Codzi mi o jak najłatwiejszą wymiane silnika ze skrzynią,przewodow i montazu butli lpg.Lift budy przy okazji moglbym zrobic i zastanawiam sie czy robic to za jednym razem,czy podkładki podłozyc pozniejjagódka pisze:Ale o co Ci właściwie chodzi? Chcesz po prostu zdjąc bude czy przewracac furmankę. Kwadrans to strasznie długo. Prawidłowy bok, w zależności od prędkości wyjściowej trwa 1 do 3 sekund.
...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
-
-
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
... i lift i full konserwacje tez zrob

To ja moze zapytam o kumaty warsztat w Kielcach najlepiej.(na pw jesli mozna.) Mam pare rzeczy do montazu i do zrobienia przy y61 ,latem
dopiero , ale wole sobie wczesniej termin zaklepac
Dzieki za namiar

To ja moze zapytam o kumaty warsztat w Kielcach najlepiej.(na pw jesli mozna.) Mam pare rzeczy do montazu i do zrobienia przy y61 ,latem
dopiero , ale wole sobie wczesniej termin zaklepac

Dzieki za namiar

-
-
Rama w oryginalnej farbie(1991r),nie widac rdzy,podloga wokol mocowan budy zdrowa,wymienione progi i nadkola,1 dziurka nad zbiornikiem w miejscu ktorego dotykał wydech(dojscie od srodka).
Nie widze sensu totalnego remontu i nie mam na to duzo czasu,chce po taniosci wrzucic benzyne na gazniku,przejrzec zawias,wymienic przewody.
Lozyska,tarcze,uszczelniacze,sworznie wymienialem pol roku temu.
Dla tego kombinuje:
1.Buda do gory,przekładka napedu,przewodow,podkladki pod bude
2.Cala furmanka na bok,przekladka napedu(o ile silnik ze skrzynią pójdzie w dół) i przewodow,powrót na koła i montaz podkladek pod bude stronami.
Wiem ze 1 sposob bardziej prof. ale przeraza mnie wizja kilkumiesiecznego remontu...
Nie widze sensu totalnego remontu i nie mam na to duzo czasu,chce po taniosci wrzucic benzyne na gazniku,przejrzec zawias,wymienic przewody.
Lozyska,tarcze,uszczelniacze,sworznie wymienialem pol roku temu.
Dla tego kombinuje:
1.Buda do gory,przekładka napedu,przewodow,podkladki pod bude
2.Cala furmanka na bok,przekladka napedu(o ile silnik ze skrzynią pójdzie w dół) i przewodow,powrót na koła i montaz podkladek pod bude stronami.
Wiem ze 1 sposob bardziej prof. ale przeraza mnie wizja kilkumiesiecznego remontu...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
czytam co chcesz zrobić , po co chcesz ściągać całkiem bude , podnieś ją na jakiś podstawkach np 20 cm i postaw na ramie , wrzucasz silnik , mosty , opuszczasz bude na dystanse i po problemie no chyba że nie masz kanału to lepiej zdjąć ją i postawić obok
Super parchatek Super y60 

Stań przed samochodem, popatrz uważnie na komorę silnika, potem na sam silnik z osprzętem, weź pod uwagę ciężar całego zespołu i zadaj sobie jedno za_ebiście ważne pytanie: Czy mam do dyspozycji wózek widłowy lub sześciu osiłków o stalowym uścisku?
Wszystko się da, tylko po co sie męczyc. Wg mnie dużo łatwiej zdjąc skorupę z ramy niż odwrotnie.
Wszystko się da, tylko po co sie męczyc. Wg mnie dużo łatwiej zdjąc skorupę z ramy niż odwrotnie.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
mam pytanie związane z odszkodowaniem za bite auto , czy 30 dni to kalendarzowe czy robocze , i od kiedy liczyć od momentu oględzin czy potwierdzenia kwoty wypłaty(tą kwote podał przy oględzinach) , bo coś PZU zaczyna pogrywać ze mną 

30 kalendarzowych od zgłoszenia szkody
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
-
-
No wlasnie!jagódka pisze: Czy mam do dyspozycji wózek widłowy lub sześciu osiłków o stalowym uścisku?
Spalinowy wózek widłowy ma sąsiad!
Da sie podnieść bude z ramy za pomocą wózka widłowego?Robił tak ktoś?
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
dzięki za pzu
tak da się podnieść widziałem jak tak gość robił , ale trzeba podłożyć pod podłoge jakieś foszty żeby progów nie pogiąć , ale i tak wiąże się to z podniesieniem budy żeby widły wjechały ,a przy pomocy osiłków dwóch asekuracje robisz
a jaki silnik wsadzasz
tak da się podnieść widziałem jak tak gość robił , ale trzeba podłożyć pod podłoge jakieś foszty żeby progów nie pogiąć , ale i tak wiąże się to z podniesieniem budy żeby widły wjechały ,a przy pomocy osiłków dwóch asekuracje robisz

a jaki silnik wsadzasz

-
-
dzieki za info
tb42 na gazniku..
tb42 na gazniku..
a u nie lezy samotny tb42e
i nawet rozdupcony automat ktory ponoc niezajebliwy i latem z ciekawosci chce go otworzyc co to tam walnelo jakies typy olej czysty niespalony brak biegow poza 2 i wstecznym
i nawet rozdupcony automat ktory ponoc niezajebliwy i latem z ciekawosci chce go otworzyc co to tam walnelo jakies typy olej czysty niespalony brak biegow poza 2 i wstecznym
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
pavvel pisze:a u nie lezy samotny tb42e
Tez mialem takie objawy ale wymieniłem sterownik skrzyni i było ok
Gr 850Nm mi sie marzy :)
druga skrzynia na tym sterowniku dziala i nie zglasza problemow
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
Przy cofaniu pojawia się dziwny dźwięk jakby coś stukało, podczas gdy samochód się toczy do tyłu na luzie tego niema, pierwsza myśl że krzyżaki ale dobre, hmm Terrano II
terrano II 2.7 TD 94"
a jak sprawdziłeś, że krzyżak dobry?
bo były wymieniane miesiąc temu i luzów ni ma a byłyMroczny pisze:a jak sprawdziłeś, że krzyżak dobry?

terrano II 2.7 TD 94"
energy259 pisze:bo były wymieniane miesiąc temu i luzów ni ma a byłyMroczny pisze:a jak sprawdziłeś, że krzyżak dobry?
moze byc krzywa flansza i krzyżak niby trzyma a tak napreawde w kazdej chwili moze rozdupczyć
sie zeger i miseczki powypadaja

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
albo błąd w sztuce montażu (tak, da sie)
spróbuj przesmarować - jak ucichnie to masz odpowiedź
spróbuj przesmarować - jak ucichnie to masz odpowiedź
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
kurde mać
, ja przepraszam że tak nie ładnie na wstępie ale , jakiś czas temu znalazłem temat SPOA dokładnie opisane co i jak , jak drążki przerobić , z czego amory itp. no i nie moge za diabła znalezdz tego wątku , a wyszukiwacz pokazuje jakiś badziew jeden post i tyle
jak by mógł mi ktoś podpowiedzieć gdzie jest
, były tam zdjęcia
dzięki

jak by mógł mi ktoś podpowiedzieć gdzie jest

dzięki

-
-
Wlasnie miałem sie brac za kasowanie luzow na zawiasach drzwi Y60,ale kolega pwiedzial mi,ze ostatnio kupowal nowe do Defendera(polskie rzemiosło).
Czy ktos dorabia juz zawiasy drzwi do y60 czy trzeba regenerowac we wlasnym zakresie?
Czy ktos dorabia juz zawiasy drzwi do y60 czy trzeba regenerowac we wlasnym zakresie?
We własnym zakresie mozna se w serwisie kupicconrado1980 pisze:Wlasnie miałem sie brac za kasowanie luzow na zawiasach drzwi Y60,ale kolega pwiedzial mi,ze ostatnio kupowal nowe do Defendera(polskie rzemiosło).

Gr 850Nm mi sie marzy :)
-
- jestem tu nowy...
witam mam problem w d22 jak jade to wibruje jak niejest obciozony jak dodam gazu przestaje napewno to nie układ kier nie zcioga podniosłem tył i widze ze lewe tylne kolo cierzko sie kręci po prawej luzno sie obraca jak dostać sie do łożyska jak zdjąc bemben hamulcowy nie widze żadnych śrub mysłe ze to własnie to łożysko powoduje wibracje moze miał ktos już z tym doczynienia
-
-
320zl,ale dolnego nie ma na bazie,trzeba sciągac z Amsterdamu,czas 3tyg,chyba ze expres(+10%extra)iras01 pisze: We własnym zakresie mozna se w serwisie kupiccena cos koło 800 sztuka
A tam czasem jakieś tulejki nie wchodzą? Bo mam ten sam dylematconrado1980 pisze:320zl,ale dolnego nie ma na bazie,trzeba sciągac z Amsterdamu,czas 3tyg,chyba ze expres(+10%extra)iras01 pisze: We własnym zakresie mozna se w serwisie kupiccena cos koło 800 sztuka

I coś mi się o ucho obiło, że można dorobić u ślusarza?
Nissan Patrol
-
-
wchodza po 2 na zawias,takie delikatne "pierścionki"
myśle że możnaby zastosowac zamist 2-jedna dluzsza dotoczoną pod trzpień z zawora naprzykład

myśle że możnaby zastosowac zamist 2-jedna dluzsza dotoczoną pod trzpień z zawora naprzykład