Patrol Y61 krótki lift zawieszenie 3" PROBLEM
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Patrol Y61 krótki lift zawieszenie 3" PROBLEM
Witam, ,
posiadam Patrola Y61 krótki, kupiłem go na zawieszeniu +2" OME i auto stało sporo niżej przodem i do tego było twarde na tyle, postanowiłem włożyć nowy zawias spręzyny Dobinsons +3", amortyzatory Lovells +3", z tylu nie posiadam stabilizatora jest wypięty z przodu kupiłem łączniki do liftu 3", Panhardy regulowane Irinman do tego wszystki nowe tuleje, mimośrody regulowane. Zawieszenie jeśli chodzi o twardość super tylko nadal pozostał problem z różnica wysokości, auto nadal stoli niżej przodem.
Doradźcie co mam jeszcze zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
posiadam Patrola Y61 krótki, kupiłem go na zawieszeniu +2" OME i auto stało sporo niżej przodem i do tego było twarde na tyle, postanowiłem włożyć nowy zawias spręzyny Dobinsons +3", amortyzatory Lovells +3", z tylu nie posiadam stabilizatora jest wypięty z przodu kupiłem łączniki do liftu 3", Panhardy regulowane Irinman do tego wszystki nowe tuleje, mimośrody regulowane. Zawieszenie jeśli chodzi o twardość super tylko nadal pozostał problem z różnica wysokości, auto nadal stoli niżej przodem.
Doradźcie co mam jeszcze zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Patrol Y61 silnik BMW M57 Krótki
- BENGI
- Kontaktowanie:
Re: Patrol Y61 krótki lift zawieszenie 3" PROBLEM
obejrzyj dobrze rame...
Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

-
- jestem tu nowy...
co masz na myśli??BENGI pisze:obejrzyj dobrze rame...
Korozja odpada, z tego co widać niedawno musiała byc piaskowana i malowana
Mam trzy opcje:
Sprzedali Ci sprężyny do długiego (mi się to zdarzyło - dostałem do Pajero tył do długiego, przód do benzyny i stał jak węszący pies).
Opcja lamerska - nie masz z przodu stalowego zderzaka z windą albo silnika 4.2?
Opcja trzecia - ten typ tak ma - wiele terenówek na pusto ma wyżej tył, byle to nie była dramatyczna różnica.
Sprzedali Ci sprężyny do długiego (mi się to zdarzyło - dostałem do Pajero tył do długiego, przód do benzyny i stał jak węszący pies).
Opcja trzecia - ten typ tak ma - wiele terenówek na pusto ma wyżej tył, byle to nie była dramatyczna różnica.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Nie wiele a wszystkie mają z tyłu być wyzej. Ale skoro jest duża róznica to najprawdopoodbniej masz spręzyny z longa.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
-
- jestem tu nowy...
silnik 2.8, nie mam stalowego zderzaka i wyciagarki, właśnie co bedzie jak je zaloże, zawieszenie zamawialem do krotkiego pod metalowe zderzaki i wyciagarke.alfik pisze:Mam trzy opcje:
jak założysz to przód opadnie o 2-3 cm. Więc będzie jesczze większy przechył.
tel. 509700949