nie wkreca sie na obroty Y61 3.0
Moderator: Kosiarz
nie wkreca sie na obroty Y61 3.0
Siemano.
Mam problem z moim parchem. Po wymianie uszczelki pod glowica I zlozeniu wszystkiego przez pewnego szmaciarza nie wkreca sie na obroty.. 3200 to maks. Oczywiscie wszystko sprawdzil I zucil rekawice. Drogi z wiekrzym zapalem ale tez Nic. Nie moze sie podpiac pod kompa I zdiagnozowac silnika. Jedynie co mi powiedzial to ze sterowanie geometria turbiny nie dziala. Grucha stoi w miejscu w pozycji otwartej nie reaguje na pedal gazu. Podcisnienia niby wszystkie dobrze zalozone. Czy mozecie naprowadzic na usterke albo polecic kogos kto to ogarnie. Dzieki za pomoc
Mam problem z moim parchem. Po wymianie uszczelki pod glowica I zlozeniu wszystkiego przez pewnego szmaciarza nie wkreca sie na obroty.. 3200 to maks. Oczywiscie wszystko sprawdzil I zucil rekawice. Drogi z wiekrzym zapalem ale tez Nic. Nie moze sie podpiac pod kompa I zdiagnozowac silnika. Jedynie co mi powiedzial to ze sterowanie geometria turbiny nie dziala. Grucha stoi w miejscu w pozycji otwartej nie reaguje na pedal gazu. Podcisnienia niby wszystkie dobrze zalozone. Czy mozecie naprowadzic na usterke albo polecic kogos kto to ogarnie. Dzieki za pomoc
Re: nie wkreca sie na obroty Y61 3.0
Do ogarniecia w okolicy Gdyni
- rysiek2054
wez se kabelek
i poszukaj w manualu ktore 2 piny trzeba zewrzec
i ci wybije kody bledow na desce
i co z tego za masz podcisnienia jak grucha moze nie dzialac
oddaj turbo do regeneracji
i poszukaj w manualu ktore 2 piny trzeba zewrzec
i ci wybije kody bledow na desce
i co z tego za masz podcisnienia jak grucha moze nie dzialac
oddaj turbo do regeneracji
6,5 v8
Przed wymiana uszczelki pod glowica wszystko z turbina bylo ok.... Zbieg okolicznosci
? Czy pseudo mechanik mogl ja uszkodzic
?

- vandall_jr
-
Nie tu jest problem ...
Gruszka reaguje na zmianę podciśnienia w kolektorze mały czujnik w intercoolerze, zobacz czy podczas gaszenia miech opada.
Gruszka reaguje na zmianę podciśnienia w kolektorze mały czujnik w intercoolerze, zobacz czy podczas gaszenia miech opada.
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Wlasnie opada. Podnosi sie przy wlaczeniu zaplonu I dupa stoi w takim polozeniu. Podpowie mi ktos jak odczytac bledy w y61 3.0 . Jakie piny zmostkowac I jaka jest sekwencja aby wylonily sie bledy. Nie moge odszukac w necie, pewnie dlatego ze piesci bezsilnosci sie same zamykaja. Patrol ponad miesiac u specow.
- vandall_jr
-
O Konsulcie spece słyszeli 

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Pewnie nie skoro gowno wiedza. Dzieki za podpowiedz bede szukal serwisu ze sprzetem do diagnostyki konsul. Cos CI jeszcze przychodzi do glowy co sie moglo stac
? Czy bez odczytania bledow mozna tylko gdybac....

- vandall_jr
-
Może wiedzą sporo a Twój przypadek nie jest prosty, weź to pod uwagę.beb pisze:Pewnie nie skoro gowno wiedza
Primo to nie szukaj blinkowania kodów błędów. Szkoda czasu, chyba że ktoś

Konsult to serwisowy komp, posiadam możliwość odczytu parametrów w trybie livedata od tego mus zacząć.
Powodem takiej usterki może być wężyk, miech, geometria turbiny, pompa albo kuna co zjadła przewody. Bez podglądu parametrów nic nie ustalisz. Skoro problem jest i nie został rozwiązany metodą eliminacji mus kompa odpalić sprawdzić i szukać dalej.beb pisze:Cos CI jeszcze przychodzi do glowy co sie moglo stac
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Podpieli sie 3 CI magicy I stwierdzili ze padl jak to powiedzieli map sensor ktory znajduje sie przy silniku.... Zadnych innych bledow.... Wierzyc im
? Bo cos mi ty smierdzi....

