...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Czy miał ktoś do czynienia z Y60 w longu przerabianymi w Danii na pick-up'y?
Zakładany dach, wygląda jak normalny długi, ale drzwi bagażnika w połowie cięte i za tylnymi drzwiami wzdłuż dachu.
Ktoś miał, zna temat?
Zakładany dach, wygląda jak normalny długi, ale drzwi bagażnika w połowie cięte i za tylnymi drzwiami wzdłuż dachu.
Ktoś miał, zna temat?
...a pozdrówcie mi tam!
hej
jaki najwiekszy rozmiar kol wejdzie do patrola y61 3d. bez lifta ? tzn jest pompowany o 3" w gore ale raczej nie powinno sie jezdzic na zawiasie caly czas w gorze. chyba ze sie myle ?
jaki najwiekszy rozmiar kol wejdzie do patrola y61 3d. bez lifta ? tzn jest pompowany o 3" w gore ale raczej nie powinno sie jezdzic na zawiasie caly czas w gorze. chyba ze sie myle ?
pompowany? 

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
O fuck
te pokrętełko z boku kierownicy (po lewej stronie) 0-1-2-3 to jest regulacja wysokości świateł 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

nie chodzi mi o swiatla. samochod ma zalozony air lift
Czy silnik 2,8 montowany w Y61 rocznik 1998 jest tożsamą jednostką co w Y60 z końca produkcji?
Wady, zalety tego silnika:)
Wiem, że temat gdzieś był, coś mi dzwoni, ale zginęło w czeluściach zwojów mózgowych
Wiem, że temat gdzieś był, coś mi dzwoni, ale zginęło w czeluściach zwojów mózgowych

...a pozdrówcie mi tam!
Pierwszy raz coś takie słyszę w Patrolu, zrób fotki pokaż bo nie uwierzę ... i wielu pewne będzie ciekawych jak to wygląda ...marcinvvv pisze:nie chodzi mi o swiatla. samochod ma zalozony air lift

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Może tak?
https://www.suspensionstuff.com.au/shop ... 293c41de21
Widziałem kiedyś w jakimś pokazowym autku.
https://www.suspensionstuff.com.au/shop ... 293c41de21
Widziałem kiedyś w jakimś pokazowym autku.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Ale kolega pisze że pompuje amortyzatory
a to się zakłada poduszkę zamiast sprężyny, i w sumie poduszka da lift, bo się wydłuży, tak jak by założył dłuższe springi, ale żeby amory same dawały lift 

- AHB
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Prawie tożsamą. Różnice w osprzecie. W Y60 pompa wtryskowa mechaniczna, kolektor ssący nie dostosowany do intercoolera. Takie "duperele"wojt_ pisze:Czy silnik 2,8 montowany w Y61 rocznik 1998 jest tożsamą jednostką co w Y60 z końca produkcji?
NIVA ---> GR Y60 ---> LC LJ70
A jeżeli chodzi o twałość, to leszy ten z Y60 czy Y61? No i sakrementalne pytanie (odpowiedzi się domyślam): czy 2,8 z Y61 daje większą gwarancję niezawodności (bezwybuchowościAHB pisze:Prawie tożsamą. Różnice w osprzecie. W Y60 pompa wtryskowa mechaniczna, kolektor ssący nie dostosowany do intercoolera. Takie "duperele"wojt_ pisze:Czy silnik 2,8 montowany w Y61 rocznik 1998 jest tożsamą jednostką co w Y60 z końca produkcji?

...a pozdrówcie mi tam!
wojt_ pisze:A jeżeli chodzi o twałość, to leszy ten z Y60 czy Y61? No i sakrementalne pytanie (odpowiedzi się domyślam): czy 2,8 z Y61 daje większą gwarancję niezawodności (bezwybuchowościAHB pisze:Prawie tożsamą. Różnice w osprzecie. W Y60 pompa wtryskowa mechaniczna, kolektor ssący nie dostosowany do intercoolera. Takie "duperele"wojt_ pisze:Czy silnik 2,8 montowany w Y61 rocznik 1998 jest tożsamą jednostką co w Y60 z końca produkcji?
Wiem, że temat gdzieś był, coś mi dzwoni, ale zginęło w czeluściach zwojów mózgowych) niż 3.0 z Y61 z początkow produkcji?
Odpowiedz jest tylko jedna: TAK.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Czy u Was sruba do uzupelniania olejum w moscie tez jest tak zapie***na? Za Chiny Ludowe sie niechce odkrecic. Podgrzewalem, podlewalem WD40, puklem i *uj. Niechce puscic suka. Patrzylem w serwisowke i powinno byc dokrecone jakims ludzkim momentem tylko.
Dzięki
A można jeszcze prosić o odpowiedź na pytanie: jeżeli chodzi o twałość silnika 2,8 to leszy ten z Y60 czy Y61?

