Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
Moderator: Kosiarz
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Re: Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
Podałem ogólnie nie musi być ryflowana. Ja na przykład nie mam zderzaka i nie widział bym probleniu w zmywaniu. Woda sciekala by sobie na glebe, a dodatkowo w moim przypadku było by to bloto, wiec troche na tłumiku nie zaszkodzi. Narożniki uszczelnił bym uszczelniaczem dekarskim, kilka razy wsadziłem już hi i trapy po 2h wtopie do bagażnika na dywaniki... Znajomek o ktorym pisałem ma gitare longa i brata na kierowniczym stanowisku w fabryce mebli i sprzętu do spożywki. Wykonał mu to prawie z jednego kawałka nierdzewki, otwierana jest tylko burta. Wyjmuje zwierza otwra burte i płucze ciepłą wodą, wszystko spływa, śmieci, kleszcze, krew itp. Auto musi mieć czyste bo to jego jedyne.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Na allegro można nabyć orginalną wannę do GR. Ona ma wysokie burty na przynajmniej 60cm i to jest fajna opcja do bagażnika na brudne graty i ładnie się to myje i można se w garażu zostawić.oko_demona pisze:Podałem ogólnie nie musi być ryflowana. Ja na przykład nie mam zderzaka i nie widział bym probleniu w zmywaniu. Woda sciekala by sobie na glebe, a dodatkowo w moim przypadku było by to bloto, wiec troche na tłumiku nie zaszkodzi. Narożniki uszczelnił bym uszczelniaczem dekarskim, kilka razy wsadziłem już hi i trapy po 2h wtopie do bagażnika na dywaniki... Znajomek o ktorym pisałem ma gitare longa i brata na kierowniczym stanowisku w fabryce mebli i sprzętu do spożywki. Wykonał mu to prawie z jednego kawałka nierdzewki, otwierana jest tylko burta. Wyjmuje zwierza otwra burte i płucze ciepłą wodą, wszystko spływa, śmieci, kleszcze, krew itp. Auto musi mieć czyste bo to jego jedyne.
Jakbyś był mocno zainteresowany takim czymś, to kumpel ma i zastanawia się czy to opchnąć

Nissan Patrol
hmm zrobiony na sprzedaż
http://otomoto.pl/nissan-patrol-C19920872.html
czy fakrycznie taki rarytas... gdyby choć troche chciał zejść zceną

http://otomoto.pl/nissan-patrol-C19920872.html
czy fakrycznie taki rarytas... gdyby choć troche chciał zejść zceną

1.6 16V Vitara
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
Ludzie pomóżcie bo łeb mi pęka. Nigdy nie jeździłem w offroadzie, a jestem bliski szaleństwa
. Napaliłem się na Y61. Wydaje mi się, że to będzie najlepsze jak na moje warunki auto. Obejrzałem już trzy sztuki i póki co mam swojego typa:
http://moto.allegro.pl/nissan-patrol-gr ... 55859.html
jak możecie to wypowiedzcie się co myślicie o tej ofercie
Ja nie czuje się obiektywny i zbyt emocjonalnie reaguje na takie sprzęty

