki - i co z tego. nie kazdy musi byc mechanikiem czy tez elektrykiem. zapytal i pewnie dostal odpowiedz. jak nie masz ochoty odpowiadac to pomin takie pytanie i nic nie odpisuj.

poczytalem forum i moje patenty w niczym nie odbiegaja od pozostalych.
Takayuki pisze:
rafale_23 pisze:i zobaczysz kolego jak teraz ze mną pojadą...oj oberwie mi się...Szkoda że nie wpadną do mnie...(mam dobry paralizator i pare innych zabawek)miałbym szanse niektórych pobudzić ...do życia :)3 :)3 :)3 :)3
Nooo faktycznie, zjechanie kogoś za spiłowywanie pilnikiem czopa piasty to grzech i bezpodstawna złośliwość straszna, za to groźby karalne wobec nas z paralizatorami w roli głównej są ok :)2
A dawki ironii to niektórzy nie wyczują, nawet jakby do nich podeszła i kopnęła ich w 4 litery...
z czy zyczenie komus wypadku czy trwalego kalectwa to nie jest przesada.
co do piasty napisalem powyzej. takie samo druciarstwo jak wiekszosc domowych patentow stosowana przez wiekszosc forumowiczow i powielana przez innych, takze przezemnie :lol: :lol:
Wowos pisze:Ależ się dzieje - najpierw jeden dywaguje przez półtorej strony jak przyśrubować snorkela, po czym kolejny wymyśla focha na zawołanie :)20
Ze snorklem bym zrobił tak - miotną to cudo na glebę/biurko, wziął duży arkusz karteczki, przyłożył do snorkla od wewnętrznej strony, odrysował, obciął i szablon gotowy - można próbować ile tylko dusza zapragnie. Esteci mogą użyć np. czarną karteczkę, albo flamastry. Ale ja się nie znam, a moją wiedzę czerpię jedynie z AutoŚwiata :)21

juz napisalem, wpadlem na to tak jak i wy. a jako ciekawoste napisze ze poswiecilem tego badziewiastego snorkela zakupionego w pewnycm sklepie "ofrodowym" (byl to ostatni taki zakup).
wycialem rurke doprowadzajaco powietrze do filtra i przylozylem go do blotnika - i zdziwko, bo nie pasuje w zadnej pozycji. jest krzywy, zle wykonany i odstaje z kazdej strony. jak w jednym miejscu przylega to w innym mozna pod niego palca wlozyc. tylko ladnie wyglada.
na cale szczescie nie bylo poprawnego szablonu i nie nawiercilem sobie dziur w blotniku 8)
dlatego pytalem bo jakos mi nie pasowal, ale znalazlem odpowiedz dlaczego tak bylo. jakos niekt na to nie wpadl, ze moze byc zle wykonany albo wrecz od innego modelu. w tym przypadku jest zle wykonany.
martii pisze:na 99% problemow z parchem odpowiedz znajduje sie na tym forum i to podana przynajmniej kilkukrotnie - wystarczy tylko poswiecic troche czasu i poczytac, bo wiele osob poswiecilo troche czasu na podzielenie sie swoja wiedza opisujac z detalami coniektore przypadki parchowe

a to, ze jak wpada nowy i z grubej rury wymaga natychmiast odpowiedzi na trapiace go pytania, to niech sie nie dziwi, ze zaliczy ogolny ziew :lol:
juz na ten temat pisalem. zamknac forum, utworzyc dzial "kasztanienia" :)21 :)21 :)21, dodac watek "wzajemnej adoracji" dla starych urzytkownikow i zostawic tylko opcje szukaj. i po problemie !! !! !! !! !! ,a i pokaz mi ta "gruba rure natychmiastowej odpowiedzi", gdzie tak napisalem.

zawsze korzystam z opcji szukaj, tylko czasami potrzeba cos na juz (tak jak moje lozysko :wink: ) i nie ma czasu na przeczesywanie dziesiatek stron forum z nietematycznymi odpowiedziami czy tez watkami o niczym.
kazdy wie jak dziala szukajka i jakie glupoty pokazuje.

nie strzelam fochow, bo za stary jestem na to. gdyby tak bylo to bym to wszystko i wszystkich olal i nie tlumacze sie przed nikim, tylko chcialbym wyjasnic pewne rzeczy bo mam zamiar dluzej zostac na forum.

na koniec to pomyslecie ze nie kazdy wyssal wiedze na temat 4x4 z mlekiem matki i problemy ktore dla was sa banalne, wrecz glupie czy tez debilne dla innych moga byc mega zagadka.

mysle ze odpowiedzialem wszystkim :wink:
Nissan Patrol Y61 2.8 TD , 3D.