A można jeszcze prosić o odpowiedź na pytanie: jeżeli chodzi o twałość silnika 2,8 to leszy ten z Y60 czy Y61?
...a pozdrówcie mi tam!
Z racji tego,ze nie jestem mechanikiem ani jakis tam specjalista to tu powtorze opinie, ktora uslyszalem w od 2 niezaleznych, uznanych warszatatow 4x4 na temat 2.8 z y61, kiedy sam stalem przed dylematem. To bardzo dobry i trwaly silnik pod warunkiem sprawnego ukladu chlodzenia. Rezerwy sa w nim spore. Znam kilka, ktore sa zrobione na 160-200 KM i jezdza bez problemow - a latwego zycia nie maja.
http://www.youtube.com/watch?v=wY7z6qchq1Y
Zobacz tu ^^ napisz do goscia. Opowie Ci wszystko co i jak mial dlubane i jaka jest trwalosc elementow - duzo bardziej wiarygodne zrodlo informacji
http://www.youtube.com/watch?v=wY7z6qchq1Y
Zobacz tu ^^ napisz do goscia. Opowie Ci wszystko co i jak mial dlubane i jaka jest trwalosc elementow - duzo bardziej wiarygodne zrodlo informacji

Dzięki Wojtek_W
"Wszystkie Wojtki to porządne chłopy"

"Wszystkie Wojtki to porządne chłopy"

...a pozdrówcie mi tam!
U mnie było tak z korkiem w skrzyni biegów. Więc tak dobry klucz z dopasowanym kwadratem, porządna brecha - ramię. Jeden wali zdrowo po kluczu - korku. Drugi ciągnie - PRZECIWNIE do ruchu wskazówek zegara. Musi póścić.Wojtek_W pisze:Czy u Was sruba do uzupelniania olejum w moscie tez jest tak zapie***na? Za Chiny Ludowe sie niechce odkrecic. Podgrzewalem, podlewalem WD40, puklem i *uj. Niechce puscic suka. Patrzylem w serwisowke i powinno byc dokrecone jakims ludzkim momentem tylko.
woyboy pisze:U mnie było tak z korkiem w skrzyni biegów. Więc tak dobry klucz z dopasowanym kwadratem, porządna brecha - ramię. Jeden wali zdrowo po kluczu - korku. Drugi ciągnie - PRZECIWNIE do ruchu wskazówek zegara. Musi póścić.Wojtek_W pisze:Czy u Was sruba do uzupelniania olejum w moscie tez jest tak zapie***na? Za Chiny Ludowe sie niechce odkrecic. Podgrzewalem, podlewalem WD40, puklem i *uj. Niechce puscic suka. Patrzylem w serwisowke i powinno byc dokrecone jakims ludzkim momentem tylko.
jak to śruba od spuszczania to klucz warto podlewarkować coby nie wypadał przy długiej bresze jak się nogami zaprzemy o koło
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
panowie muszę kupić olej (80W90) do mostu z lsd, chyba że można zwykły olej + jakiś dodatek lsd, tam gdzie pytałem patrzą na mnie jak na głupka i nie wiedzą o co chodzi, czy ktoś poleci jakiś sklep w necie (lub wawie) ? z sensownym olejem i normalną ceną, raczej z tych tańszych.
chyba że zwykły olej i jakiś dodatek ?
chyba że zwykły olej i jakiś dodatek ?
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
hmm i to ten z tych tańszych niby ?
info worklogi naprawy terrano / pickup > daj lajka! https://www.fb.com/hcd.customdevices
tańszych już nie widziałem , za to droższe to takhugh_h pisze:hmm i to ten z tych tańszych niby ?
zawsze mozesz nalac proszku DOSIA - wtedy bedzie tanio.hugh_h pisze:hmm i to ten z tych tańszych niby ?
a wracajac do tego oleju jest jak najbardziej OK.
TOITOI J95 D4D 2002
tylko jakośc mocno dyskusyjnaKarolSawiak pisze:tańszych już nie widziałem , za to droższe to takhugh_h pisze:hmm i to ten z tych tańszych niby ?

zostaje jeszcze normalny olej + dodatek
http://www.sklep.raffi.pl/dodatek-lsd-w ... acy-crown/
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Po odpaleniu mruga mi przez kilka minut kontrolka świec żarowych co to oznacza?
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była