mcorp pisze:A czy ktoś podkręcał na drążkach w pickupie? Jakie wrażenia?
M

O co Ciebie konkretnie chodzi.. ?

Moderator: Kosiarz
mcorp pisze:
Konkretnie to o podnoszenie przedniego zawieszenia przez regulację drazków skretnych. Gdzieś na forum ktoś opisywał podobne rozwiązanie w terrano chyba, a ja się chciałem dowiedzieć, czy coś podobnego jest mozliwe w pickupie - w koncu też ma przód na drążkach...
M
No..to nie takie proste, jest jeszcze tył..mcorp pisze: Wynika, że takie podkręcanie to dobre rozwiązanie tymczasowe, np. - tak jak w moim przypadku - żeby już, zaraz, w tej sekundzie założyć większe laczki i spokojnie czekać na spadek i kupno jakiegoś zestawu do liftu...?![]()
M
mcorp pisze:..Więc chyba na razie podkręcę, wyklepię i założę, a potem w spokoju doczekam aż Bill Gates prześle mi obiecaną kasęNa jakieś 3 miesiące chyba nie obciążę za bardzo zawieszenia...?
M
Do Twojego modelu wchodzą 15" ale jak masz 16", to 265/75R16 powinny wejść (ewentualnie odkręcisz chlapacze).mcorp pisze:Ja mam 16", chyba najlepiej będzie, jak podniosę o te wymarzone2,5 cm a potem pojadę do znajomego oponiarza i będę przykładał...
No to jeszcze korzystając z dobrego serca zapytam czy ktoś robi zderzaki do pickupa. Dzwoniłem do znanego łódzkiego producentai się zastanawia...
M
To klep resorymcorp pisze:Od 2 tygodni jeżdżę na emtekach BFG 245/75/16 - wchodzą bez liftu idealnie, nic nie ociera, w terenie teżale to już max - przy przycofaniu na skręconych kołach jest milimetr do błotnika/chlapacza przedniego, tył no problemo. Za to 2cm prześwitu+
Dziś klepanie resorów (lift 3cm), może też od razu podkręcenie drążków i... na razie bank wstrzymał mi wypłaty![]()
M
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość