TU WITAMY NOWYCH !!!

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Gampos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: TU WITAMY NOWYCH !!!

Post autor: Gampos » wt lut 09, 2010 5:58 pm

To ja się dorzucę do tego wora :)21.

Grzegorz, 25 lat, Gdańsk ;).

Dziś, jak wielokrotnie, pośmigać chciałem z kolegą po poligonie Super Skodą Super :P. Niestety śnieg miejscami okazywał się zbyt zdradliwy i dwa razy się wkopaliśmy. Drugi raz okazał się niestety nie do odratowania bez czegoś 4x4, więc podzwoniliśmy po ludkach z Sampomocy. Kolega Jacek zgłosił swoją chęć wykaraskania nas z wtopy, ale mógł dopiero koło 17 przybyć. Udaliśmy się więc na obiad, a po powrocie za szybą znajdowała się karteczka :D. Po telefonie zaraz pojawił się kolega z Patrolem (bezimienny, zapomniałem spytać ;)) i bez problemu wyciągnął Skodzię. Przy okazji, obu panom należą się wielkie podziękowania za chęć do pomocy :)2 :)2 :)2 .

http://picasaweb.google.pl/gampos/SuperPatrolSkoda# kilka fot, wygląda lajtowo :P. Brak momentu wyciągania, bo aparat padł oczywiście ;).

Ktoś zapyta, co to ma wspólnego z Patrolem oprócz wyciągania. Otóż po prostu od jakiegoś czasu, a od miesiąca totalnie marzy mi się SUPER PATROL SUPER :)21 i mam nadzieję, że już niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem parcha :D.

P.S. Zostało mi z 40 stron do poczytania jeszcze na forum, przeczytana reszta dała mi mnóstwo wiedzy i parę kasztanów tylko ;).
Super Skoda Patrol ;) :)21

Awatar użytkownika
Onyx

Post autor: Onyx » wt lut 09, 2010 10:58 pm

hehehehhe to ja Cię dziś ratowałem :D

pozdro
Każdy Patrol ma trochę coś z dziwki kupisz takiego oskubie do centa !

Awatar użytkownika
Gampos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Gampos » śr lut 10, 2010 1:05 am

Onyx pisze:hehehehhe to ja Cię dziś ratowałem :D

pozdro

Ooo, to dzięki raz jeszcze ;].
Super Skoda Patrol ;) :)21

kazimierz44
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kazimierz44 » śr lut 10, 2010 6:00 pm

Witam wszystkich forumowiczów. Kamil z podlaskiego lat 27. Miesiąc temu kupiłem y61 2,8 tdi i spełniłem swoje marzenia!! Na forum jestem już od pewnego czasu, wasza wiedza i doświadczenie pozwala mi doprowadzić do odpowiedniego stanu mojego patrola, potrzebuje on trochę serca i cierpliwości, ponieważ poprzedni właściciel nie do końca należycie go traktował. Z góry dziękuję za rady
Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » czw lut 11, 2010 8:52 am

kazimierz44 pisze:Witam wszystkich forumowiczów. Kamil z podlaskiego lat 27. Miesiąc temu kupiłem y61 2,8 tdi i spełniłem swoje marzenia!! Na forum jestem już od pewnego czasu, wasza wiedza i doświadczenie pozwala mi doprowadzić do odpowiedniego stanu mojego patrola, potrzebuje on trochę serca i cierpliwości, ponieważ poprzedni właściciel nie do końca należycie go traktował. Z góry dziękuję za rady
Pozdrawiam :D
Swoje marzenia to spełnisz jak dołożysz do niego 2 razy tyle ile za niego zapłaciłeś :)21. Witaj.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

skyludwik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skyludwik » czw lut 11, 2010 5:38 pm

Witam! mam na imie Pawel i tak naprawde auta 4x4 nigdy mnie nie bawily do czasu, gdy dostalem sluzbowego Patrola 4.2 nie jestem oblatany w typach - rocznik chyba 2005;). No i tak to juz poszlo;) Prywatnie jestem od paru dni wlascicielem Terrano R20 2.7 TD 1995 rok. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

ps. Przepraszam za brak polskich znakow.

Awatar użytkownika
Leon 73
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leon 73 » czw lut 11, 2010 6:23 pm

Witam Kolegów
Jestem Leon z Elbląga. Forum studiuję już jakiś czas ale nie wpadłem na pomysł, żeby się przywitać co też czynię po nagłym oświeceniu :D . Z jazdą terenową zetknąłem się w pracy (zajmuję sie plantacjami roślin energetycznych i całym rolnictwem związanym z tym), aczkolwiek nie jest to to samo co uprawia większość z Was (nie pakuję się w ekstremalne tematy).
Pod opieką mam małą stajenkę Nissana: dwa parchy, Terrano II, D 21, D 22, dwa pathfindery i lada moment dołączy Navarra.Z tego tytułu właśnie często tu zaglądam (także wykonując obowiązki służbowe) i niejednokrotnie będę Was Koledzy prosił o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :o
Dobrze ciągnął gdyż był koniem!!!