jak możecie to wypowiedzcie się co myślicie o tej ofercie

Się nie znam na Patrolach - raz jechałem Y61 na rajdzie - fajnie było, dopóki się błoto nie zaczęło.
To malowanie to trochę "wieś się bawi", ale to tej firmy znak rozpoznawczy.
1 Wymiana sprężyn i amorów na dłuższe, to nie wszystko - poczytaj temat: jak prawidłowo podnieść...
2 Snorkel
3 Zmodyfikowane [czyt.wycięte szlifierką] nadkola.
Te trzy rzeczy składają się na gruntowne przebudowanie auta??
Do tego folia na szybach i ładne kółka.
W ekstremalny teren to nim nie da rady.
Wygląda fajnie w perspektywie innych aut na ulicy.
Ktoś kto robi auta zawodowo musi tanio kupić bazę, tanio kupić tanie części i wypicować auto, bo musi z tego wyżyć. Inaczej nie da rady. Gdy ktoś budował auto dla siebie, to lista nie będzie miała 3 pozycji, a np 30, nie policzy za roboczogodziny spędzone na grzebaniu przy aucie i części będą co najmniej kompromisem między ceną a jakością.
O tym, czy np: auto jest rokujące technicznie, czy ma jakąś wesołą przeszłość modelarską, czy zrobiło o jedno zero więcej km nie piszę, bo to można sprawdzić lub się domyślić po gruntownym sprawdzeniu i teraz nie mam o tym pojęcia. Cena 33400 netto za to co na obrazku, to też nie mało.
No i np na jednym z obrazków bordowa baza to piękny anglik...
O kwiatkach typu podgrzewane webasto, przegląd na cały rok, czy profesjonalne przygotowanie w ekstremalny teren napisanych przez "zawodowca" nie wspominam.
Aha - mi się podoba i chciałbym mieć takiego.
To malowanie to trochę "wieś się bawi", ale to tej firmy znak rozpoznawczy.
1 Wymiana sprężyn i amorów na dłuższe, to nie wszystko - poczytaj temat: jak prawidłowo podnieść...
2 Snorkel
3 Zmodyfikowane [czyt.wycięte szlifierką] nadkola.
Te trzy rzeczy składają się na gruntowne przebudowanie auta??
Do tego folia na szybach i ładne kółka.
W ekstremalny teren to nim nie da rady.
Wygląda fajnie w perspektywie innych aut na ulicy.
Ktoś kto robi auta zawodowo musi tanio kupić bazę, tanio kupić tanie części i wypicować auto, bo musi z tego wyżyć. Inaczej nie da rady. Gdy ktoś budował auto dla siebie, to lista nie będzie miała 3 pozycji, a np 30, nie policzy za roboczogodziny spędzone na grzebaniu przy aucie i części będą co najmniej kompromisem między ceną a jakością.
O tym, czy np: auto jest rokujące technicznie, czy ma jakąś wesołą przeszłość modelarską, czy zrobiło o jedno zero więcej km nie piszę, bo to można sprawdzić lub się domyślić po gruntownym sprawdzeniu i teraz nie mam o tym pojęcia. Cena 33400 netto za to co na obrazku, to też nie mało.
No i np na jednym z obrazków bordowa baza to piękny anglik...
O kwiatkach typu podgrzewane webasto, przegląd na cały rok, czy profesjonalne przygotowanie w ekstremalny teren napisanych przez "zawodowca" nie wspominam.
Aha - mi się podoba i chciałbym mieć takiego.
Blazer 99'
Sam chcę patrola, ale kolega "napalony" jest najgorszym z najgorszych doradców. Bądź cierpliwy. Obserwuj otomoto, alegro, dużo czytaj - a jest szansa , że nie wtopisz! Na oględziny ze dwóch kolegów zabierz co tymi autami jeżdżą. Ja swego czasu zabrałem jednego i dałem radę go zagłuszyć kolegą "napalonym" 

Życie opieram na dobrych ludziach, nie na plastikach. Nie zamieniaj gęby w kibel, bo wtedy śmierdzi.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Broń Cię panie boże, żebyś kupował tego patrola - sprzedawca robi patrole pod sprzedaż - kupuje zajeżdżone syfy, wsadza jakieś tam oczojebne dodatki typi to oklejenie, żeby niedoświadczony klient "kupujący oczami" się skusił.... Acz nigdy nic nie wiadomo, może trafił mu się rodzynekdividex pisze:Ludzie pomóżcie bo łeb mi pęka. Nigdy nie jeździłem w offroadzie, a jestem bliski szaleństwa. Napaliłem się na Y61. Wydaje mi się, że to będzie najlepsze jak na moje warunki auto. Obejrzałem już trzy sztuki i póki co mam swojego typa:
jak możecie to wypowiedzcie się co myślicie o tej ofercie![]()

y60 autobus, czerwony.
Przeróbki nie są zgodnie ze sztuką
choćby zawias tylko sprężyny i amory
a gdzie mimośrody czy droboxy, gdzie przeróbka pahardów, stabilizatorów i w przypadku krótkiego obniżenie skrzyni ... Lipa
to nie powinno jeździć po drogach publicznych.

