Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

grzegorzs76
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: grzegorzs76 » pt lis 28, 2008 3:29 pm

tylko jakoś dziwnie to orurowania z lewej strony opada ;-)

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » śr gru 03, 2008 11:24 pm

cze wszystkim, nosze się z zamiarem wejścia w posiadanie patrola i wpadł mi w oko taki oto pojazd http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5969333. Nie wiem czy trochę cena nie przeszarżowana bo koło 30 tysi to za Y 61 można sie rozglądać. no chba ,że sie mylę. jeśli ktoś go zna to dajcie jakiś komentarz.

WojtekW
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: WojtekW » wt gru 09, 2008 6:30 pm

Witam,

mój pierwszy post i od razu mam do Was kilka pytań:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=494812830

- Czy ktoś z Was oglądał tego Patrola?
- Czy takim samochodem da się jeździć również po asfalcie?
- Czy da sobie radę w terenie (amatorsko)?
- Czy znacie tą firmę i czy jest godna Waszego zaufania?

Tak na marginesie nawet nie dzwoniłem do nich bo nawet gdyby mi gość powiedział, że ma to i to, takie to a takie zawieszenie to i tak nic mi to by nie powiedziało... nie znam się lama jestem.

Wiem, że jak coś jest do wszystkiego to jest też do niczego, ale szukam autka, którym da się pojechać po bułki ale czasem też sporadycznie pojechać po nie "na krechę". Noszę się z zamiarem kupienia fajnej terenówki, którą w wolnych chwilach będę mógł wraz z rodzinką pośmigać na jakichś "amatorskich wyprawach - chętnie też jakichś dłuższych jak urlop podpasuje. Wiem, że nie mam specjalnie czasu na budowanie samemu takiego auta więc prawdę mówiąc trochę szukam gotowca, a że nie bardzo się na tym znam więc tu też proszę o jakąś radę... oczywiście dodam, że jak uda się odliczać VAT to też będzie fajnie, ale nie jest to żadne kryterium podstawowe.

Pozdrawiam Serdecznie

Wojtek

PS. Liczę na dużo konstruktywnych porad :-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarcinuS

Post autor: MarcinuS » wt gru 09, 2008 6:59 pm

WojtekW pisze:Witam,

mój pierwszy post i od razu mam do Was kilka pytań:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=494812830

- Czy ktoś z Was oglądał tego Patrola?
- Czy takim samochodem da się jeździć również po asfalcie?
- Czy da sobie radę w terenie (amatorsko)?
- Czy znacie tą firmę i czy jest godna Waszego zaufania?

Tak na marginesie nawet nie dzwoniłem do nich bo nawet gdyby mi gość powiedział, że ma to i to, takie to a takie zawieszenie to i tak nic mi to by nie powiedziało... nie znam się lama jestem.

Wiem, że jak coś jest do wszystkiego to jest też do niczego, ale szukam autka, którym da się pojechać po bułki ale czasem też sporadycznie pojechać po nie "na krechę". Noszę się z zamiarem kupienia fajnej terenówki, którą w wolnych chwilach będę mógł wraz z rodzinką pośmigać na jakichś "amatorskich wyprawach - chętnie też jakichś dłuższych jak urlop podpasuje. Wiem, że nie mam specjalnie czasu na budowanie samemu takiego auta więc prawdę mówiąc trochę szukam gotowca, a że nie bardzo się na tym znam więc tu też proszę o jakąś radę... oczywiście dodam, że jak uda się odliczać VAT to też będzie fajnie, ale nie jest to żadne kryterium podstawowe.

Pozdrawiam Serdecznie

Wojtek

PS. Liczę na dużo konstruktywnych porad :-)

Pozdrawiam

Słuchaj. Patrol jak i Pajero, Landrower Defender, Discovery, Land Cruisery, Mercedes G itd. duzo to auta typowo terenowe. Patrol z ogloszenia wyglada na dosc dobrze przerobiony ale nei wiem czy oplacalny interes za taka kase. W Terenie autka ktore wymienilem jak i wlasnie ten Patrol to jedne z najlepszych aut w tej kategorii. Jesli chcesz uzytkowac czysto amatorsko, jednak ma to byc 2 samochod w rodzinie taki zeby pojezdzic od czasu do czasu to czemu nie. Jesli zas masz zamiar jezdzic nim 80% po czarnym to nie jest to dobry pomysl. Lepiej wtedy kupic np. Nissana Terrano ktore w lekkim terenie da sobie rade. Na wakacje mozna spokojnie jechac parchem ale komfort slaby. . (choc nie twierdze ze patrolem sie zle na wakacje jezdzi- bo sam jezdze wlasnie nim mimo ze mam jeszcze "ałdi" To juz z przyczyn technicznych i takich ze kocham to autko :)21) Wiec jesli podoba Ci sie off road, masz troche czasu i pieniedzy oraz zaplecze warsztatowe (dobry mechanik ktory Ci pomoze po rajdzie, przejazdzce) kupuj Patrola. Tylko pamietaj ze jak juz zaczniesz jezdzic to przestac moze byc trudno :)

