...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
- zibismoke01
-
-
witam
Sory że tu piszę - niech mod wrzuci gdzie trza
otóż - chodzi o to że obywatel Holandii - mój znajomy chce mi dać za free nissana patrola [ więcej o modelu jutro , dzisiaj będzie u mnie ] i ma padniętą głowicę i trochę rudej na blachach
i tu pytanie - brać
co o tym myślicie , wiem że motor powyżej 3 litry
otóż - chodzi o to że obywatel Holandii - mój znajomy chce mi dać za free nissana patrola [ więcej o modelu jutro , dzisiaj będzie u mnie ] i ma padniętą głowicę i trochę rudej na blachach
i tu pytanie - brać

VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
no to bierz, później sie bedziesz martwił... W końcu to parch za freepiotr-stihl pisze:witam
i tu pytanie - brać

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
-
no tak -dzięki za odpowiedzi ale ja nie znam się na nissanie - [ z tego co wiem to jest oprócz głowicy reszta ok] a blacha że gdzieś prześwita to nie tragedia
z tym że za transport trza dać parę ojro
- i co dalej ?
za jakąś godzinę ten Holender będzie u mnie - jak nie zapomnę to dokładnie wypytam co i jak
z tym że za transport trza dać parę ojro

za jakąś godzinę ten Holender będzie u mnie - jak nie zapomnę to dokładnie wypytam co i jak
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 5:59 pm przez piotr-stihl, łącznie zmieniany 1 raz.
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
- rabarbar_pn
-
http://www.allegro.pl/item442347710_nis ... ancja.html
Czy jest możliwe żeby taki motor wsadzić do budy Y60??? jeżeli tak to czy osprzęt ze starego poczciwego Rd28 będzie pasował do tego silnika?
Czy jest możliwe żeby taki motor wsadzić do budy Y60??? jeżeli tak to czy osprzęt ze starego poczciwego Rd28 będzie pasował do tego silnika?
Toyota Avensis D4D, Nissan Patrol GR, L200
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Mozna wkladac. Osprzet bedzie pasowal. Alternator masz inny, bo bedzie z waku a tu w tym motorze jest waku na walku rozrzadu. Ale to nie problem.Narsil pisze:http://www.allegro.pl/item442347710_nis ... ancja.html
Ogolnie taka przekladka, to jakbys taki sam silnik wkladal.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

troche mu kulera braknieMarcin-Kraków pisze:Mozna wkladac. Osprzet bedzie pasowal. Alternator masz inny, bo bedzie z waku a tu w tym motorze jest waku na walku rozrzadu. Ale to nie problem.Narsil pisze:http://www.allegro.pl/item442347710_nis ... ancja.html

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
No właśnie a co intercoolerem??? Czy głowica w tym motorze jest równie wybuchowa co w rd28??Marcin-Kraków pisze:Mozna wkladac. Osprzet bedzie pasowal. Alternator masz inny, bo bedzie z waku a tu w tym motorze jest waku na walku rozrzadu. Ale to nie problem.Narsil pisze:http://www.allegro.pl/item442347710_nis ... ancja.html
Możesz znasz warsztat, w Krakowie, który mi to fachowo założy??
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Pytanie co tam faktycznie dostaniesz, reszte pewnie mozna dokupic albo zrezygnowac z colera (tego bym nie robil). Glowica jest taka sama w kwesti wybuchowosci, bo to nie glowica jest problemem a zazwyczaj zdupiony uklad chlodzenia. Warsztat co przelozy, znamNarsil pisze:No właśnie a co intercoolerem??? Czy głowica w tym motorze jest równie wybuchowa co w rd28??

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

To ze głowica nie jest problemem to ja wiem....zastanawiam sie jedynie nad tym czy ów silnik tez nie był przegrzany...bo jeżeli tak to, za przeproszeniem"dupa zbita". Wystarczy ze raz dałem nabić sie w butelkę. Co do warsztatu, mówimy o warsztacie w Bibicach???Marcin-Kraków pisze:Pytanie co tam faktycznie dostaniesz, reszte pewnie mozna dokupic albo zrezygnowac z colera (tego bym nie robil). Glowica jest taka sama w kwesti wybuchowosci, bo to nie glowica jest problemem a zazwyczaj zdupiony uklad chlodzenia. Warsztat co przelozy, znamNarsil pisze:No właśnie a co intercoolerem??? Czy głowica w tym motorze jest równie wybuchowa co w rd28??
Witam. Koledzy, ostatnio pytałem o żywotność szumiącego łożyska oporowego... Pojechałem dzisiaj do mechanika i stwierdził on że nie jest to jego wina. Łożysko szumi do momentu wciśnięcia sprzęgła. Po wciśnięciu wszystko ucicha i słychać jak silniczek pracuje... Mechanik stwierdził że na 99% będzie to wina łożyska wałka sprzęgłowego. Co o tym myślicie? Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem? Nie chcę kupować kolejnego łożyska bez potrzeby...
Zielony Autobus 2,7TDi
- Wojtek
Robota ta sama (prawie) - wyjąć silnik lub skrzynię. A łożysko kupisz na Uniwersyteckiej czy 6-go Sierpnia bez większego problemu... Jakie, powie Ci mechanik. Najwyżej jeden dzień więcej w warsztacieBrowning pisze:Łożysko szumi do momentu wciśnięcia sprzęgła. Po wciśnięciu wszystko ucicha i słychać jak silniczek pracuje... Mechanik stwierdził że na 99% będzie to wina łożyska wałka sprzęgłowego. Co o tym myślicie? Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem? Nie chcę kupować kolejnego łożyska bez potrzeby...

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..