Awatar użytkownika
Łosiu

Post autor: Łosiu » śr maja 15, 2013 12:18 pm

danielski pisze: ple ple ple
Jak juz sie napisales, to teraz na spokojnie mozesz zglebiac forum. HINT - szukajka slabo robi, wiec polecam metody manualne 8)
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

Krzysiek_MM

Post autor: Krzysiek_MM » śr maja 15, 2013 12:27 pm

..."ledwo taki przyszedł a już by zamykał" :)21
To forum poza szyderą ma to do siebie że wszystko zostało już napisane
I to po kilka razy w różnych działach.
Tym bardziej się to tyczy auta wyprodukowanego kilka/kilkanaście lat temu
Ale jednemu sie nie chce poszukać a drugi ma w podskokach pisać? :o

Awatar użytkownika
ssslavo

Post autor: ssslavo » śr maja 15, 2013 12:44 pm

danielski - stary odpuść już.....ktoś będzie czegoś szukał i trafi na te "poematy" i zanim to przebrnie to znowu zada "druzgocące"pytanie i znowu się zacznie....
PATROL
SAMURAI
GEKON

Awatar użytkownika
OldAdler

Post autor: OldAdler » śr maja 15, 2013 12:54 pm

danielski pisze:...
Szkoda twojego prądu i paluszkow. Kazdy na poczatku zadawal tu sporo identycznych pytan. Zatem nie dziw sie ich reakcji.
Nieraz "chlopaki" nasmiewali sie z dyletantow, a to nie daje powodow, zeby sie obrazac i strzelac fochy.

To forum zmusza do myslenia i do samodzielnosci przy naprawie swojego auta. a jesli nie potrafisz myslec, to pracuj, zeby miec pieniadze, by moc oplacac lepszych mechanikow.

Awatar użytkownika
sbst

Post autor: sbst » śr maja 15, 2013 1:12 pm

Krzysiek_MM pisze: Ale jednemu sie nie chce poszukać a drugi ma w podskokach pisać? :o
OLEK40 pisze:To forum zmusza do myslenia i do samodzielnosci przy naprawie swojego auta. a jesli nie potrafisz myslec, to pracuj, zeby miec pieniadze, by moc oplacac lepszych mechanikow.
te 2 wypowiedzi chyba pieknie to podsumowują...... zwłaszcza pierwsza.
wielu tu poty wylewało na zebranie wiedzy, nowej wiele sie nie pojawia.
taka jest tu kultura a nie inna, przyjmij albo nie przyjmuj, ale nie zmieniaj pod swoją modłę...
offroad to nie zbieranina mięczaków, nie ten typ ludzi - jakbym sie chciał zgłębiać nad sensem istnienia, pewnie jeździłbym alfa romeo, wybłyszczoną, wypachnioną, z toną żelu na włosach...... nie to grono...... nikt się tu nie mizia po pleckach, tylko wali prosto z mostu - i mi to na przykład bardziej pasuje, niż nadmierna netykieta, czy szalejący admini..... każdy wybiera co lubi i co mu pasuje...
nigdy nie miałem problemu z uzyskaniem odpowiedzi, tylko trzeba CHCIEĆ - najpierw szukam, wertuje, sprawdzam, douczam się i dopiero pytam, jak czegos nadal nie wiem.
wybacz, ale do nikomu nie są tutaj potrzebni ludzie wpadający na chwilę z dziwnymi, wielokrotnie mielonymi pytaniami, z postawą roszczeniową. większość tu siedzi bo to lubi, albo siebie lubi. to nie darmowy portal doradców technicznych do offroadu, tylko grupa popaprańców lubiących błoto i przy okazji wzajemnie sobie doradzająca - a to ogromna różnica. takie wymagania mógłbyś mieć pisząc na forum dealerów nissana, czy czegoś podobnego bazującego na komercyjnym przedsiewzięciu.
rafale_23 pisze:kazdy tu ma kompleks...
jak sie spotkaja w terenie to wszyscy koledzy a tutaj ujami rzucaja na kazdego...
a wolalbys na odwrot? ze na forum miziu miziu, a na zywo Cie ludzie potrafia nie poznawać i udają greka? mam taki przykład.....
i jakbys sie przyjzal dokladnie, zobaczyłbyś, ze nie kazdy na kazdego.... ale zeby to zrobic, trzeba wiecej wiedziec kto z kim i po co, zamiast sie rzucac....