To by bylo na tyle. Nie wiem czy Ci ta moja wypowiedz pomoze ale zawsze 1 wiecej dla Ciebie;)

Pozdrawiam ;)
Patrol GR Y60 :)21
OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » wt gru 09, 2008 7:31 pm

No nie.. za 60 parę masz Y61 long dla rodziny zrobiony z 1999-był w ogłoszeniach sprzedaży-do takiego stanu chcę mojego doprowadzić

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » wt gru 09, 2008 9:04 pm

Witam czy jest ktoś z okolicy Bielsko – Białej kto mógł by rzucić okiem na tego Patrola czy wart uwagi :wink:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6436766
Legnica

Awatar użytkownika
jarekstryszawa

Kontaktowanie:

Post autor: jarekstryszawa » wt gru 09, 2008 9:09 pm

yankee pisze:Witam czy jest ktoś z okolicy Bielsko – Białej kto mógł by rzucić okiem na tego Patrola czy wart uwagi :wink:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6436766
luknij tutaj http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=61184
Jak mawiają bracia Rosjanie- go hard or go home!

https://www.facebook.com/jarekstryszawa

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » wt gru 09, 2008 10:11 pm

Wielkie dzięki :wink:
Legnica

Awatar użytkownika
Jekke

Post autor: Jekke » wt gru 09, 2008 11:47 pm

WojtekW pisze:..................
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=494812830................
blokady nie ma :)3 i taki ...pomarańczowy :)21

Awatar użytkownika
MarcinuS

Post autor: MarcinuS » śr gru 10, 2008 10:19 am

Jekke pisze:
Nawet nie zauwazylem ze nie ma blokady :roll: to porazka jak nie ma :P Coraz bardziej smie twierdzic ze to zwykla holenderska kaczka - bez obrazy dla posiadaczy takowych. ;)

A wojsko? Wątpie zeby widzial :P

pixel

Post autor: pixel » śr gru 10, 2008 10:41 am

MarcinuS pisze:
Jekke pisze:
Nawet nie zauwazylem ze nie ma blokady :roll: to porazka jak nie ma :P Coraz bardziej smie twierdzic ze to zwykla holenderska kaczka - bez obrazy dla posiadaczy takowych. ;)

Ma blokade...typowy dif lock,żadne LSD.Pomijając ze to holender który wcześniej służył w wojsku(kolor oryginalny to zielony mat-jest w komorze silnika i widoczny po zdjęciu tapicerki)Dlatego brak elektryki , wykładzin i takie tam szpeje...
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 1:19 pm przez pixel, łącznie zmieniany 1 raz.

WojtekW
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: WojtekW » śr gru 10, 2008 11:03 am

Widzę, że odezwał się też właściciel pomarańczowego skarba... (tak na marginesie pomarańczka mi pasuje bo jest kolorem z logotypu mojej firmy - więc na reklamę też jak znalazł).

Samochód miałby być drugim, a w zasadzie trzecim samochodem w domu. Czyli generalnie tylko na weekendy od wiosny jak mój syn troszkę podrośnie i będzie można go zapiąć w fotelik inny niż noworodkowy.

Mam prośbę do pixel-a o pełniejszy opis zmian jakie zostały zrobione, bo tak jak pisałem nie znam się na tym kompletnie, a mam nadzieję, że osoby znające się na rzeczy będą w stanie ocenić czy np zawiecha takiego producenta daje radę czy nie itp... a z drugiej strony mawiają, że dobra robota przed krytyką się obroni.

Mam jeszcze pytanie (bo na zdjęciach tego nie widać)... co jest z tyłu znaczy się na tylnych siedzeniach - są czy nie? bo chciałbym tam właśnie zainstalować fotelik dla bobasa.

Warsztat, który w zasadzie mógłby otoczyć opieką takie cudo to mam... co prawda nie specjalizujący się w 4x4... ale generalnie chłopaki dają radę, ale nie chciałbym też kupować samochodu w którym co chwilę jest coś do robienia i nie mówię tu, że coś urwę/ukręcę w błocie bo wiem, że popsuć uda się wszystko jak się chce... ale obawiam się awarii samo z siebie lub bo ten typ tak ma i już.

Pixel jak byś miał możliwość przesłania więcej fotek na maila baku69@wp.pl będę bardzo wdzięczny.

Jest przede mną jeszcze problem przekonania żony, że ten sposób spędzania wolnego czasu może być naprawdę ekscytujący i ciekawy... siebie nie muszę przekonywać bo wiem, że lubię błotne kąpiele i okłady z borowiny :-)

Dziękuję za podjęcie dyskusji.

pixel

Post autor: pixel » śr gru 10, 2008 1:03 pm

WojtekW pisze:Widzę, że odezwał się też właściciel pomarańczowego skarba... (tak na marginesie pomarańczka mi pasuje bo jest kolorem z logotypu mojej firmy - więc na reklamę też jak znalazł).

