Nissan Patrol Y62
Moderator: Kosiarz
Nissan Patrol Y62
Witam,
Moze ktos bedacy w kregach Nissan Polska orientuje sie czy Y62 bedzie dostapny w PL.
pozdro
Moze ktos bedacy w kregach Nissan Polska orientuje sie czy Y62 bedzie dostapny w PL.
pozdro
XJ 4.0 '90 w butach 34" i troche zelaza by Robik 

Re: Nissan Patrol Y62
Nie pracuje w nissanie ale pytalem w salonie i odpowiedzieli ze nie bedzie bo nie spelnia norm czystosci spalin. 

Panowie a co za kłopot żeby kupić?
Są dostępne używane w UE
jak już masz jakąkolwiek rejestracje to i w Polsce zarejstrują.
Są dostępne używane w UE
jak już masz jakąkolwiek rejestracje to i w Polsce zarejstrują.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
Trzeba jeszcze tylko miec kasę. Tylko jak takim wjechac w bloto? Bylaby to najdroższa zabawa na świecie. 

Za "stowke" mozna w ue trafic.rafal1975 pisze:Trzeba jeszcze tylko miec kasę. Tylko jak takim wjechac w bloto? Bylaby to najdroższa zabawa na świecie.
To super SUV a nie terenowka. Niestety.
Kup patrola 4.8 benzyna z Dubaju. 280 kucy wystarczy.
Bedziesz mial prawdziwa terenowke
Mi starcza Y61. Ma wszystko co trza. 

Mialem okazje jechac Y62 w jako kierowiec + pasazer i jako SUV jets zaj....y w wersji v8.
300kW/560Nm i 7-biegowy automat robi swoje
W trudniejszy teren sie pewnie nie nadaje ze wzgledu na gabaryty ale i tak Toyki v8 moga sie juz bac
300kW/560Nm i 7-biegowy automat robi swoje

W trudniejszy teren sie pewnie nie nadaje ze wzgledu na gabaryty ale i tak Toyki v8 moga sie juz bac

W Belgii juz mozna zanabyc Y62 w cenie 61k Euro 

czy to w firmie Transauto.be?Havvk pisze:W Belgii juz mozna zanabyc Y62 w cenie 61k Euro
jesteś pewny że można to później zarejestrować?
60k E to kosztuje zwykly Platinium (ca 320KM), ale za to co kolega pisze 300kW czyli LE trzeba jeszcze troche doplacic. Najtanszy Y62 to 42k E. To juz jednak tylko kompletny SUV - nawet tylni zawias jest niezalezny. Y62 troche naruszyl uklad sil - no i jest ok 5-10% tanszy od odpowiedniego Landka. Faktycznie nie mozna narzekac na brak mocy. Wygladu to wogole nie ma ale jak sie porowna do Infiniti to Nissan to miss swiata. Na szczescie rownoczesnie produkuja Y61 TD42 i TB48 - teraz zwykle jako Nissan Safari. Jest tez pick up ale niestety z ukladem napedowym od normalnego. Stary pick-up bazujacy na Y60 mial niesymetrczna wyjscie walu na tyl i odciazony tylni most z niesymetryczna grucha (sporo mialo PTO). Toyka niedawno wprowadzila face lift Landka - przod nie wyglada juz tak mydlowato. A i jeszcze jeden news od Nissana - ma narazie nie byc Pathfindera (tego nowego z 3,5l V6 brzydkiego jak noc).
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Kolega ma nieaktualne dane dotyczace produkcji GU4 z silnikiem TD42benek pisze:60k E to kosztuje zwykly Platinium (ca 320KM), ale za to co kolega pisze 300kW czyli LE trzeba jeszcze troche doplacic. Najtanszy Y62 to 42k E. To juz jednak tylko kompletny SUV - nawet tylni zawias jest niezalezny. Y62 troche naruszyl uklad sil - no i jest ok 5-10% tanszy od odpowiedniego Landka. Faktycznie nie mozna narzekac na brak mocy. Wygladu to wogole nie ma ale jak sie porowna do Infiniti to Nissan to miss swiata. Na szczescie rownoczesnie produkuja Y61 TD42 i TB48 - teraz zwykle jako Nissan Safari. Jest tez pick up ale niestety z ukladem napedowym od normalnego. Stary pick-up bazujacy na Y60 mial niesymetrczna wyjscie walu na tyl i odciazony tylni most z niesymetryczna grucha (sporo mialo PTO). Toyka niedawno wprowadzila face lift Landka - przod nie wyglada juz tak mydlowato. A i jeszcze jeden news od Nissana - ma narazie nie byc Pathfindera (tego nowego z 3,5l V6 brzydkiego jak noc).
od 2015 roku nie jest już oferowany.
Caly czas mozna zamowic z silnikiem TB48 VTC - 280 kucy
A skad taka informacja?
Ale jak bede przejezdzal to sie zapytam.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Klient chciał zamówić nówkę sztukę w zeszłym rokubenek pisze:A skad taka informacja?
Kontaktowaliśmy się z odpowiednimi osobami w Dubaju
Informacja była taka że od 2015 nie jest już oferowany
Zostały tylko pojedyncze egzemplarze z roku 2014.
tak to ta firma.komario pisze:czy to w firmie Transauto.be?Havvk pisze:W Belgii juz mozna zanabyc Y62 w cenie 61k Euro
zarejestrowac pewnie sie zarejestruje, nie pojezdzisz tylko w Europie Zach tam gdzie norm spalin nie spelnia V8 Nissana.
Faktem tez jest ze maja podstawowa Premium wersje Y62 tylko a nie LE.
pozdr

