Y61 LONG Montaż koła na tylnej klapie
Moderator: Kosiarz
Y61 LONG Montaż koła na tylnej klapie
Powiedzcie mi jak zamontować koło 31 cali na standardowej feldze 16 cali na tylnej klapie żeby nie opona nie ocierała o drzwi ?
Jakieś dystanse pod uchwyt ? Albo alternatywny uchwyt ?
Proszę o pomoc .
Proszę o pomoc .
Re: Y61 LONG Montaż koła na tylnej klapie
Kiedyś miałem zrobiony taki dystans pod uchwyt - cztery tulejki zespawane ze sobą za pomocą płaskowników. Wszystko tworzyło coś na kształt prostokątnej ramki. Do tego podkładki. Trzymało się dzielnie, nie hałasowało. Pomalowane na czarno dobrze wyglądało. Teraz mam mocowanie koła razem ze zderzakiem metalowym i na każdej dziurze szlag mnie trafia.sensson pisze:Powiedzcie mi jak zamontować koło 31 cali na standardowej feldze 16 cali na tylnej klapie żeby nie opona nie ocierała o drzwi ?
Proszę o pomoc .
Y61 00'
A dlaczego ?CptFlint pisze: Teraz mam mocowanie koła razem ze zderzakiem metalowym i na każdej dziurze szlag mnie trafia.
Grunthor
Zaczyna mi stukać, pukać, hałasować. Próbowałem coś z tym zrobić, ale póki co przegrywam tą nierówną walkę.Grunthor pisze:A dlaczego ?CptFlint pisze: Teraz mam mocowanie koła razem ze zderzakiem metalowym i na każdej dziurze szlag mnie trafia.
Y61 00'
Ja mam u siebie 33' na klapie i jest ok; nie musisz mocno kombinować wystarczy zamiast orginalnego uchwytu zamontować ten od Y60 jest parę centymetrów dłuższy i po sprawie.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
O i to jest odpowiedz. DZIĘKINUREK MAV pisze:Ja mam u siebie 33' na klapie i jest ok; nie musisz mocno kombinować wystarczy zamiast orginalnego uchwytu zamontować ten od Y60 jest parę centymetrów dłuższy i po sprawie.

U siebie w y61 miałem bez problemu 33x12,50x15 i nie musiałem nic robić. Nic nie ocierało ani nie przeszkadzało...
Tu akurat do Jeepa. Poszuka sobie do Nissana.
Patrz na rozstaw śrub mocujących koła.
Patrz na rozstaw śrub mocujących koła.
***** USA