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Jak prześledzisz forum to te naklejki są Achtung Panzer!!!!!!!!!!zagaj1 pisze:Przeróbki nie są zgodnie ze sztukąchoćby zawias tylko sprężyny i amory
a gdzie mimośrody czy droboxy, gdzie przeróbka pahardów, stabilizatorów i w przypadku krótkiego obniżenie skrzyni ... Lipa
to nie powinno jeździć po drogach publicznych.
Nie bądź łosiem

PS. Ze dwa lata się nie odzywałem hehe, człek trochę dobroci znalazł w sobie hehe...
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 9:26 pm przez Wilki, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie opieram na dobrych ludziach, nie na plastikach. Nie zamieniaj gęby w kibel, bo wtedy śmierdzi.
Nie rozumiem
Wiele razy się wypowiadałem w poprzednich wątkach na temat tych aut, nie będę się powtarzał, choć często nowi o nie pytają 

Co nie rozumiesz
Ty podajesz konkrety na co zwrócić uwagę!
Odnosi się to do zadającego pytanie , nie do ciebie. Ty jesteś z tych co pomagają i chwała tobie

Odnosi się to do zadającego pytanie , nie do ciebie. Ty jesteś z tych co pomagają i chwała tobie

Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 9:34 pm przez Wilki, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu piszesz nie bądź łosiem
Ja nie chce kupić tego auta, mam Patrola od 4 lat, jak szukałem swojego, już się pojawiały auta od tego gościa, teraz tylko na przemian z Wowosem staramy się przestrzegać ludzi aby uważali na tego gościa ....

Ok. Zamilknę na następne 2 lata, ale i tak jesteś fajny , że pomagasz w zakupach. Cenię twoje wypowiedzi. 

Dzięki
jak uzupełniłeś poprzednią wypowiedź, rozjaśniły się wszelkie nieporozumienia
Nie ukrywaj się, wyjdź na światło dzienne, to forum potrzebuje takich osób 

Bardzo doceniam osoby co chcą pomóc w zakupie 4x4. Wielu zlewa temat, jak ja ....a jak chce kupić next auto to ceni takie wypowiedzi. Podejrzewam, że poza oficjalnymi wpisami wielu korzysta z porad - więc chłopaki i dziewczyny piszcie, bo jest to szkoła, mocno wartościowa... ja tu zaglądam ze 1,5 roku
Wątek na 5 plus

Wątek na 5 plus

Tak se już pojadę w tym dniu, bo generalnie offroad to w terenie oceniam sprzęt, a przede wszystkim ludzi - zdiwko jak to różni się od "rzeczywitości"
. Bardziej dupy daje ludzik niż szpej...ludzik jest ... mocny w gębie... a jak trza być nie zawodnym to ...
Ale jak tacy jak ty mają chęć to naprawdę chwała i salut!
PS. Myślę, że zaproszę cię na wspólne upalanie, ino jakiś priv mi daj - będziesz Pan usatysfakcjonowany...
(serio zapraszam
)
POMAGAJCIE TYM NOWYM - to nie wiele kosztuje

Ale jak tacy jak ty mają chęć to naprawdę chwała i salut!
PS. Myślę, że zaproszę cię na wspólne upalanie, ino jakiś priv mi daj - będziesz Pan usatysfakcjonowany...
(serio zapraszam

POMAGAJCIE TYM NOWYM - to nie wiele kosztuje
Dziękuje wszystkim, którzy się wypowiedzieli w temacie
Sprzedawca twierdzi, że samochody ściąga ze Szwecji (tak przynajmniej sobie przypominam), ten egzemplarz zwrócił moja uwagę bogatą wersją wyposażenia. W ciężki teren się nie wybieram. Szczerze mówiąc to jak dla mnie jest, aż za mocno podniesione,ale ja się nie znam. Na pewno nie kupiłbym go na oponach 35. Nie mam kolegów którzy są obeznani w offroadzie. Byłem z jednym kompanem, ale jak pojechaliśmy na przejażdżkę i gość( całkiem sympatyczny) zrobił zjazd i podjazd na niewielkiej acz stromej górce (mi zresztą też pozwolił wykonać ten manewr), to powiem że rozsądek wlekł się za nami jakieś 200m dalej,a w wozie siedziały już tylko dwa odmóżdżone dzieciaki
Powiem jeszcze, że u niego w warsztacie stoi różnych patroli chyba 8 i wszystkie są szykowane pod sprzedaż. Czytam staram się być blisko tematu, ale z dnia na dzień, nie mając takiego samochodu nie posiądę nawet 5% waszej wiedzy. Dlatego wolę pytać i sprawdzę gdzie ten wątek tego gościa był już poruszany. Zainteresowało mnie to nie ukrywam.
PS. przed zakupem to i tak myślałem żeby zrobić kontrolę w jakimś ASO.

