No co ? Jak na wyprawówkę to dobra baza lecz droga , jeśli kolegę stać to czemu nie ? przede wszystkim większy od y60 krótkiego nowszy model , lepsze wyposażenie ... tylko czy te 3.0 w tych modelach ostatnich też wybuchały ?NUREK MAV pisze:Co Cię skłoniło do takiej drastycznej wymiany..? Cena tez jest zabójcza jak dla mnie ...vexx pisze:http://otomoto.pl/nissan-patrol-C14815255.html tego pewnie nikt nie zna, ale może ktoś się kręci w tamtej okolicy i móglby rzucić okiem? Czas sprzedać Y60 '97 krótkiego i kupić bazę pod wyprawówkę jak się patrzy.
Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Ostatnie modele były po lifcie w którymśtam roku - więcej oleju i rzadziej wybuchają 
Co mnie skłoniło - na wyprawie do rumuni było nas 3 chłopa, po od 90 do 140 kilo sztuka, powyżej 190cm. Krótki GR - pasażer z tyłu miał dość ciężko. Dzięki bagażnikowi na dachu dało rade się spakować, ale... brak klimy w 40stoipniowe upały, hałas w kabinie (stare MT BFG)... Y60 kupiłem od sąsiada bo był w super stanie ('97), nie jeżdżony praktycznie w terenie, rozstaję się z dużym bólem, bo auto jest naprawdę extra a i dołożyłem trochę, ale męska decyzja potrzebna. No i - ostatni rok można vat odliczyć - to przyspieszyło jej podjęcie - kupuję jak najlepszą bazę i pomalutku powolutku dziergam długodystansową wyprawówkę
Btw. w piątek robię pożądny przegląd Y60, żeby nie było wstydu i od przyszłego tygodnia trafi na rynek 

Co mnie skłoniło - na wyprawie do rumuni było nas 3 chłopa, po od 90 do 140 kilo sztuka, powyżej 190cm. Krótki GR - pasażer z tyłu miał dość ciężko. Dzięki bagażnikowi na dachu dało rade się spakować, ale... brak klimy w 40stoipniowe upały, hałas w kabinie (stare MT BFG)... Y60 kupiłem od sąsiada bo był w super stanie ('97), nie jeżdżony praktycznie w terenie, rozstaję się z dużym bólem, bo auto jest naprawdę extra a i dołożyłem trochę, ale męska decyzja potrzebna. No i - ostatni rok można vat odliczyć - to przyspieszyło jej podjęcie - kupuję jak najlepszą bazę i pomalutku powolutku dziergam długodystansową wyprawówkę

Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!
Nissan Patrol Y61 arrived!
No to szybkiej sprzedaży życze i jeszcze szybszego kupna czegoś porządnego 

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
-
- jestem tu nowy...
To podeślij jakiś link jak go wystawisz. Chętnie obejrzę 

vexx pisze:Ostatnie modele były po lifcie w którymśtam roku - więcej oleju i rzadziej wybuchają
Co mnie skłoniło - na wyprawie do rumuni było nas 3 chłopa, po od 90 do 140 kilo sztuka, powyżej 190cm. Krótki GR - pasażer z tyłu miał dość ciężko. Dzięki bagażnikowi na dachu dało rade się spakować, ale... brak klimy w 40stoipniowe upały, hałas w kabinie (stare MT BFG)... Y60 kupiłem od sąsiada bo był w super stanie ('97), nie jeżdżony praktycznie w terenie, rozstaję się z dużym bólem, bo auto jest naprawdę extra a i dołożyłem trochę, ale męska decyzja potrzebna. No i - ostatni rok można vat odliczyć - to przyspieszyło jej podjęcie - kupuję jak najlepszą bazę i pomalutku powolutku dziergam długodystansową wyprawówkęBtw. w piątek robię pożądny przegląd Y60, żeby nie było wstydu i od przyszłego tygodnia trafi na rynek
Pozdrawiam
Jasiek
Jasiek
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Ja kupiłem patrola 18-letniego i raczej nie był remontowany. Silnik chodzi całkiem nieźle, ale jak to w starym śmieciu: poszła prawie od razu pompa wody, przy okazji rozrząd, który wyglądał jakby był od 10 lat nie zmieniany, wężyki olejowe były do zmiany, a teraz jeszcze regeneracja turbo czeka w kolejce na kaskęRufiG pisze:Witam,
czy ktoś go oglądał, albo może wyłącznie w oparciu o opis przeróbek powiedzieć coś na tak lub na nie:
http://moto.allegro.pl/item1185428269_n ... _road.html
Zastanawiające jest to, że nie było robione nic w temacie remontu silnika mimo, że samochód ma 20 lat (poza podkręceniem).
Jako skończony laik w temacie zastanawiam się - tak akademicko - czy lepiej kupić Patrola z lat 1996-1997 bez gruntownego remontu, czy dużo starszego, po remoncie.

