...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
A jest sens pchać się z budżetem 12 tys. w K160? Nie chciałbym, żeby mnie przygniótł kosztami. Oczywiście, że Niwa i UAZ kategorycznie nie odpadają. Po prostu wykluczyłem je wstępnie przez te negatywne opinie, ale skoro mówisz, że rosyjskie wynalazki nie są złe, to czemu by się im nie przyglądnąć 

Ja nie jezdzilem i sie nie wypowiem. Od siebie moge powiedziec to co bylo mowione tu setki razy. W zakupie priorytetem powinien byc stan techniczny.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
To jeżeli poważnie mówisz o tym UAZie, to rozważę tą propozycję. Faktycznie w zakupie bardzo tani i dużo kasy zostaje. Podnosić go nie trzeba, bo już seryjnie były wystarczająco wysoko. Ciekawa machina 

Daruj sobie uaza, to samochód dla masochistów.
12 tyś spokojnie starczy ci na parcha, o ile znajdziesz takiego za około 8 tyś, a za resztę wymienisz zużyte po 25 latach części. To jest tak prosty samochód, że naprawdę nie ma co się popsuć.
12 tyś spokojnie starczy ci na parcha, o ile znajdziesz takiego za około 8 tyś, a za resztę wymienisz zużyte po 25 latach części. To jest tak prosty samochód, że naprawdę nie ma co się popsuć.
Coś mi się wydaje, że rzeczywiście Uaz będzie wymagał dużo robienia przy nim, a niezbyt się znam nam mechanice. A K160 znowu bardzo ciężko utrafić za te 8 tys. w stanie jezdnym 

N2O pisze:Daruj sobie uaza, to samochód dla masochistów.
Czemu?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
a ja bym brał tego samuraia - jak kupi dobrego (a są szanse w tej kasie) to będzie dość wygodny i da sobie radę. Zmienić zawsze można, to nie tatuaż
Poczytałem opinie o tym K160. Ludzie potwierdzają, że jest to proste i niezawodne auto. A silnik 3.3D jest bardzo dobry i nie pochłania cysterny paliwa 

Jak co to szukaj wersji turbo - wtedy będziesz zadowolony, a spala takie same ilości paliwa jak wolnossący.

Tylko dostać 160-kę za rozsądną kasę, bez rdzy i w dodatku nie podrutowaną .... chyba szybciej w lotto 6 trafisz.Szuwaks pisze:Poczytałem opinie o tym K160. Ludzie potwierdzają, że jest to proste i niezawodne auto. A silnik 3.3D jest bardzo dobry i nie pochłania cysterny paliwa
------------
Jarek po trupach do celu ...
Jarek po trupach do celu ...
To ciekawy silnik, skoro palą tyle samo 
A jeszcze nie dawno myślałem, że części do Patrola należą do najdroższych, a tu mi mówicie, że nie jest tak źle
Ale wiesz, okazje się czasem trafiają
I chyba najlepsze wyjście będzie takie: dalej będę szukał XJ, K160, Pajero I i Samurai - co się trafi w dobrym stanie za dobre pieniądze, to się na to zdecyduję
_____
Tutaj jest taki, ale od razu musiałbym go obniżyć, bo jest za wysoki
http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-patr ... 3aecec64,1
A ten po prostu fajny, tylko ktoś musiałby z ceny zejść

A jeszcze nie dawno myślałem, że części do Patrola należą do najdroższych, a tu mi mówicie, że nie jest tak źle

Ale wiesz, okazje się czasem trafiają

I chyba najlepsze wyjście będzie takie: dalej będę szukał XJ, K160, Pajero I i Samurai - co się trafi w dobrym stanie za dobre pieniądze, to się na to zdecyduję

_____
Tutaj jest taki, ale od razu musiałbym go obniżyć, bo jest za wysoki

A ten po prostu fajny, tylko ktoś musiałby z ceny zejść
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
wiesz co powiem tak w dobrym stanie 160 bądz 260 za te pinądze będzie ciężko , ten czarny godny uwagi ale trzeba przed kupnem dokładnie obejrzeć bude i ramę , części w miare tanie i prawie wszystkie dostępne na drugi dzień , na rynku wtórnym sporo gratów też można dostać , tak naprawde za 12 tysi to kupisz już gr , ale jeżeli tylko sam jezdzisz i do lekkiego terenu to ja osobiście bym brał samuraja za taką kase z suzą można już kombinować , ale to auto tylko 2 osoby , te z tyłu
raczej malutkie muszą być , no i zużycie paliwa nie porównywalne suza zje z 12 lpg a patrol 14 ropy i misiek zagazowany też będzie tańszy od parcha , ale patrol to patrol mało awaryjny na częściach 555 , ale to jest koszt ,
zresztą każde auto które ma jezdzić w terenie wymaga nakładów i to sporych