Sprzedawca twierdzi, że samochody ściąga ze Szwecji (tak przynajmniej sobie przypominam), ten egzemplarz zwrócił moja uwagę bogatą wersją wyposażenia. W ciężki teren się nie wybieram. Szczerze mówiąc to jak dla mnie jest, aż za mocno podniesione,ale ja się nie znam. Na pewno nie kupiłbym go na oponach 35. Nie mam kolegów którzy są obeznani w offroadzie. Byłem z jednym kompanem, ale jak pojechaliśmy na przejażdżkę i gość( całkiem sympatyczny) zrobił zjazd i podjazd na niewielkiej acz stromej górce (mi zresztą też pozwolił wykonać ten manewr), to powiem że rozsądek wlekł się za nami jakieś 200m dalej,a w wozie siedziały już tylko dwa odmóżdżone dzieciaki

Powiem jeszcze, że u niego w warsztacie stoi różnych patroli chyba 8 i wszystkie są szykowane pod sprzedaż. Czytam staram się być blisko tematu, ale z dnia na dzień, nie mając takiego samochodu nie posiądę nawet 5% waszej wiedzy. Dlatego wolę pytać i sprawdzę gdzie ten wątek tego gościa był już poruszany. Zainteresowało mnie to nie ukrywam.
PS. przed zakupem to i tak myślałem żeby zrobić kontrolę w jakimś ASO.
No tak, ale jak zawiozę czyjeś auto do konkurencji to boję sie , że z zawiści powiedzą, że jest do dupy żeby nie brać i że oni już coś mają dla mnie przyszykowanego 

No tak, tylko warsztatowcy znają się z handlarzami. Kiedys 7 warsztatów w Krakowie zwiedziłem i wszyscy znali dobrze sprzedawcę i grali,że tak powiem w jego drużynie. Dwa warsztaty zaproponował on, a 5 ja znalazłem po drodze przejeżdżajac Kraków w poprzek. Było nawet jedno ASO. Wszędzie "cześć Patryk - na sprzedaż?". Nawet jak zostawiłem gościa z kolegą, który chciał kupić auto 200m przed warsztatem i sam podjechałem pod warsztat, to mechanior właśnie odbierał telefon słowami "siema Patryk". Ostatecznie auto przywieźliśmy, ale około 25% taniej kupiliśmy. Najlepszy jest kolega, który zna model, który kupujesz.
Możesz zawsze poprosić kogoś z forum o obejrzenie z Tobą auta, za symboliczną flaszkę i godzinkę szydery z kupowanego klamota.
Czytająć trochę to forum wychodzi na to, że najlepiej(najtaniej i najrozsądniej) samemu przyprowadzić auto z zagranicy i samemu(przy pomocy warsztatu) dokonać modyfikacji, które uważamy za potrzebne nam. Bo po co komuś płacić 8tys za zawiechę, wartą 3tys, która jest Ci nie potrzebna i wątpliwej jakości. Klapnie Ci np przód za 20kkm i będziesz się pytał jak tanio podnieść, czy wsadzić podkładki pod sprężyny itd., bo wszystkie pięniądze wydałeś na auto, które "budzi emocje wśród przechodniów"
Możesz zawsze poprosić kogoś z forum o obejrzenie z Tobą auta, za symboliczną flaszkę i godzinkę szydery z kupowanego klamota.
Czytająć trochę to forum wychodzi na to, że najlepiej(najtaniej i najrozsądniej) samemu przyprowadzić auto z zagranicy i samemu(przy pomocy warsztatu) dokonać modyfikacji, które uważamy za potrzebne nam. Bo po co komuś płacić 8tys za zawiechę, wartą 3tys, która jest Ci nie potrzebna i wątpliwej jakości. Klapnie Ci np przód za 20kkm i będziesz się pytał jak tanio podnieść, czy wsadzić podkładki pod sprężyny itd., bo wszystkie pięniądze wydałeś na auto, które "budzi emocje wśród przechodniów"
Blazer 99'
Takich historii właśnie się obawiam i wydaje mi się, że ludzie zajmujący się tą tematyką muszą sie przecież znać. Co do sprowadzenia to teoretycznie może i racja, ale każdy mówi, że zainwestowanych pieniędzy nikt później nie zwróci przy odsprzedaży, a jeśli tak to może i lepiej kupić już zrobione auto od jakiegoś pasjonata wypraw?
Ostudź zapał i zaoszczedź kase na emocjachdividex pisze:Takich historii właśnie się obawiam i wydaje mi się, że ludzie zajmujący się tą tematyką muszą sie przecież znać. Co do sprowadzenia to teoretycznie może i racja, ale każdy mówi, że zainwestowanych pieniędzy nikt później nie zwróci przy odsprzedaży, a jeśli tak to może i lepiej kupić już zrobione auto od jakiegoś pasjonata wypraw?