Przykro mi to powiedzieć, ale jeżeli jest to samochód fabrycznie nowy i nie byłHavvk pisze:tak to ta firma.komario pisze:czy to w firmie Transauto.be?Havvk pisze:W Belgii juz mozna zanabyc Y62 w cenie 61k Euro
zarejestrowac pewnie sie zarejestruje, nie pojezdzisz tylko w Europie Zach tam gdzie norm spalin nie spelnia V8 Nissana.
Faktem tez jest ze maja podstawowa Premium wersje Y62 tylko a nie LE.
pozdr
nigdy wcześnie rejestrowany to - SIE NIE ZAREJESTRUJE

Samochód nie posiada homologacji europejskiej.
No ale jezda, widzialem jednego w Wawie, nie wiem na jakich blachach, bo stal w korku obok mnie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Proste wyjscie, w Arabowie rejestrują i z Dubaju wyjezdza jako uzywanyjradek pisze:No ale jezda, widzialem jednego w Wawie, nie wiem na jakich blachach, bo stal w korku obok mnie.
masz tablice i dowod rejestracyjny i wtedy rejestrujesz w Polsce bez obaw.
Jest jeszcze jedna droga odstepstwa od warunkow technicznych
ale nie jest to procedura i ma charakter uznaniowy, moga sie zgodzic ale nie musza.
malo tego wystepujesz o ta zgode jak juz zaplacisz wszystkie oplaty wwozowe.
W najgorszym wypadku mozesz byc niezle do tylu

OK, OK nie znam się.
Szczerze mówiąc nie podoba mi się to auto.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
jradek pisze:OK, OK nie znam się.
Ja czekam na to az najnowszy Nissan Titan będzie bardziej dostępny finansowo.
Za 3 lata chcialbym kupic uzywke, oczywiscie z dieslem Cummins V8 5,0 turbo

A moze Nissan zacznie wkladac tego diesla do Armady i do nowego Patrola?
Kilka dni temu u siebie w UK widziałem takiego y62 na parkingu. Bardzo luksusowo wyglądał, i to aż na tyle, że szkoda go brać w teren po przeróbkach, które by pewnie pochłonęły sporo kasy. Ale laczki też miał duże. Bodajże 265/80/20 jeśli dobrze pamiętam i jeszcze dużo miejsca w nadkolach
Ghrabii pisze:Kilka dni temu u siebie w UK widziałem takiego y62 na parkingu. Bardzo luksusowo wyglądał, i to aż na tyle, że szkoda go brać w teren po przeróbkach, które by pewnie pochłonęły sporo kasy. Ale laczki też miał duże. Bodajże 265/80/20 jeśli dobrze pamiętam i jeszcze dużo miejsca w nadkolach
widuje takie do sprzedania w Niemczech - zarejestrowane w UE (popularne strony i wyszukiwarki internetowe)
stoi takze taki jeden do wziecia zarejestrowany w bylej Jugoslawii do wziecia.
Jakby ktos sie bardzo zaparl, to moge z nim pojechac i sprowadzic, poprowadzic za reke az do rejestracji.
Znam drozsze zabawy.rafal1975 pisze:Trzeba jeszcze tylko miec kasę. Tylko jak takim wjechac w bloto? Bylaby to najdroższa zabawa na świecie.

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Sąsiad u mnie jeździ ...
Bielutki, błota chyba nie widział póki co, bulwarowiec typowy.
W sumie stać go na zabłocenie i ewentualne straty ale chyba nie lubi.
4 litry ? chyba.
Nie wiem gdzie kupił. Zresztą ... cała znajomość to ... dzień dobry i do widzenia ...
Jeździ już jakiś czas, mogę spytać kiedy będzie sprzedawać
jak komuś ta wiedza się przyda.
Bielutki, błota chyba nie widział póki co, bulwarowiec typowy.
W sumie stać go na zabłocenie i ewentualne straty ale chyba nie lubi.
4 litry ? chyba.
Nie wiem gdzie kupił. Zresztą ... cała znajomość to ... dzień dobry i do widzenia ...
Jeździ już jakiś czas, mogę spytać kiedy będzie sprzedawać

***** USA
Faktycznie jest jakis problem z nowymi Y61 dieslami. Nawet jak wprowadza Tytana z Cuminsem to do Patrola Y62 nie wprowadza diesla - dziennikarze pytali Nissana. W obecnej sytuacji czyli rosnacych lub majacych rosnac cenach paliw w zatoce byc moze pojawi sie wiecej diesli w 4x4. teraz mozna tylko trafic w dieslu tylko defa, tojke 70' i isuzu pickup. Ogolnie sa zadowoleni z dobrej sprzedazy Y62. tu jest tanszy o ok 5% od toyki V8 i ma niezalezny zawias z tylu wiec na asfaltach sie dobrze prowadzi.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76