czifu pisze:Spoko kabaret maja niektórzy

coś mi się wydaje, że chłopaki od fochów to mają prawko miesiąc i samochody od tatusiów. Bo skoro ktoś chce się bawić w jazde terenową to albo powinien mieć jakieś pojęcie o samochodach albo chociaż poczucie humoru pozwalające przyjąć krytykę konstruktywną i nietylko, a tym bardziej kasztany na pytania bez sensu. Pisze tak choć sam na forum jestem krótko i zbyt wiele się nie udzielam (ale tak już mam, że nie odzywam się jak nie mam nic do powiedzenia) ale takie fochy to można w przedszkolu.
zanim kogos osadzisz to pomysl dwa razy. nie znasz mnie wiec zamilcz. nikt mi nie kupil samochodu, tak jak kilku poprzednich, a prawko mam juz kilkanascie lat. jak na razie nie mam zamiaru bawic sie w blocie, a potrola kupilem bo mialem taki kaprys, a poza tym to od zawsze mi sie podobal
i dobra rada, jak sie zbyt wiele nie udzielasz to lepiej niech tak zostanie. szkoda Twoich cennych porad dla takiego laika ktoremu tatus kupil auto w nagrode za zdane prawko.
Whitie pisze:Ludzie mają w dzisiejszych czasach jakieś takie spięte podejście.

wiesz takie czasy
pawel abramczyk pisze:powiem tak
JAK ci NIE PASI TO forum TO PO UJA TO PISZESZ
nie ogarniam tych nowych , nawet się przywitac nie potrafią w odpowiednim dziale , jeden kupuje łożysko zamiast je wymienić na pasujące to piaste toczy , nastepnemu padły wycieraczki i ma problem zerknąć do bazpieczników itp , a co będzie jak im głowioce polecą oj będzie się działo pewnie uszczelki bedą z forniru dorabiać
z mojej perspektywy co żem zapytał , odpowiedź dostałem jak nie na ogólnym to mi napisano na pw
czyli jak ktos nie potrafi wymienic/naprawic gowicy to nie godzien posiadania patrola i udzielania sie na forum

. kazdy kiedys zaczynal swoja przygode z jakim samochodem i uczyl sie go. czy Ty nie byles kiedys NOWY na forum
poczytajcie swoje dawne posty, pewnie tez zadawaliscie glupie pytania.
temat piasty zakonczony, a z drugiej strony czym sie rozni toczenie/spilowanie piasty (podpilowanie 1,5 milimetra zaokraglenia) od spawania ramy, przerabiania drazka "panharda", obnizania skrzyn biegow itp. itd..... czy tez innych dziwnych rzeczy w domowych warunkach za pomoca migomatu, spawarki bez wlasciwych elektrod i umiejetnosci czy tez bez uprawnien spawacza - jaka jakosc ma ten spaw???. to wszystko takie samo druciarstwo jak w moim wykonaniu - nie chce sie tu usprawiedliwiac. tylko zrobiliscie z tego taka afere ze

a swojego nie widzicie.
padly wycieraczki - i co z tego. nie kazdy musi byc mechanikiem czy tez elektrykiem. zapytal i pewnie dostal odpowiedz. jak nie masz ochoty odpowiadac to pomin takie pytanie i nic nie odpisuj.
poczytalem forum i moje patenty w niczym nie odbiegaja od pozostalych.
Takayuki pisze:
Nooo faktycznie, zjechanie kogoś za spiłowywanie pilnikiem czopa piasty to grzech i bezpodstawna złośliwość straszna, za to groźby karalne wobec nas z paralizatorami w roli głównej są ok
A dawki ironii to niektórzy nie wyczują, nawet jakby do nich podeszła i kopnęła ich w 4 litery...
z czy zyczenie komus wypadku czy trwalego kalectwa to nie jest przesada.
co do piasty napisalem powyzej. takie samo druciarstwo jak wiekszosc domowych patentow stosowana przez wiekszosc forumowiczow i powielana przez innych, takze przezemnie
Wowos pisze:Ależ się dzieje - najpierw jeden dywaguje przez półtorej strony jak przyśrubować snorkela, po czym kolejny wymyśla focha na zawołanie
Ze snorklem bym zrobił tak - miotną to cudo na glebę/biurko, wziął duży arkusz karteczki, przyłożył do snorkla od wewnętrznej strony, odrysował, obciął i szablon gotowy - można próbować ile tylko dusza zapragnie. Esteci mogą użyć np. czarną karteczkę, albo flamastry. Ale ja się nie znam, a moją wiedzę czerpię jedynie z AutoŚwiata

juz napisalem, wpadlem na to tak jak i wy. a jako ciekawoste napisze ze poswiecilem tego badziewiastego snorkela zakupionego w pewnycm sklepie "ofrodowym" (byl to ostatni taki zakup).
wycialem rurke doprowadzajaco powietrze do filtra i przylozylem go do blotnika - i zdziwko, bo nie pasuje w zadnej pozycji. jest krzywy, zle wykonany i odstaje z kazdej strony. jak w jednym miejscu przylega to w innym mozna pod niego palca wlozyc. tylko ladnie wyglada.
na cale szczescie nie bylo poprawnego szablonu i nie nawiercilem sobie dziur w blotniku
dlatego pytalem bo jakos mi nie pasowal, ale znalazlem odpowiedz dlaczego tak bylo. jakos niekt na to nie wpadl, ze moze byc zle wykonany albo wrecz od innego modelu. w tym przypadku jest zle wykonany.
martii pisze:na 99% problemow z parchem odpowiedz znajduje sie na tym forum i to podana przynajmniej kilkukrotnie - wystarczy tylko poswiecic troche czasu i poczytac, bo wiele osob poswiecilo troche czasu na podzielenie sie swoja wiedza opisujac z detalami coniektore przypadki parchowe
a to, ze jak wpada nowy i z grubej rury wymaga natychmiast odpowiedzi na trapiace go pytania, to niech sie nie dziwi, ze zaliczy ogolny ziew

juz na ten temat pisalem. zamknac forum, utworzyc dzial "kasztanienia"

, dodac watek "wzajemnej adoracji" dla starych urzytkownikow i zostawic tylko opcje szukaj. i po problemie

,a i pokaz mi ta "gruba rure natychmiastowej odpowiedzi", gdzie tak napisalem.
zawsze korzystam z opcji szukaj, tylko czasami potrzeba cos na juz (tak jak moje lozysko

) i nie ma czasu na przeczesywanie dziesiatek stron forum z nietematycznymi odpowiedziami czy tez watkami o niczym.
kazdy wie jak dziala szukajka i jakie glupoty pokazuje.
nie strzelam fochow, bo za stary jestem na to. gdyby tak bylo to bym to wszystko i wszystkich olal i nie tlumacze sie przed nikim, tylko chcialbym wyjasnic pewne rzeczy bo mam zamiar dluzej zostac na forum.
na koniec to pomyslecie ze nie kazdy wyssal wiedze na temat 4x4 z mlekiem matki i problemy ktore dla was sa banalne, wrecz glupie czy tez debilne dla innych moga byc mega zagadka.
mysle ze odpowiedzialem wszystkim

Nissan Patrol Y61 2.8 TD , 3D.