- vandall_jr
-
A czym się podpinali .. Consultembeb pisze:Podpieli sie

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Wrrrr.... Wymienili czujnik map sensor - taki blad pokazal komputer I dalej nic bez zmian. Ponoc wszystko jest ok z jak to powiedzieli wykresow silnika. Z turbina wszystko ok. Kat wtrysku tez ok.... Teraz podejrzewaja przeplywomierz.... Podmienia I beda testowac... Babraja sie jak z gownem po omacku.... Macie jakis pomysly????
Spedzilem ze specami 2h. Ze schematem Sam podlaczylem podcisnienia - juz lekka poprawa. Wymienili map sensor - stary robil zwarcie - pewnie przez ale podpiete podcisnienia. Dodatkowo padla przeplywka niereaguje na Nic. Pewnie jak szmaciarz czyscil filtr I dolot niewykrecil jej dostal sie syf i ja polozyl. czwartek zjedzie I powinno byc juz ok...
Świniak dalej u slodko pierdzacych speców. Wymiana przeplywomierza czujnika doladowania podpieciu odpowiednio podcisnien ch dala. Macie jakies pomysły??? Reakcja na pedal gazu jak czlowiek o poranku na mega kacu. Gdzies masa uciekla i komp wariuje
? Consula niestety leszcze nie maja.

- vandall_jr
-
Jestem na urlopie ale ... Consult to (serwis komp) nie każdy może go posiadać. Fazy Ci się zgadzają
synchronizacja czujników jest
ogólnie to straszne gófno ten motór
i nie każdy go lubi
... aaa i mapa nie jest diagnozowana tzn. nie widać parametrów, widzisz tylko przepływ i jego napięcie.

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Tak to gofno....... Teraz jeszcze wode gubi.... Heheh.... Silnik idzie na zlom.... Wstawiam 2.8 bo na inne mnie nie stac. Pozdrawiam użytkowników 3.0 które maja grubość cylndra jak mój loniak . Bedzie 2.8 na mechanicznej pompie bez dwumasa.... W końcu dorwalem osobę która robi tylko parchy....
- vandall_jr
-
Marnujesz czas i pieniądze ... ale jak kto wolibeb pisze:Bedzie 2.8 na mechanicznej pompie bez dwumasa....

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
To co mi poradzisz
?

- vandall_jr
-
Sytuacja jest kiepska kasę pewno już wydałeś na "remont" . Zamontowanie silnika 2,8 podejrzewam, że w stokowym zastawieniu jest krokiem powiedzmy wstecz. Kasę na zakup i swap będziesz musiał wydać bo to nie plug and play taki banał jak elektryka ma znaczenie, chyba że sztukę zrobisz (szkoda czasu). Ja bym trzymał się silnika 3,0 i uruchomił jednostkę bądź co bądź oryginalną. Motali my sporo tych silników są wredne, fakt, ale wredotę pokazują kiedy ich owner skąpi na poważny remont. Do BMW bez 30K nie startuj o Lexusie też zapomnij. Masz jeszcze alternatywnie silnik benzynowy RB/DET jest to też alternatywa i dość ciekawe rozwiązanie dla Patrola. Jest temat na forum Skytroll gdzie główny inżynier zapodał taki motor i opowiada jak to działa poczytaj, warto ... Ale to mój punkt widzenia i nie koniecznie musisz go podzielać 

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
http://www.trasek.com.pl/webpage/kontakt.html , jest chyba nawet na forum i masz niedaleko
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Witome...
to juz 4 miech bez parcha .... Silnik sie szuka i szuka a mnie uj strzela jak musze jeździć pedalska mietowa fabia zony... Jeszcze troche i kupie sobie rurki i zrobię fryzure na gimbusa. Pomóżcie ... Potrzebuje szybkiej reakcji. Nie mam kasy na bmw... v8 itp. Jakie macie dla mnie alternatywy... Podjezdzam moim u61 zostawiam 3.0 u was i za ile i co i w jakim czasie możecie zrobic swapa. Dzieki za pomoc...

Swapy i remoty mogą Cię finansowo wykończyć , taniej wyjdzie sprzedać i kupić sprawne auto , kasy włożonej w strucla nigdy się nie odzyska
W takim stanie pewnie sprzedam za bezcen... A troche w niego juz wsadzilem... Takze chce w niego włożyć "nowy" silnik i miec w końcu banana na twarzy jak wy nie mówiąc juz o moich bomblach.
sprawdź pompę wtryskową.... u mnie też najpierw wkręcał sie w obroty jak wół a potem padła całkowicie .... po serum-regenarum ożył jak młody bóg
Pathfinder hula po szosach i bezszosach.... 

polecę AUTOMAX Tczew, ul. Gdańska 32...Arek jest tam szefem,fajny gość i zrobił dobrze mi kapitalke ZD30,ciągle widzę tam Patrole u niego...sam dyma zmotą na podstawie Y60 z motorkiem 2.8,tanio nie było... ale zapierdziela jak nowy...choć i tak żałuję,bo chcę jechać w 2017 na syberie i boję się tego ustrojstwa o pięknej nazwie ZD30
więć będzie Igorowe 4.2TD 

GU4 3'' TD42Ti
http://www.patrolnieci.pl/
http://www.patrolnieci.pl/