FORUM 4x4 i OFFROAD to nie hobby, nie zajęcie - TO STAN UMYSŁU :)21 :)21 :)21
Ostatnio zmieniony śr maja 15, 2013 2:09 pm przez sbst, łącznie zmieniany 2 razy.
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

Awatar użytkownika
danielski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: danielski » śr maja 15, 2013 2:19 pm

jak bym strzelil focha to dawno bym juz nic nie pisal tylko zakonczyl dyskusje jakims wulagazryzmem, a tego nie chce.

nie rzucam sie do nikogo tylko czasami odpisuje w takim samym stylu jakim ktos "poczestowal" mnie.

nigdzie tez nie zauwazylem moje "roszczeniowej" postawy. o czym my wogole rozmawiamy ?? ?? .
ktos chce, to da odpwiedz i tyle. jak mozna wymagac od kogos odpowiedzi na darmowym forum.

zakonczmy ta bezsensowna dyskusje.

chcialem Wam tylko wskazac inny punkt widzenia, inny niz Wy macie - starzy bywalcy forum.

a na koniec to wykazcie troszke zrozumienia i tolerancji na "nowych", ktorzy to nie za bardzo wiedza gdzie i jak szukac czy tez jak poruszac sie na forum.

koncze i pozdrawiam :D
Nissan Patrol Y61 2.8 TD , 3D.

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » śr maja 15, 2013 2:41 pm

Panie ''danielski'' przeczytałeś to co napisałem ale niestety bez zrozumienia , wypisałeś piękną historie że masz prawko i że chciałeś .... pierdu pierdu weż przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co tu się piszę , kombinacje które robisz są bez sensu i to widzi każdy kto choć trochę ma wyobraźni jak coś zrodbić

byłem nowy i też dostałem opierdol na starcie z tym że nie zadawałem głupich pytań , poświęciłem sporo czasu i przeczytałem wszystko co ma wspólnego z K 160 , temu mnie irytuje sytuacja wciąż powtarzających się pytań

co do podanych przykładów przezemnie to tylko od tak co mi wpadło do głowy uwież mi jest dużo więcej głupich pytań zadawanych i tu akurat nie chciałem NIKOGO URAZIĆ

a Ci co fochy strzelają to zapraszam na NK lub jakieś coś ionnego ,
jak powyżej napisane off road to sposób bycia i myślenia jak każda pasja

:wink:

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » śr maja 15, 2013 2:56 pm

Cóż...
Piłowanie czegokolwiek zmniejszając średnicę nieodwracalnie osłabia element, spawanie ramy ją najwyżej pozostawi w niezmienionym stanie jak posmarkasz, cokolwiek chwyci to wzmocni. Podkładka od skrzyni nawet jak się urwie ze skrzynią - nie wyjedziesz komuś na czołówkę, z panhardami i drążkami kierowniczymi - jedynie tu masz rację, praktycznie wszędzie gdzie o tym mowa, mowa też, że ma to być zrobione porządnie, jest mnóstwo fotek i linków poglądowych z przykładami. I w tym właśnie cały myk, Twój paten odbiega od pozostałych, napisałeś, że wymienisz ale nie wiem czy jesteś przekonany o błędzie ;) Do tego tak samo by został zjechany ktoś za posmarkanie panharda/jego mocowania czy za słabe zrobienie wahacza - po prostu na Ciebie akurat trafiło :wink: Poczytaj archiwum, mało to takich przypadków było... w dodatku słusznych.