Mam prośbę do pixel-a o pełniejszy opis zmian jakie zostały zrobione, bo tak jak pisałem nie znam się na tym kompletnie, a mam nadzieję, że osoby znające się na rzeczy będą w stanie ocenić czy np zawiecha takiego producenta daje radę czy nie itp... a z drugiej strony mawiają, że dobra robota przed krytyką się obroni.

Mam jeszcze pytanie (bo na zdjęciach tego nie widać)... co jest z tyłu znaczy się na tylnych siedzeniach - są czy nie? bo chciałbym tam właśnie zainstalować fotelik dla bobasa.

Dziękuję za podjęcie dyskusji.
Wojtku nie chciał bym żeby ktoś potraktował to jako reklamę i wszystko napisze Ci na PRIV.Jeśli chcesz to możesz maila opublikować.
Jak by nie doszła wiadomość to dzwoń.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 1:56 pm przez pixel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MarcinuS

Post autor: MarcinuS » śr gru 10, 2008 1:54 pm

pixel pisze:
MarcinuS pisze:
Jekke pisze: blokady nie ma :)3 i taki ...pomarańczowy :)21

Ma blokade...typowy dif lock,żadne LSD.Pomijając ze to holender który wcześniej służył w wojsku(kolor oryginalny to zielony mat-jest w komorze silnika i widoczny po zdjęciu tapicerki)Dlatego brak elektryki , wykładzin i takie tam szpeje...
To nawet nie wiedzialem ze w holandii byly takowe uzytkowane w wojsku.

WojtekW
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: WojtekW » śr gru 10, 2008 2:43 pm

To jeszcze kolejne pytanie od lamy... jaka jest różnica pomiędzy typowy dif lock, a LSD? w sensie użytkowym i serwisowym?

Mumin69
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mumin69 » śr gru 10, 2008 3:52 pm

No ja ogladałem tego Parcha ale tylko zapoznawczo bo swojego kupilem juz wczesniej.a tam bylem przejazdem.Kupa pracy włozona w samochód.Jestem wlasnie na etapie zamawiania zderzaczkow do swojego.
powodzenia!

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » śr gru 10, 2008 6:52 pm

WojtekW pisze:Widzę, że odezwał się też właściciel pomarańczowego skarba... (tak na marginesie pomarańczka mi pasuje bo jest kolorem z logotypu mojej firmy - więc na reklamę też jak znalazł)
Jaka branża?
------------
Jarek po trupach do celu ...

Awatar użytkownika
Jeti

Kontaktowanie:

Post autor: Jeti » czw gru 11, 2008 2:45 pm

Koledzy!

Szukam Terrano dla kumpla (dla siebie też, ale to później).
Na otomoto jest wystawiony taki z okolic Krakowa:

Nissan Terrano - Dobczyce

Czy ktoś z Was już może oglądał ten egzemplarz?
Albo ze zdjęć wywróży że to np. wyklepany przystanek? ;)
Deus Ex Machina - Y60 Paliwożerca
http://www.speedbandits.dk - Jestem za!

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw gru 11, 2008 2:55 pm

Jeti pisze:Koledzy!

Szukam Terrano dla kumpla (dla siebie też, ale to później).
Na otomoto jest wystawiony taki z okolic Krakowa:

Nissan Terrano - Dobczyce

Czy ktoś z Was już może oglądał ten egzemplarz?
Albo ze zdjęć wywróży że to np. wyklepany przystanek? ;)
eh to 20 km edo mnie :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Jeti

Kontaktowanie:

Post autor: Jeti » czw gru 11, 2008 2:57 pm

gebels pisze:eh to 20 km edo mnie :)21
Przyjacielu! :D
Jeśli znajdziesz chwilę wolnego czasu i wewnętrzną ochotę, to obadaj proszę swym krytycznym okiem ów okaz :)

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw gru 11, 2008 3:12 pm

Jeti pisze:
Jeśli znajdziesz chwilę wolnego czasu i wewnętrzną ochotę, to obadaj proszę swym krytycznym okiem ów okaz :)
postaram się ale nie obiecuje, z czasem kiepsko :cry:

edit. dzwoniłem do niego ktos ma dzis podjechać go obejrzeć (ponoć z katowic), ja moze jutro albo w sobote podjede jak go nie kupią
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 3:17 pm przez gebels, łącznie zmieniany 1 raz.
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Jeti

Kontaktowanie:

Post autor: Jeti » czw gru 11, 2008 3:16 pm

gebels pisze:
Jeti pisze:
postaram się ale nie obiecuje, z czasem kiepsko :cry:
Wiadomo :) Daj znać jeśli obadasz dziada organoleptycznie.

Jak obadać stan tego dieselka jak już przy nim stanę? Na co zwrócić uwagę?

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » pt gru 12, 2008 9:03 pm

Ja tylko zapytam kto ko oszukał ,ze ma 5 cali liftu :lol:
http://allegro.pl/item506146808_nissan_ ... rucel.html

moze fotka zrobiona przed podniesieniem? :wink:

bartas 4x4

Post autor: bartas 4x4 » pt gru 12, 2008 11:22 pm

chyba pomylił cale z cm na linijce :lol:
student