Generalnie to jest temat rzeka i na pewno nie powinieneś poruszać go w tym wątku. Najlepiej przeczytaj sobie ten dokument:
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=12&p=1
To zapomniany już chyba przez wszystkich poradnik dla kupujących Patrola. Odpowie Ci na dużo pytań. Reszta to lektura tego forum - poświęć parędziesiąt godzin, da Ci to pewien obraz w co się pakujesz kupując Patrola.
A dobra, odpowiem Ci jednym zdaniem na Twoje pytanie "czy lepiej kupić Patrola z lat 1996-1997 bez gruntownego remontu, czy dużo starszego, po remoncie":
Kupić w jak najlepszym stanie technicznym, a następnie remontować i naprawiać i remontować i naprawiać i remontować i tak bez końca.

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
ja wiem czy tak czesto remontowac ,raz dobrze zrobiony,na dobrych czesciach i po bolu na kilka lat 

Mało pocieszającedecc pisze:Ja kupiłem patrola 18-letniego i raczej nie był remontowany. Silnik chodzi całkiem nieźle, ale jak to w starym śmieciu: poszła prawie od razu pompa wody, przy okazji rozrząd, który wyglądał jakby był od 10 lat nie zmieniany, wężyki olejowe były do zmiany, a teraz jeszcze regeneracja turbo czeka w kolejce na kaskęRufiG pisze:Witam,
czy ktoś go oglądał, albo może wyłącznie w oparciu o opis przeróbek powiedzieć coś na tak lub na nie:
http://moto.allegro.pl/item1185428269_n ... _road.html
Zastanawiające jest to, że nie było robione nic w temacie remontu silnika mimo, że samochód ma 20 lat (poza podkręceniem).
Jako skończony laik w temacie zastanawiam się - tak akademicko - czy lepiej kupić Patrola z lat 1996-1997 bez gruntownego remontu, czy dużo starszego, po remoncie..
Generalnie to jest temat rzeka i na pewno nie powinieneś poruszać go w tym wątku. Najlepiej przeczytaj sobie ten dokument:
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=12&p=1
To zapomniany już chyba przez wszystkich poradnik dla kupujących Patrola. Odpowie Ci na dużo pytań. Reszta to lektura tego forum - poświęć parędziesiąt godzin, da Ci to pewien obraz w co się pakujesz kupując Patrola.
A dobra, odpowiem Ci jednym zdaniem na Twoje pytanie "czy lepiej kupić Patrola z lat 1996-1997 bez gruntownego remontu, czy dużo starszego, po remoncie":
Kupić w jak najlepszym stanie technicznym, a następnie remontować i naprawiać i remontować i naprawiać i remontować i tak bez końca.

Dzięki i pozdrawiam
Y61 Long, 2.8 1998 r., pompa mechaniczna, kilka mierników 

Niewiem czy wiecie , ale firma z Wrocławia oferuje nowe Y61
.

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

nowe y61 4,2 bez turbo .
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
tak
zapodaj jakiś link bardzo ciekawa propozycja 

zagaj1 pisze:takzapodaj jakiś link bardzo ciekawa propozycja
http://otomoto.pl/nissan-patrol-4-2-die ... 24775.html.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
Tyle że praktycznie najuboższa wersja
ale ma za to podwójny zbiornik paliwa
Ciekawe czy by skombinowali nieco lepiej wyposażone 4,2 TD
ale już pewnie cena by była ponad 200 tyś 

,ale klime ma , nie ma tylko turbiny , ale to chyba nie jest duży problem że by ją dorobić - chyba 

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
jak by ktoś chciał, to na stronie Transautomobile jest więcej zdjęć 

y60 autobus, czerwony.
przecież ten patrol jest robiony z myślą wyprawową sama nazwa SAHARA wskazuje na to ze pojazd ma być jak naj mniej awaryjny i nie potrzebne jest mu wnętrze pojazdu luksusowe
Tam gdzie kończy sie asfalt zaczyna sie droga .... ! 4x4
Wiem, że od kilku dni zamęczam kolegów licznymi pytaniam ... więc pomęczę jeszcze trochę
Jestem umówiony jutro z facetem na wizję poniższego egzemplarza:
http://otomoto.pl/nissan-patrol-C14344071.html
W rozmowie telefonicznej nie krył, że samochód był bity oraz, że kilka osób już w sprawie zanabycia pojazdu było i się niedogadali (podobno powodem była wyłącznie cena a nie stan techniczny). Jeżeli ktoś należy do tej grupy proszę o info, co z samochodem jest nie tak.
Pozdrawiam!