HubertN
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: HubertN » czw lut 11, 2010 8:52 pm

Witam kolegów jestem z Ostrołęki. Posiadam Nissana Patrola k-260 2.8d służy głownie do polowań i wyjazdy na ryby.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » czw lut 11, 2010 10:54 pm

skyludwik pisze:Witam! mam na imie Pawel i tak naprawde auta 4x4 nigdy mnie nie bawily do czasu, gdy dostalem sluzbowego Patrola 4.2 nie jestem oblatany w typach - rocznik chyba 2005;). No i tak to juz poszlo;) Prywatnie jestem od paru dni wlascicielem Terrano R20 2.7 TD 1995 rok. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

ps. Przepraszam za brak polskich znakow.
to gdzie to pracujesz, że rozdają parchy 4,2 z 2005 r. ?? :)21
y60 autobus, czerwony.

skyludwik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skyludwik » pt lut 12, 2010 8:57 am

A takie tam... niestety nie moge wkleic zdjecia (nie wiem dla czego) i wszystko bylo by jasne ...

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » pt lut 12, 2010 9:07 am

skyludwik pisze:A takie tam... niestety nie moge wkleic zdjecia (nie wiem dla czego) i wszystko bylo by jasne ...
Bo tutaj zdjęć się nie wkleja dokładnie rzecz biorąc, tylko musisz je gdzieś wystawić (np. na picassie czy innym serwisie "zdjęciowym") i wtedy dopiero "wkleić" je tutaj - będą się wyświetlały w Twoim poście, chociaż od strony technicznej będą umieszczone na serwerze "zdjęciowym". Ostatecznie możesz podać do nich link po prostu, jeżeli są na jakiejś stronie.

skyludwik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skyludwik » pt lut 12, 2010 9:25 am

No to niestety zdjecia nie bedzie;) Mam tylko dostep do internetu przez sluzbowy komputer, a ten "nie pozwala" na takie akcje...

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pt lut 12, 2010 9:34 am

skyludwik pisze:No to niestety zdjecia nie bedzie;) Mam tylko dostep do internetu przez sluzbowy komputer, a ten "nie pozwala" na takie akcje...
To się pochwal chociaż ogólnie - branża czy coś. Nazwa firmy nie jest istotna. Sam jestem ciekaw gdzie to dają takie furki słuzbowo :wink:

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » pt lut 12, 2010 1:20 pm

decc pisze:
skyludwik pisze:No to niestety zdjecia nie bedzie;) Mam tylko dostep do internetu przez sluzbowy komputer, a ten "nie pozwala" na takie akcje...
To się pochwal chociaż ogólnie - branża czy coś. Nazwa firmy nie jest istotna. Sam jestem ciekaw gdzie to dają takie furki słuzbowo :wink:
@sykludwik, siedzisz w australii czy u arabów ?? :)21
y60 autobus, czerwony.

skyludwik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skyludwik » pt lut 12, 2010 1:22 pm

pudlo! Jednak cos sie udalo;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pt lut 12, 2010 1:34 pm

skyludwik pisze:pudlo! Jednak cos sie udalo;)
Patrole są dla urzędników. Dla zwykłych wyrobników są inne pojazdy offrołdowe: :)21

Obrazek

Awatar użytkownika
JANUS

Post autor: JANUS » sob lut 13, 2010 10:37 am

WITAM WSZYSTKICH!
JAK SAM TYTUŁ WSKAZUJE JESTEM TU NOWY I CHCIAŁEM SIĘ PRZYWITAĆ I PODZIĘKOWAĆ ZA INFORMACJE ZAWARTE W POSTACH.DODATKOWA INFORMACJA ZAPOZNAŁEM SIĘ Z INSTRUKCJĄ KORZYSTANIA Z OPCJI SZUKAJ :)2 .JEŻDŻĘ PARCHOLKIEM 260 ,KTÓRY W DUŻEJ CZĘŚCI JUŻ ZMODIFIKOWAŁEM,ALE CZYTAJĄC WASZE POSTY TO JESZCZE SPORO PRACY MNIE CZEKA.MIESZKAM W OKOLICACH PŁOCKA MAM 40 LAT I NIEWIELKIE DOŚWIADCZENIE
de opresso liber

