Chlodnica wody patrol k160
Moderator: Kosiarz
Chlodnica wody patrol k160
Witam. Posiadam patrola k160 2.8d bez turbo. Cieknie chlodnica. Nie mogę dostać takiej samej używanej. Z jakiegos innego silnika bedzie pasowac?
Re: Chlodnica wody patrol k160
Coś nie tak. K160 miały na pokładzie SD33 wolnossące lub SD33T czyli z turbo.
W tym modelu 2,8 to mogła być co najwyżej benzyna L28
Diesle 2,8 (RD28 lub RD28T) pojawiły się zasadniczo dopiero w K260. O żadnym modelu "przejściowym" nic mi nie wiadomo.
Tak więc musisz dokładnie rozpoznać i uściślić sprawę, bo w podanych modelach chłodnice stosowano odpowiednio inne.
pzdr.
W tym modelu 2,8 to mogła być co najwyżej benzyna L28
Diesle 2,8 (RD28 lub RD28T) pojawiły się zasadniczo dopiero w K260. O żadnym modelu "przejściowym" nic mi nie wiadomo.
Tak więc musisz dokładnie rozpoznać i uściślić sprawę, bo w podanych modelach chłodnice stosowano odpowiednio inne.
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
posiadasz k260 , silnik 6cylyndrów czy 4 cylindry bo był jeszcze montowany perkins z tego co mnie pamięć nie myli , jak masz 6 to szukaj od gr powinna pasować , no chyba że masz składaka to z tym może być problem , uzupełni profil skąd jesteś bo może być łatwiej , mnie się wala jeszcze chłodnica od forda areostara 3,3 v6 i miałem ją adaptować do 160 ale trzeba było wykonać bodylifta calowego a mnie się nie chciało

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Przecież można wstawić nowy rdzeń i będzie działało 

-
-
Yhyy... Nie wiem jak w innych częściach RP ale mazowieckie to 1-1.2k za taki rdzeń.
I to netto z tego co pamietam.
Mowa o tej grubej z 3.3

I to netto z tego co pamietam.
Mowa o tej grubej z 3.3

-
-
Prosta sprawa, porządny samochód, konkretna chłodnica, ma swoją cenę .
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
W dowodzie jest wpisane ze K160 chyba ze sie ktos pomylił i jest to k260. Skladak zaden z niego nie jest. Jest 6 cylindrowy. Od GR 2.8t nie pasuja węże od wody są po innych stronach niż do silnika a przedłużanie węży trochę mi się wydaje lipa. Nowa chłodnica to straszne pieniążki. Jestem z Morąga woj warm- mazur.
Kilka lat temu wymieniłem u siebie rdzeń w 160, płaciłem ok 900 zł. W Rumi koło Gdyni. Może wysyłko sprawę załatwisz i gdzieś jeszcze taniej znajdziesz?
W 160 3,3 TD (wyprawowy)
była niwka (i uaz, i aro też )
była niwka (i uaz, i aro też )