http://otomoto.pl/nissan-patrol-C14344071.html
W rozmowie telefonicznej nie krył, że samochód był bity oraz, że kilka osób już w sprawie zanabycia pojazdu było i się niedogadali (podobno powodem była wyłącznie cena a nie stan techniczny). Jeżeli ktoś należy do tej grupy proszę o info, co z samochodem jest nie tak.
Pozdrawiam!
Y61 Long, 2.8 1998 r., pompa mechaniczna, kilka mierników 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
jak był bity, to musisz dokładnie sprawdzić czy rama nie pogięta
y60 autobus, czerwony.
Przykro mi to mowic ale nie jest mozliwe zarejestrowanie tego samochodu w EU a tym bardziej w Polsce.iskra69 pisze:zagaj1 pisze:takzapodaj jakiś link bardzo ciekawa propozycja
http://otomoto.pl/nissan-patrol-4-2-die ... 24775.html.

Ja sprawdzalem i moi prawnicy sprawdzali. Nie ma takiej mozliwosci zeby to zrobic legalnie.
Nie ma euroejskiej homologacji.
Zreszta gosc z Transauto pisze ze auto do sprzedazy tylko poza EU.
Jezeli ktos chce znac szczegoly zapraszam na priv.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
a jak by zrobić myk i zarejestrować na ukrainie, i potem "import" do polski 

y60 autobus, czerwony.
Warto sprobowac.Wowos pisze:a jak by zrobić myk i zarejestrować na ukrainie, i potem "import" do polski
Tylko ze, kupujesz samochod w Belgii w skladzie celnym.
Musi kupic Ukrainiec, bo Ty odrazu bedziesz musial zaplacic clo wwozowe 10% i VAT (w Belgii chyba 19%).
Jezeli kupuje Ukrainiec to on musi zaplacic oplaty zgodnie z prawem na Ukrainie,
potem Ty go odkupujesz z dokumentami i tablicami ukrainskimi i idziesz zaplacic akcyze, clo wwozowe 10% i VAT 22 % (towar spoza UE).
Chyba sie nie oplaca ....
Poza tym gosc z ogloszenia pisze pierdoly ze
"CENA NIE ZAWIERA KOSZTÓW TRANSPORT I REJESTRACJI"
Pewnie ze nie zawiera

Nie zawiera zadnych oplat celnych!!
SAMOCHOD STOI W SKLADZIE CELNYM W BELGII
(nie zostal wprowadzony na teren UE)
Poza tym to jest rocznik 2009 a nie 2010.
Jest to wersja z siedzeniami ze skory ekologicznej
Jezeli ktos chce kupc od Sprzedawcy a nie z 3 reki (sprzedawca, transauto, centrum 4x4)
To niech pisze na Priv.
Sprzedawca oferuje takze samochody wg dowolnej specyfikacji zawierajacej
skore, elektryke i inne fanaberie.
Ostatnio zmieniony czw wrz 02, 2010 6:01 pm przez komario, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
a myślisz, że dlaczego napisali: "CENA NIE ZAWIERA KOSZTÓW TRANSPORT I REJESTRACJI"
a
le wydaje mi się, że jak kiedyś przeglądałem Transautomobile to wisiał taki, bez dopisku, że tylko poze UE, chyba, że zapomnieli dopisać

a
le wydaje mi się, że jak kiedyś przeglądałem Transautomobile to wisiał taki, bez dopisku, że tylko poze UE, chyba, że zapomnieli dopisać

y60 autobus, czerwony.
Wowos pisze:a myślisz, że dlaczego napisali: "CENA NIE ZAWIERA KOSZTÓW TRANSPORT I REJESTRACJI"
![]()
a
Istnieje pewna droga "na okolo" ale wymaga przychylnosci urzedow w RP
Nikt nie zagwarantuje ze sie uda.
Jezeli by podazyc ta droga i zaplacic wszystkie oplaty,
to zarejestrowany samochod kosztowalby ok 180.000 zl.
Oczywiscie nie kupujac w Centrum 4x4 tylko u sprzedawcy daleko w Swiecie.
Witam, co myślicie o nim http://allegro.pl/patrol-gr-2-8-tdi-199 ... 22450.html ze zdięć aż tak źle nie wygląda, auto ma być dla kumpla, jutro podjedziemy obejżeć ale chciałbym się dowiedzieć co siądzicie o nim. Autko głównie z przeznaczeniem do lasu i lekki teren z tędęcią do średniego.
Galloper LWB - turysta
-
- jestem tu nowy...
Witam
Czy?
Ktoś coś może powiedzieć o tym tyranie
http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-d- ... 04363.html
Czy?
Ktoś coś może powiedzieć o tym tyranie
http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7-d- ... 04363.html