Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość
Moderator: Kosiarz
Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość
Witam, jestem na etapie wymiany sprężyny u mnie w patrolu i denerwuje mnie jedna rzecz, mianowicie jedna strona np. od kierowcy jest wyższa a od pasażera niższa(mówimy tu o sprężynach na tą samą oś) i efekt jest taki że po założeniu 4 sztuk mamy przechylone auto na stronę pasażera. Dawać je np tylna wyższa z prawej a przednia wyższa z lewej "po przekątnej " ?
Re: Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość

Urzyj muzgó.
Ruch prawostronny, lewostronny, kierowca po prawej, po lewej... Dedukuj. Albo czytaj Forum.
Z lewej na prawą, a nie po przekątnej.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Bo to masz ten nowy model sprężyn.
Zakładasz wyższe od strony gdzie siedzi kierowca - a dostosowujesz wysokość przycinając je. To takie coś jak wiesz, w BMW Indywidułal, szyte na miarę.

Zakładasz wyższe od strony gdzie siedzi kierowca - a dostosowujesz wysokość przycinając je. To takie coś jak wiesz, w BMW Indywidułal, szyte na miarę.

uj kierowiec-koło zapasowe sie liczy.
Marcin:weeż...bo se chłop na prawdę przytnie

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
-
-
No chyba łatwiej uciąć sprężynę jak przespawywać jej mocowanie.

- rysiek2054
Lepiej niech nie zmienia bo cała reszta go dobije 

6,5 v8
-
-
Bardzo głęboko się zastanowiłem nad Twoimi słowami i Ty naprawdę nie żartowałeś, Ty chcesz mu pomóc.vandall1 pisze:uj kierowiec-koło zapasowe sie liczy.
On w sumie też dobrze kombinuje bo zakładając z przodu tą wyższą od strony kierowcy a z tyłu po przekątnej bo tam jest ciężkie koło zapasowe na klapie. W ten sposób auto mu się wypoziomuje

Choć ja dla pewności pojechałbym gdzieś do wulkanizacji i nabił po równo powietrza w koła a później zajechał gdzieś na równą posadzkę, np. do marketu jakiegoś bo mają duże drwi i jakąś poziomnicą laserową dokładnie jeszcze sprawdził te przechyły w różne strony.
Dobra, jeśli przebrnął przez te brednie i doczyta to tak, wyższe daje się tu gdzie jest kierownica (niezależnie z której strony siedzi) - przynajmniej tak z tego co pamiętam pisał Zibi.
to jest już 2 komplet springów +3 cale co wymieniam. Poprzednio zakładałem właśnie wysoki komplet strona kierowca niski pasażer. Tylko trochę mnie drażnił ten przechył i pytam czy ktoś próbował innego ułożenia ich w aucie i z jakim efektem.
Dzięki Marcingalloper za rozsądną odpowiedź bo chodziło mi dokładnie o temat przekątnej kierowca a koło zapasowe i wypoziomowania. A co do jednej z powyższych wypowiedzi ja nie używam "muzgó" tak jak ernil tylko mózgu.....
Dzięki Marcingalloper za rozsądną odpowiedź bo chodziło mi dokładnie o temat przekątnej kierowca a koło zapasowe i wypoziomowania. A co do jednej z powyższych wypowiedzi ja nie używam "muzgó" tak jak ernil tylko mózgu.....
-
-
Napisz do ZIbiego, myślę że jako jedyny Ci rozsądnie odpowie. Ostatnio coś forum zaniedbuje bo go nie widać,warzus88 pisze:to jest już 2 komplet springów +3 cale co wymieniam. Poprzednio zakładałem właśnie wysoki komplet strona kierowca niski pasażer. Tylko trochę mnie drażnił ten przechył i pytam czy ktoś próbował innego ułożenia ich w aucie i z jakim efektem.
Dodatkowo jeśli te Twoje to Lovells to popatrz dokładnie w katalogi i broszury.
No i ostatnia sprawa, jesteś pewien że w Twoim zawieszeniu jest wszystko OK