Poczytaj sobie co ludzie piszą na forum i to będzię dla ciebie najlepsza inwestycja

Zwykły Y61 daje w terenie radę w stanie fabrycznym a skoro 35" nie potrzebujesz na początek, to szukaj w wersji cywilnej a potem zobaczysz co ci pasi i będziesz budował sobie autko pod siebie

Nissan Patrol
Kiedyś tez zastanawiałem się nad kupnem parcha z tej firmy i po wilelu godzinach spedzonych na forumwiem,że nie ma sensu od nich brać auta... jakoś nie mieli zbyt wielu pochlebnych opini... Jeśli już chcesz/musisz kupić zrobionego to skożystyaj z ofert prywatnych albo kup golasa i pobaw się w pakiet satartowy.
p.s powodzenia w szukaniu parcha...
p.s powodzenia w szukaniu parcha...
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
a jak dla mnie to kolejny watek o biciu piany,
ktoś tam coś tak kiedyś słyszał, ze kuzyn kuzynki brata zony szwagra od strony stryjka mówił, ze auta w czerwonych naklejkach to podpicowane złomy
dla potencjalnego kupującego ważniejszą informacją będzie relacja oglądającego, który powie co jest zrypane a co zżarte na amen - żeby nie pchać się przez pól Polski
i podstawowa rzecz - nie ma ideałów, perełek czy innych świecidełek - w każdym będzie coś do roboty - te paście maja po kilkanaście lat i z trylion km i były traktowane jako woły robocze - i na pewno nikt ich nie pieścił, nie chuchał nie dmuchał z nadzieja, ze w końcu odkupi go Polak za przysłowiowa złotówkę
ktoś tam coś tak kiedyś słyszał, ze kuzyn kuzynki brata zony szwagra od strony stryjka mówił, ze auta w czerwonych naklejkach to podpicowane złomy

dla potencjalnego kupującego ważniejszą informacją będzie relacja oglądającego, który powie co jest zrypane a co zżarte na amen - żeby nie pchać się przez pól Polski
i podstawowa rzecz - nie ma ideałów, perełek czy innych świecidełek - w każdym będzie coś do roboty - te paście maja po kilkanaście lat i z trylion km i były traktowane jako woły robocze - i na pewno nikt ich nie pieścił, nie chuchał nie dmuchał z nadzieja, ze w końcu odkupi go Polak za przysłowiowa złotówkę

To żeby już nie bić piany:
auto znikneło z allegro więc pewnie już sprzedany
Dzięki wszystkim, którzy troche ostudzili mój umysł ... na razie ... póki nie pojadę obejrzeć następnego parcha
auto znikneło z allegro więc pewnie już sprzedany

Dzięki wszystkim, którzy troche ostudzili mój umysł ... na razie ... póki nie pojadę obejrzeć następnego parcha