Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?
Do wszystkiego sie da załozyc tempomat...Ten ze zdjecia tez jest chyba dokładany 

Gr 850Nm mi sie marzy :)
gdyby ktoś kiedykolwiek wybierał sie po ten oto model to nie polecam
http://tigra.otomoto.pl/nissan-patrol-2 ... 85114.html
http://tigra.otomoto.pl/nissan-patrol-2 ... 85114.html
Marcin-Kraków pisze:Czy to jest cos na zasadzie: Nie interesuje mnie po ile jest paliwo i tak zawsze tankuje za 100 zl
Dokładnie, tylko leje za 200 zł

Sam Pan jesteś dokładanyiras01 pisze:Do wszystkiego sie da załozyc tempomat...Ten ze zdjecia tez jest chyba dokładany

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Witam, przeglądając aukcje natrafiłem na ładnego pathfindera- http://otomoto.pl/nissan-pathfinder-zam ... 74716.html
Co o nim myślicie ? Wart tej ceny za rocznik 98? Może ktoś mieszka niedaleko i wie coś więcej, proszę o porady.
Co o nim myślicie ? Wart tej ceny za rocznik 98? Może ktoś mieszka niedaleko i wie coś więcej, proszę o porady.
Co prawda nie lubię specjalnie błota i brudu ale uwielbiam samochody. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie samochodzik 4x4, którym mógłbym w wolnych chwilach tu i tam się przejechać z synkami. Nowy samochód to sporo kasy. Chodzi mi po głowie coś takiego:
, http://allegro.pl/nissan-patrol-rok-bud ... ml#gallery
Z opisu wygląda że ktoś się przyłożył ale kto wie. Co jest wart taki silnik 4,2, który ma ledwo ponad 100 koni mocy? Pewnie spalanie poniżej 14 nie schodzi?
Jakieś porady?
Z opisu wygląda że ktoś się przyłożył ale kto wie. Co jest wart taki silnik 4,2, który ma ledwo ponad 100 koni mocy? Pewnie spalanie poniżej 14 nie schodzi?
Jakieś porady?
Padnij na kolana przed tym silnikiem i wypluj te słowa ... bluźnisz człowieku
z tego co widać nie masz zielonego pojęcia ... odpuść sobie takie auto, ani nie jest Ci potrzebne ani nie wykorzystasz 1/4 jego możliwości, Ty tu ze spalaniem wyjeżdżasz ...
kup sobie jakiegoś SUV-a.

taniej kupi y61 ,jak na wypoady z dziećmi to zawsze ciszej, bardziej konfortowo, a kolega kokazał sprzęt przeznaczony do jazdy extremalnej, ale dlaczego nie, ja sie podoba to można
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
-
-
ten sam post w wielu działach 

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Ostanie zdanie o spalaniu zdradziło go i pogrzebałoscuaz pisze:taniej kupi y61 ,jak na wypoady z dziećmi to zawsze ciszej, bardziej konfortowo, a kolega kokazał sprzęt przeznaczony do jazdy extremalnej, ale dlaczego nie, ja sie podoba to można

- BENGI
- Kontaktowanie:
taa 14l zwłaszcza na 36 calowym simexie 

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Jakieś porady?[/quote]
Silnik 4,2 to wyjatkowo slaby silnik
slaby stosunek mocy do pojemnosci.
W dodatku ciezki i zrobiony wg dawnej technologii.
Wszyskto jest podwojne i filtry oleju i paliwa (koszty straszne)
Do silnika wchodzi prawie 10 l oleju (odjazd).
Ciezko go zagrzac (nie do pomyslenia)
Bardzo malo elektroniki (nie ma co chipowac)
Dlaczego ja mam taki w swoich samochodach?
Cholera nie wiem.

Silnik 4,2 to wyjatkowo slaby silnik
slaby stosunek mocy do pojemnosci.
W dodatku ciezki i zrobiony wg dawnej technologii.
Wszyskto jest podwojne i filtry oleju i paliwa (koszty straszne)
Do silnika wchodzi prawie 10 l oleju (odjazd).
Ciezko go zagrzac (nie do pomyslenia)
Bardzo malo elektroniki (nie ma co chipowac)
Dlaczego ja mam taki w swoich samochodach?
Cholera nie wiem.

PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
BENGI pisze:taa 14l zwłaszcza na 36 calowym simexie
przy rozruchu auta na wolnych obrotach to bardzo możliwe

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Hello, Dzięki za odzew. Z tym spalaniem to żarcik był, bo wiadomo że to raczej trudno zmierzyć a w trasę to niekoniecznie taka furmanka, ale tak poważniej mówiąc. Rozumiem, że jest to technologia dość prosta i niezawodna mówiąc delikatnie. Kiedy warto rozważać ten silnik? Ja przypuszczam, że nie jest to auto dla żółtodzioba jak ja ale z drugiej strony to po co kupować coś "na początek" i potem się z nim rozstawać i szukać szczęścia gdy można od razu wejść w konkret, ale czy warto? Czy to test raczej mały czołg w budzie auta gdzie wibracje i hałas urywają łeb czy można nim też od biedy pojechać do pracy albo po bułki? Może to są głupawe dylematy, bo prościej wsiąść i sprawdzić ale na razie zbieram informacje. Powiedzcie przy okazji jak zdekodować niektóre zawarte w ogłoszeniu informacje, nie to że na tego się juz na 100% napaliłem ale sporo rzeczy mi się w nim podoba.
Z góry dzięki, M.
Z góry dzięki, M.
Znam auto. Nie stwierdziłem min. Ołner kasiasty to nie żałował. Auto używane zgodnie z przeznaczeniem.tv2000 pisze:Co prawda nie lubię specjalnie błota i brudu ale uwielbiam samochody. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie samochodzik 4x4, którym mógłbym w wolnych chwilach tu i tam się przejechać z synkami. Nowy samochód to sporo kasy. Chodzi mi po głowie coś takiego:, http://allegro.pl/nissan-patrol-rok-bud ... ml#gallery
Jakieś porady?
tel: 600298546
piaskowanie złożonej ramy z mostami i zawieszeniem nie wróży za dobrze....no ale moze to jakaś nowa technologia... 

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
miałem podobny problem około 5lat temu. Moim zdaniem jak cie stać na taką zabawkę to kupuj, ale jeżeli zaczniesz grzebać i sam coś robić (a z tego co widzę spora cześć cie ominie bo wóz zrobiony na cacuszko) to kasy poleci więcej.tv2000 pisze:Hello, Dzięki za odzew. Z tym spalaniem to żarcik był, bo wiadomo że to raczej trudno zmierzyć a w trasę to niekoniecznie taka furmanka, ale tak poważniej mówiąc. Rozumiem, że jest to technologia dość prosta i niezawodna mówiąc delikatnie. Kiedy warto rozważać ten silnik? Ja przypuszczam, że nie jest to auto dla żółtodzioba jak ja ale z drugiej strony to po co kupować coś "na początek" i potem się z nim rozstawać i szukać szczęścia gdy można od razu wejść w konkret, ale czy warto? Czy to test raczej mały czołg w budzie auta gdzie wibracje i hałas urywają łeb czy można nim też od biedy pojechać do pracy albo po bułki? Może to są głupawe dylematy, bo prościej wsiąść i sprawdzić ale na razie zbieram informacje. Powiedzcie przy okazji jak zdekodować niektóre zawarte w ogłoszeniu informacje, nie to że na tego się juz na 100% napaliłem ale sporo rzeczy mi się w nim podoba.
Z góry dzięki, M.
Teoretycznie każdym patrolem którego kupisz za więcej niż 8-9tys, zł wykosisz trawnik u teściowej, przejedziesz przez strumyczek i wjedziesz na najwyższy krawężnik na swoim osiedlu. Kupując coś za 10-15tys zostawiasz sobie jeszcze sporo kasy na modyfikacje, niezbędne wydatki - czyli tak na prawdę na radochę. Skoro masz ochotę bawić się tym autem z dziećmi to chyba lepiej z nimi majsterkować i latać w teren niż kupić gotowe auto o którym zielonego pojęcia nie masz.
Mówią jeszcze inaczej - auta zrobione przez kogoś w teren to takie trochę jednorazówki. Jak kupisz sobie instrukcję obsługi tego patrola to zobaczysz że większość jest zmodyfikowana, tego czegoś ze strony 56 w ogóle nie ma, za to jest coś większego i dziwniejszego. Takimi autami zajmują się pasjonaci i wyspecjalizowane serwisy. Jeżeli kupisz auto tak mocno przreobione to z każdą pierdołą będziesz jeździł do mechaników i wydawał kasę.
Moim zdaniem kup oryginał (będziesz wiedział co jest co, każdy mechanik też będzie wiedział co się zwaliło), a w miarę rozwoju pasji rób swoją własną "jednorazówkę", tylko pamiętaj ----- auto kupisz za 10tys, wsadzisz w nie 15tys, a jak będziesz chciał sprzedać to pójdzie za 8tys, no chyba że trafisz znawcę i fanatyka, który wie dokładnie co kupuję i nie dziwi się że sprzedajesz.
był hiszpan 3,3TD 88`
teraz nie ma nic
teraz nie ma nic
Auto fajne i wogole.....
Tylko po co te hektary ryfla wszedzie?
Zeby podlokietnik ryflem nawet wylozyc?
Tylko po co te hektary ryfla wszedzie?