Ze snorkelem [snorklem? jak to się odmienia?] wyobraź sobie wpadliśmy, ja napisałem, że foto poglądowe snorkela by się przydało, a bodajże @mopar pytał jakiej to firmy wyrób... byś mu powiedział, to byś się pewnie od razu dowiedział co jest grane, a Ty zamiast tego dalej swoje pisałeś...
Jak nie pasuje końcówka do rurki, obfoć to, wrzuć na forum dla potomnych żeby było wiadomo czego unikać, i zwyczajnie reklamuj tam gdzie kupiłeś - niezgodność produktu z bla bla bla, niech dają poprawny albo oddadzą kasę.

I.... jak ja wpadłem tu na forum kilka lat temu, mając starego rupcia uaza, pierwsze co zrobiłem to przeczytałem dział uaza cały, od końca do początku. Wiesz, ile informacji to dało :o Do tego tyle samo odpowiedzi na przeszłe, bieżące i przyszłe pytania. Do tego pełno ciekawych patentów na zrobienie różnych rzeczy. Do tego sporo śmiechu... itp itd.

Teraz nowi użytkownicy zachowują się inaczej, totalnie roszczeniowo... 'forum' ma odruch obronny... taki jak zaobserwowałeś... 1 na 10 zrozumie o co chodzi i owocuje to wieloletnią współpracą. Reszta ląduje w temacie classical foch w towarzyskich - też cały temat przeczytaj, da Ci to nowe spojrzenie na to jak zostałeś potraktowany ;)

pozdrawiam :)21

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » śr maja 15, 2013 3:49 pm

danielski pisze: nie mam zamiaru bawic sie w blocie, a potrola kupilem bo mialem taki kaprys....
jako ciekawoste napisze ze poswiecilem tego badziewiastego snorkela zakupionego w pewnycm sklepie "ofrodowym" (byl to ostatni taki zakup).
wycialem rurke doprowadzajaco powietrze do filtra i przylozylem go do blotnika - i zdziwko, bo nie pasuje w zadnej pozycji. jest krzywy, zle wykonany i odstaje z kazdej strony. jak w jednym miejscu przylega to w innym mozna pod niego palca wlozyc. tylko ladnie wyglada.
ale o co chodzi :)9 nie chcesz jeździć w błocie to po kiego grzyba ci snorkel ?? do lansu podgrzej , przyklej do błotnika i nawet nie podłączaj bo coś popsujesz , swoją funkcję spełni . Będziesz miał zaje..te auto terenowe do supermarketu :)21

Awatar użytkownika
OldAdler

Post autor: OldAdler » śr maja 15, 2013 5:31 pm

sluszna uwaga! :)12

Awatar użytkownika
sbst

Post autor: sbst » śr maja 15, 2013 7:40 pm

o fuck, tego detalu nie zauwazyłem :)21
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » śr maja 15, 2013 8:04 pm

no tak pisał na samym początku że to ma być tak jakby jeździł w terenie , no nie będę negował takich przeróbek które nie są konieczne w aucie na asfalt acz kowiek ja też na początku mówiłem że to tylko tak na ryby , a człowiek w coraz większe chaszcze się pcha więc jest cień szansy że dorośnie do tego by czasami wyjechać z tej betonowej dżungli , i zapragnie obcowania z naturą , błotkiem i tym co lubimy najbardziej
nie wie co traci
mnie nawet chwilowy wypad koło domu odstresowuje i pozawala mi inaczej spojrzeć na świat i tych wszystkich szarych zaganianych ludzi a to tylko raptem małe góreczki i dzióreczki ,

:)17

Ostrry
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Ostrry » śr maja 15, 2013 9:17 pm

Panowie, czeka mnie wymiana uszczelniacza na wale, niestety od strony skrzyni. Lepiej wywalać silnik czy napędy (y61 2.8 długi)? Może jest jakiś lepszy sposób? :)

Zablokowany

Wróć do „Nissan”