zresztą każde auto które ma jezdzić w terenie wymaga nakładów i to sporych

Super parchatek Super y60 

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Witam!
Gdzieś mi umknęło, może mi ktoś podpowiedzieć gdzie kupie plastik do lusterka wewnętrznego od y60 (chyba kiedyś ktoś zapodawał link), ten co się standardowo odłamuje?
Dostałem lusterko za 15zł ale ma połamane frezy, a nie chcę drutować na jakieś śrubki.
Gdzieś mi umknęło, może mi ktoś podpowiedzieć gdzie kupie plastik do lusterka wewnętrznego od y60 (chyba kiedyś ktoś zapodawał link), ten co się standardowo odłamuje?
Dostałem lusterko za 15zł ale ma połamane frezy, a nie chcę drutować na jakieś śrubki.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
y60 autobus, czerwony.
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Ot to chodziło dzięki.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Ile litrow ma bak Y61 zatankowany pod korek?
Zalezy mi na w miare dokladnym zliczeniu.Do momentu jak zatankuje sie tak az pojawi sie w rekawie lub do momentu odbicia. Obojetne byleby bylo z dokladnoscia do litra. Bez ubijania.
Motaliscie jakies dodatkowe zbiorniki. Moze ktos mierzyl. Albo ktos wyjezdzil do suchego i pozniej zatankowal i pamieta.
Potrzebne mi,zeby komputer pokazywal w miare dokladna ilosc pozostalego paliwa w zbiorniku.
Zalezy mi na w miare dokladnym zliczeniu.Do momentu jak zatankuje sie tak az pojawi sie w rekawie lub do momentu odbicia. Obojetne byleby bylo z dokladnoscia do litra. Bez ubijania.
Motaliscie jakies dodatkowe zbiorniki. Moze ktos mierzyl. Albo ktos wyjezdzil do suchego i pozniej zatankowal i pamieta.
Potrzebne mi,zeby komputer pokazywal w miare dokladna ilosc pozostalego paliwa w zbiorniku.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
w y60 95litrów, jak nie powgniatany 

y60 autobus, czerwony.
w y61 nominalnie tez, ale nie wiem jak sie ma nominalnie do normalnie
Najbardziej interesowalaby mnie odpowiedz w stylu:
Mam wbite przy zatankowaniu do pierwzego odbicia 95 litrow, ale wydaje mi sie,ze paliwa jest wiecej troche.
(Tak, wiem. Nie mam co robic)

Najbardziej interesowalaby mnie odpowiedz w stylu:
lubBylem glupi i zapomnialem zatankowac. Auto stanelo, ale dowlekli mnie pod CPN i od suchego do obicia zatankowalem 99 litrow. Moze sie komus przyda
W sobote nie mialem co robic ze szagrem i przy okazji naprawiania baku, sprawdzilismy ile ma faktycznej pojemnosci pod korek. Zalalismy i okazalo sie,ze 85 litrow.

(Tak, wiem. Nie mam co robic)

Raymund pisze:Co za ustrojstwo jest do wymiany ,ze biegi moge zmieniac tylko powoli , bo inaczej to![]()
![]()
![]()
K@rwa dopiero 60 tysi przejechal a juz sie sypie
Dodam ze czasem 1,2 czy 3 -ka wejdzie jak po masle

Sam na 100% pewnosci nie wymysle,a nie chce sie dac nabic w butelke.
Podpowie ktos cos,jesli to nie czary tajemne?

A sprzęgło na pewno dobrze działa??
U mnie tak sie zachowuje 2 - ka do czasu az się nie rozgrzeje... później już działa jak marzenie.
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
olej zmien, u znajomka w explorerze takie cuda ze skrzynia stawala deba a po wymianie oleju na prawidlowy nowka sztukaRaymund pisze:Raymund pisze:Co za ustrojstwo jest do wymiany ,ze biegi moge zmieniac tylko powoli , bo inaczej to![]()
![]()
![]()
K@rwa dopiero 60 tysi przejechal a juz sie sypie
Dodam ze czasem 1,2 czy 3 -ka wejdzie jak po masle![]()
Sam na 100% pewnosci nie wymysle,a nie chce sie dac nabic w butelke.
Podpowie ktos cos,jesli to nie czary tajemne?![]()
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
jak nie masz zgrzytu, to nie synchronizator
zmień olej, ja mam teraz kszynke od y61 plus nowe łożyska główne, i na zimnym tez 2jka wchodziła z oporem, po rozgrzaniu jak w masło
dla testu zmieniłem na ATF II, na zimnym tak jak na rozgrzanym przekładniowym
chodzi jak nówka, a koszt ATF i przekladniowki praktycznie ten sam
zmień olej, ja mam teraz kszynke od y61 plus nowe łożyska główne, i na zimnym tez 2jka wchodziła z oporem, po rozgrzaniu jak w masło
dla testu zmieniłem na ATF II, na zimnym tak jak na rozgrzanym przekładniowym

abrams pisze:A sprzęgło na pewno dobrze działa??
Nie bardzo wiem jak to ocenic,ale jakby mu cos brakowalo

Whitie pisze:U mnie tak sie zachowuje 2 - ka do czasu az się nie rozgrzeje... później już działa jak marzenie.
Nie ma znaczenia czy zimny czy cieply