Według mnie co do klimy, przy wysokich temperaturach zewnętrznych - wzrasta ciśnienie, wewnątrz układu - zbyt małe chłodzenie. Sprawdzić wiatraki elektryczne... jak nie ma to dołożyć.
U mnie podobny objaw to 40-45C na zewnątrz, autostrada i 130-140 km/h - klima się wyłączała, gwałtownie rosła temperatura silnika - gorące powietrze z chłodnicy klimy grzało główną i wskazówka szalała.
Profilaktycznie wyczyszczę obie chłodnice i chyba dołożę drugi wiatrak elektryczny... się zobaczy.
Temp. w RD28T kolejna odsłona
Moderator: Kosiarz
- wojtek_kom
-
Re: Temp. w RD28T kolejna odsłona
Nissan-y
może wisko nawala - przy sprawnym wskazówka powinna dojść do połowy, może minimalnie ponad, powinieneś usłyszeć szum wiska i temp powinna lekko opaść a na pewno nie rozsnąć dalejhunik pisze:Czy spotkal sıe ktos z Was z takım czyms?
Nıgdy nıe mıalem zadnych problemow z chlodzeniem. Wskazowka stala twardo lekko ponızej polowy wskaznika temperatury. Teraz jezdzac po Turcjı mam jednak problem. Przy stromych podjazdach (szybkich i asfaltowych) na dosc duzych wysokoscıach (1500 mnpm) wskazowka blyskawicznıe podnosı sıe do gory (raz az do granıcznego pozıomu). Co cıekawe wystarczy lekkı zjazd ı bardzo szybko wraca do normy. (podjazd 2-3 mın ı mam maks temperature, potem doslownie 5 mın ı mam znowu normalna).
Lıcznık wariuje?
pozdrawıam
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Chlodnıcy nıe czyscılem, pozıom plynow ok. Wisko chodzı ı wlacza sie (przy okolo 2k obrotow slychac wyrazny start). Nie kopci.
Dzıs pogadalem ze znajomym, u niego w Oplu bylo podobnie. Od znajomego Turka mechanika slyszal, ze wıele aut przywıezıonych z zachodu tak ma. Szaleja podobno wskaznikı. Troche mnıe uspokoıl, ale na pewno bede uwazal.
Dzıs pogadalem ze znajomym, u niego w Oplu bylo podobnie. Od znajomego Turka mechanika slyszal, ze wıele aut przywıezıonych z zachodu tak ma. Szaleja podobno wskaznikı. Troche mnıe uspokoıl, ale na pewno bede uwazal.
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Przy 2 tys to ci sie turbina budzi do zycia.
Wisko sie zapina gdy temp silnika wzrasta.
Ale te z zachodu tak maja wiec niema sie czym martwic
Wisko sie zapina gdy temp silnika wzrasta.
Ale te z zachodu tak maja wiec niema sie czym martwic

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
-
-
Talib pisze:
PS. Udało Ci się Marku poskładać wreszcie maszynę? Robert mówił że miałeś małe perypetie.
mialem i jeszcze mam,teraz dochodze do ladu z elektryką,silnik co mi go sprzedali jako "dobry stan" az taki dobry chyba nie jest.Wyjazd corki na Transpolonie Zachod na razie pod wielkim znakiem zapytania.
pozdrawiam
Marek