Y61 wymiana lamp przednich 98 -> 01-04
Moderator: Kosiarz
Y61 wymiana lamp przednich 98 -> 01-04
Hej,
Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w włożeniem lamp od Y61 (roczniki 01-04) do Y61 z 98. Pasuje to ? A jak nie to czy przerobienie jest trudne?
Pękła mi lampa na skuter terenu i już najchętniej kupiłbym dwie całe białe.
Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w włożeniem lamp od Y61 (roczniki 01-04) do Y61 z 98. Pasuje to ? A jak nie to czy przerobienie jest trudne?
Pękła mi lampa na skuter terenu i już najchętniej kupiłbym dwie całe białe.
Re: Y61 wymiana lamp przednich 98 -> 01-04
Co to znaczy?
-
-
plug end plej (w znaczeniu bez żadnej rzeźby)
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
No tak - aż dziw, że sie nie domyśliłem. Dzięki za odpowiedź i pomoc.
Ale to może pociągnę temat - w ten oto zestaw chciałbym wrzucić jakieś ledowe zimne H4. Czy ktoś przerabiał taki temat? Trzeba kupić jakieś specjalne?
Ale to może pociągnę temat - w ten oto zestaw chciałbym wrzucić jakieś ledowe zimne H4. Czy ktoś przerabiał taki temat? Trzeba kupić jakieś specjalne?
Ale po co sobie utrudniać jazdę jakimiś sredami? Nie mówię o tym, że z czymś takim na publiczną drogę w ogóle nie wyjedziesz, ale to nawet na podjeździe przed garażem słabo będzie robić.
Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
A jeszcze ja mam pytanko drążące w tym temacie - ćwiczył ktoś przełożenie lampy z GU4 do Y61 MY1999?
Ciekawe czy też p&p...
Ciekawe czy też p&p...

Y61 lekko dłubnięty...
To już wogóle była by najlepsza opcja, żeby wrzucić lampy z GU4.
@Quentil - a czemu uważasz, że LED'y robić nie będą. Przecież te H4 które tam teraz są to ledwo świecą więc gorzej chyba nie będzie...
@Quentil - a czemu uważasz, że LED'y robić nie będą. Przecież te H4 które tam teraz są to ledwo świecą więc gorzej chyba nie będzie...
Odcięcie się rozjedzie, trwałość względem zwykłych żarówek może spaść, no i nie wiadomo czy będzie więcej światła, czy tylko złudzenie z powodu wyższej temp. barwowej. Jeśli tylko złudzenie to zapomnij o jeździe w deszczu. Te ledowe zamienniki ogólnie słabo robią w głównych lampach, w przeciwieństwie do reszty oświetlenia.
Chcesz lepszych świateł mijania to trzeba podejść trochę inaczej. Znaleźć zadbane reflektory, ewentualnie oddać do regeneracji, następnie założyć markowe żarówki z +X% i homologacją, no i zaprzestać jazdy przy słonecznej pogodzie na światłach mijania (legalnie trzeba by dołożyć DRL, mniej legalnie założyć moduł DRL na żarniku drogowych, albo całkiem olać przepis) to posłużą dużo dłużej, również zadbać o prawidłowe ustawienie lamp. Jeszcze warto sprawdzić instalację elektryczną czy do żarówek dochodzi pełne napięcie.
Ewentualnie dołożyć nielegalne HIDy, ale tylko w soczewce. Albo samą soczewkę i zwykłą żarówkę, ciut powinno pomóc. Pewnie ori xenonów Patrol nie miał?
U siebie w Trooperze mam zadbane i dobrze ustawione reflektory oraz instalację elektryczną, wystarczyło dołożyć żarówki też H4 (Tungsram megalight +120%), dość tanie, dobre i legalne. Biała barwa światła, nawet długi zasięg, ogólnie świecą jak współczesne samochody, czyli dość dobrze aby nie narzekać.
Chcesz lepszych świateł mijania to trzeba podejść trochę inaczej. Znaleźć zadbane reflektory, ewentualnie oddać do regeneracji, następnie założyć markowe żarówki z +X% i homologacją, no i zaprzestać jazdy przy słonecznej pogodzie na światłach mijania (legalnie trzeba by dołożyć DRL, mniej legalnie założyć moduł DRL na żarniku drogowych, albo całkiem olać przepis) to posłużą dużo dłużej, również zadbać o prawidłowe ustawienie lamp. Jeszcze warto sprawdzić instalację elektryczną czy do żarówek dochodzi pełne napięcie.
Ewentualnie dołożyć nielegalne HIDy, ale tylko w soczewce. Albo samą soczewkę i zwykłą żarówkę, ciut powinno pomóc. Pewnie ori xenonów Patrol nie miał?
U siebie w Trooperze mam zadbane i dobrze ustawione reflektory oraz instalację elektryczną, wystarczyło dołożyć żarówki też H4 (Tungsram megalight +120%), dość tanie, dobre i legalne. Biała barwa światła, nawet długi zasięg, ogólnie świecą jak współczesne samochody, czyli dość dobrze aby nie narzekać.
Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
- Sołtys77
- jestem tu nowy...
A co myślicie o tym filmiku? Typowy chwyt marketingowy?
https://www.youtube.com/watch?v=Z_ICWgYAe5c&t=187s
według tego jasność leda bije halogenówkę przynajmniej dwukrotnie
https://www.youtube.com/watch?v=Z_ICWgYAe5c&t=187s
według tego jasność leda bije halogenówkę przynajmniej dwukrotnie
Nie tyle chwyt marketingowy, co zwykłe przekłamanie. Według tego nic niczego nie bije tylko nieuważnie oglądasz