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

Post autor: Fiba » sob lut 13, 2010 10:52 am

JANUS pisze:WITAM WSZYSTKICH!
JAK SAM TYTUŁ WSKAZUJE JESTEM TU NOWY I CHCIAŁEM SIĘ PRZYWITAĆ I PODZIĘKOWAĆ ZA INFORMACJE ZAWARTE W POSTACH.DODATKOWA INFORMACJA ZAPOZNAŁEM SIĘ Z INSTRUKCJĄ KORZYSTANIA Z OPCJI SZUKAJ :)2 .JEŻDŻĘ PARCHOLKIEM 260 ,KTÓRY W DUŻEJ CZĘŚCI JUŻ ZMODIFIKOWAŁEM,ALE CZYTAJĄC WASZE POSTY TO JESZCZE SPORO PRACY MNIE CZEKA.MIESZKAM W OKOLICACH PŁOCKA MAM 40 LAT I NIEWIELKIE DOŚWIADCZENIE
Witamy . Tylko wyłącz caps lock .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8

Awatar użytkownika
JANUS

Post autor: JANUS » sob lut 13, 2010 11:02 am

już zrobione
de opresso liber

Dyszka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dyszka » ndz lut 14, 2010 7:22 pm

Witam wszystkich!! Piotrek 25 lat bielsko biała. Na forum siedzę już hoho i może to faktycznie był błąd że witam się dopiero teraz oficjalnie ale to dlatego że dopiero wczoraj zostałem w końcu szczęśliwym posiadaczem długiego GR'ata. Miedzy innymi dzięki wam wiedziałem w ogóle co w trawie piszczy i nie mając wcześniej doświadczenia z terenówkami i znalazłem mam nadzieje coś dobrego :)) jeszcze raz witam!!!!

North
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: North » pn lut 15, 2010 6:12 pm

Witam wszystkich. Zastanawiam się nad przesiadką na Patrola. DO tej pory ujeżdżałem Jeepy.
JGCH 4,7HO-130 kkm
JGCH 2,7CRD-180 kkm
JCH XJ4,0-20 kkm
JGCH ZJ4,0-dopiero co
www.jeepmania.fora.pl

Awatar użytkownika
wojt_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wojt_ » wt lut 16, 2010 1:28 am

Zatem dzieńdobry! Szukam dla siebie bazy pod wyprawówkę, poprosiłem o radę w nowym wątku, będę wdzięczny za pomoc :)
...a pozdrówcie mi tam!

Awatar użytkownika
perez4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: perez4x4 » wt lut 16, 2010 2:39 pm

Witam,

Zakupiłem Patrola GRkę 96 2.8TD, dołożyłem drugie tyle i lekko zmotany czuję się gotów do ujeżdżania maszyny.

Czy ktoś słyszał o krótkim wypadzie w teren w okolicach Krakowa, do którego mógłbym się dołączyć i popróbować sił?

Pozdrawiam wszystkich. Perez
Patrol Y60. Dzieci z tyłu, niezbędny drugi snorkel.

kinemax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kinemax » wt lut 16, 2010 9:49 pm

Witam,

Kiedy swoją Maździą (CX7 - super autko, i 4x4, no ale nie terenówka..) nie zdołałem dojechać skrótem przez śniegi, stwierdziłem, że czas na coś porządnego. Padło na Terrano - akurat ktoś niedaleko sprzedawał, a znajomy ma Mavericka :)21
Pierwsze ćwiczenia super - każda kupa śniegu moja :lol: Potem trochę gorzej - przestał wysprzęglać (fakt, faktem - sprzedawca uprzedzał, że sprzęgło do roboty), 1-ke na stojąco dawało się wrzucić tylko z reduktorem...
Ale najśmieszniejsza historia - toczę się do warsztatu (reduktor i 4-ka, w czasie jazdy biegi się od biedy zmieniają), a tu wyskakuje na ulice z Transita ciemnoskóry facio: "Pan pomóż, nie moge zapalić, tylko minutka, pociągniesz zapali, line mam"..
Ja, że nie mogę, samochód nie halo i do warsztatu jadę... "Ale tylko minutka, bardzo proszę.."
No dobra, zahaczył się, ruszyłem jakby nic tam nie było na haku, 100m musiałem go ciągnąć, aż zapalił...
I pojechałem do warsztatu :)14
Bardzo miłe uczucie...

Pozdrawiam wszystkich,
Paweł (W-wa i okolice Sierpca..)

Awatar użytkownika
Stachu-80

Post autor: Stachu-80 » pn lut 22, 2010 3:01 pm

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Na chwilę obecną ujezdżam Suzukę Samuraia jednak poszukuje ciagnika do lawety z samuraiem ( sporadycznie) a także auta do jazdy na codzień. Budżet ograniczony wiec skłonny jestem ku Terrano II 2.7 tdi rocznik 1999 r. Troszke pobuszowałem na forum jednak jest sporo pytań na które nie mam odpowiedzi, trwałosc silnika jakie sa niuanse miedzy rocznikami, czy wystepuja jak w suzuce rózne kraje produkcji który lepszy i takie tam. Jednym słowem Cześc wszystkim.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”