Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

warzus88
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość

Post autor: warzus88 » czw cze 09, 2016 10:07 am

Witam, jestem na etapie wymiany sprężyny u mnie w patrolu i denerwuje mnie jedna rzecz, mianowicie jedna strona np. od kierowcy jest wyższa a od pasażera niższa(mówimy tu o sprężynach na tą samą oś) i efekt jest taki że po założeniu 4 sztuk mamy przechylone auto na stronę pasażera. Dawać je np tylna wyższa z prawej a przednia wyższa z lewej "po przekątnej " ?

Awatar użytkownika
ernil

Re: Sprężyny nissan patrol prawa lewa a wysokość

Post autor: ernil » czw cze 09, 2016 10:21 am

Obrazek

Urzyj muzgó.

Ruch prawostronny, lewostronny, kierowca po prawej, po lewej... Dedukuj. Albo czytaj Forum.
Z lewej na prawą, a nie po przekątnej.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw cze 09, 2016 4:17 pm

Bo to masz ten nowy model sprężyn.
Zakładasz wyższe od strony gdzie siedzi kierowca - a dostosowujesz wysokość przycinając je. To takie coś jak wiesz, w BMW Indywidułal, szyte na miarę.

:)21

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » czw cze 09, 2016 7:03 pm

uj kierowiec-koło zapasowe sie liczy.
Marcin:weeż...bo se chłop na prawdę przytnie :)20
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw cze 09, 2016 7:15 pm

No chyba łatwiej uciąć sprężynę jak przespawywać jej mocowanie.
:)21

Awatar użytkownika
rysiek2054

Post autor: rysiek2054 » czw cze 09, 2016 7:26 pm

Lepiej niech nie zmienia bo cała reszta go dobije :)
6,5 v8

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw cze 09, 2016 8:04 pm

vandall1 pisze:uj kierowiec-koło zapasowe sie liczy.
Marcin:weeż...bo se chłop na prawdę przytnie :)20
Bardzo głęboko się zastanowiłem nad Twoimi słowami i Ty naprawdę nie żartowałeś, Ty chcesz mu pomóc.

On w sumie też dobrze kombinuje bo zakładając z przodu tą wyższą od strony kierowcy a z tyłu po przekątnej bo tam jest ciężkie koło zapasowe na klapie. W ten sposób auto mu się wypoziomuje :)2 .
Choć ja dla pewności pojechałbym gdzieś do wulkanizacji i nabił po równo powietrza w koła a później zajechał gdzieś na równą posadzkę, np. do marketu jakiegoś bo mają duże drwi i jakąś poziomnicą laserową dokładnie jeszcze sprawdził te przechyły w różne strony.

Dobra, jeśli przebrnął przez te brednie i doczyta to tak, wyższe daje się tu gdzie jest kierownica (niezależnie z której strony siedzi) - przynajmniej tak z tego co pamiętam pisał Zibi.

warzus88
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: warzus88 » pt cze 10, 2016 7:53 am

to jest już 2 komplet springów +3 cale co wymieniam. Poprzednio zakładałem właśnie wysoki komplet strona kierowca niski pasażer. Tylko trochę mnie drażnił ten przechył i pytam czy ktoś próbował innego ułożenia ich w aucie i z jakim efektem.
Dzięki Marcingalloper za rozsądną odpowiedź bo chodziło mi dokładnie o temat przekątnej kierowca a koło zapasowe i wypoziomowania. A co do jednej z powyższych wypowiedzi ja nie używam "muzgó" tak jak ernil tylko mózgu.....

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt cze 10, 2016 3:13 pm

warzus88 pisze:to jest już 2 komplet springów +3 cale co wymieniam. Poprzednio zakładałem właśnie wysoki komplet strona kierowca niski pasażer. Tylko trochę mnie drażnił ten przechył i pytam czy ktoś próbował innego ułożenia ich w aucie i z jakim efektem.
Dzięki Marcingalloper za rozsądną odpowiedź bo chodziło mi dokładnie o temat przekątnej kierowca a koło zapasowe i wypoziomowania. A co do jednej z powyższych wypowiedzi ja nie używam "muzgó" tak jak ernil tylko mózgu.....
Napisz do ZIbiego, myślę że jako jedyny Ci rozsądnie odpowie. Ostatnio coś forum zaniedbuje bo go nie widać,

Dodatkowo jeśli te Twoje to Lovells to popatrz dokładnie w katalogi i broszury.

No i ostatnia sprawa, jesteś pewien że w Twoim zawieszeniu jest wszystko OK ?? .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”