Zeby podlokietnik ryflem nawet wylozyc?

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Może koleś lubi trzeć łokieć na tarce
, albo ma jakiś fetysz ryflowy, albo po prostu jest hardcorem 

Dzięki Ci dobry człowieku. Wydaje mi się jednak ,że nie wygląda toto na orginał- oczywiście mogę się mylić. Rozbierałeś kiedyś obudowę kierownicy

Swoją drogą to jak rozumiem to ustrojstwo pracuje u Ciebie z silnikiem 3,0 i automatem

Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
tv2000 pisze:Co prawda nie lubię specjalnie błota i brudu ale uwielbiam samochody. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie samochodzik 4x4, którym mógłbym w wolnych chwilach tu i tam się przejechać z synkami. Nowy samochód to sporo kasy. Chodzi mi po głowie coś takiego:, http://allegro.pl/nissan-patrol-rok-bud ... ml#gallery
Jakieś porady?
...piaskowanie ramy z mostami - pomysł rodem z bajki o tym , żeby wyprać ubranie nie zciągając go z grzbietu. W sumie na zdjeciach źle nie wygląda , ale jak dla mnie te elementy mówią same za siebie. Każdy co chce się bawić w zakup takiego auta, musi się liczyć z odkryciem niespodzianek. Poza tym fotki są raczej z okresu remontu auta a brak tych obecnych. W związku z tym nie wiadmomo czy mocno jest znorane. Swoją droga sam byłbym ciekaw ile to zawieszenie Irona wytrzymało i w jakim jest stanie. Do silnika 4,2 dobrać ten zestaw jest chyba trudno.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
- cinek30
- jestem tu nowy...
Witam, może ktoś zerknie przy okazji cena niby ciekawa
http://otomoto.pl/nissan-patrol-C17482297.html
http://otomoto.pl/nissan-patrol-C17482297.html
OGRYZEKy60
LONGgRy61
LONGgRy61
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
trzeba by zobaczyć, czy jeszcze jakiś fragment ramy się ostał 

y60 autobus, czerwony.
- Gampos
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wowos pisze:trzeba by zobaczyć, czy jeszcze jakiś fragment ramy się ostał
Chyba nie, bo na trzecim zdjęciu widać, że pod tył jest podłożony jakiś pojemnik, żeby buda nie siedziała na ziemi

Super Skoda Patrol

Ja to bym jeszcze odesłał tv2000 do wątków jakie auto do czego żeby był pewny czy to jest to co potrzebuje.
Żeby nie powielił mojego błędu w wyborze auta. Napaliłem się na wielkie upalanie a okazało się że używam turystycznie, może ciut ambitniej czasami, ale jednak. Teraz kombinuję jak koń pod górę jak zamienić krótkiego dozbrojonego na długiego i nie stracić, a właściwie stracić jak najmniej
Pierwsze autko kup golasa pojeździj i dopiero motaj pod siebie jak już będziesz na 100% pewny do czego ma służyć.
Żeby nie powielił mojego błędu w wyborze auta. Napaliłem się na wielkie upalanie a okazało się że używam turystycznie, może ciut ambitniej czasami, ale jednak. Teraz kombinuję jak koń pod górę jak zamienić krótkiego dozbrojonego na długiego i nie stracić, a właściwie stracić jak najmniej

Pierwsze autko kup golasa pojeździj i dopiero motaj pod siebie jak już będziesz na 100% pewny do czego ma służyć.
4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long
Żaba: zielony parch y60 long

Więc na pewno jest to oryginał, bo spotkałem w innych Parchach na alledrogoHarley pisze: Dzięki Ci dobry człowieku. Wydaje mi się jednak ,że nie wygląda toto na orginał- oczywiście mogę się mylić. Rozbierałeś kiedyś obudowę kierownicyWidziałeś na jakich łączeniach to jest zrobione
Chętnie bym się kiedyś wdrapał tam i popatrzył, może będzie dane się spotkać
![]()
![]()
Swoją drogą to jak rozumiem to ustrojstwo pracuje u Ciebie z silnikiem 3,0 i automatemPodejrzewam ,że całość oprta jest na sterowaniu elektronicznym pedałęm , co u mnie już jest zastąpione linką gazu, a więc pozostaje mi jedynie zrobienie sobie "półautomatyczny tempomat" w postaci linki z deski rozdzielczej do pedału gazu.