zderzak

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

rafiknt

zderzak

Post autor: rafiknt » czw lut 02, 2006 2:16 pm

mam prosbe będe motał zderzak do gr czy bylby ktos laskawy wkleic mi pare fotek zderzaczków z gory dzieki :)2 [/list]
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Re: zderzak

Post autor: mudder » czw lut 02, 2006 6:37 pm

rafiknt pisze:mam prosbe będe motał zderzak do gr czy bylby ktos laskawy wkleic mi pare fotek zderzaczków z gory dzieki :)2 [/list]
nie kombinuj misiu :wink: dobra rura plus mocne mocowoanie im prostsze tym lepsze :)2
np. takie a to auto to znasz :lol:
Obrazek
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » czw lut 02, 2006 9:32 pm

tylko troche spawy poszlifowac jak dla mnie bo sie troche w oczy rzucaja bardzo
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » czw lut 02, 2006 9:33 pm

a i na mojez stronce znajdziesz zdjecia dwoch wersji ktore u siebie mam badz mialem
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pt lut 03, 2006 11:03 pm

rafiknt pisze:mam prosbe będe motał zderzak do gr czy bylby ktos laskawy wkleic mi pare fotek zderzaczków z gory dzieki :)2 [/list]
Pytaj Anatola, robił do GRa i ma fotki.
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

pooweck
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pooweck » ndz lut 05, 2006 1:12 pm

mudder pisze:
nie kombinuj misiu :wink: dobra rura plus mocne mocowoanie im prostsze tym lepsze :)2
np. takie a to auto to znasz :lol:
Obrazek
średni pomysł z tym zderzakiem-kolana hamburskie ?? :o ?? :lol:
czy nie lepiej zwykłą rurkę bez szwa pogiąć ?? ??
czym mniej spawów tym mniej miejsc gdzie może pęknąć

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » ndz lut 05, 2006 2:14 pm

ja nie mówiłem żeby tak spawać tylko chodziło mnię o model też uważam że kolanka to porażka każdy to wie :lol:

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » ndz lut 05, 2006 2:27 pm

mudder pisze:ja nie mówiłem żeby tak spawać tylko chodziło mnię o model też uważam że kolanka to porażka każdy to wie :lol:
jak dobrze zrobisz z kolanek to nie wiele się będzie różnic od giętego a promień na giętym nie zawsze można taki uzyskać ale trzeba zrobić to dobrze, a no i waga to już duża różnica

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » ndz lut 05, 2006 2:29 pm

no właśnie o wagę się rozchodzi między innymi

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » ndz lut 05, 2006 5:39 pm

zbig pisze:
Pytaj Anatola, robił do GRa i ma fotki.
Dla siebie robiłem zderzak pod wyciągarke ale taki coby za bardzo nie zepsuł katów , więc wyciągarka kończy się na równi z atrapą , wystają tylko rolki , jak interesuje Cię coś takieko to daj znać wyślę Ci fotki i opis co trzeba zrobić , a jest trochę roboty .

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn lut 06, 2006 8:06 pm

Zamieściłem zdjęcia, które usunięto bo był tam mój adres internetowy.
Zdjęcia rzeczy mojego pomysłu i wykonania zawsze będą miały mój podpis, bo w Polsce szerzy się podrabianie i ciągle widzę moje pomysły wykorzystane przez kogoś innego. Zastanawia mnie jednak fakt iż moja strona może być podawana jako link przez osobę mi obcą a ja nie mogę zamieścić podpisanego zdjęcia bo to reklama.
Co innego Warn, Calmini lub Asfir :o

@rafiknt zmień posta na takiego :
mam prosbe będe motał zderzak do gr czy bylby ktos laskawy wkleic mi pare fotek zderzaczków wykonanych najlepiej w domowym zaciszu lub z zagranicznej strony żeby ich admin nie usuwał z gory dzieki :)2 [/list]
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lut 06, 2006 8:32 pm

Twardy pisze:Zamieściłem zdjęcia, które usunięto bo był tam mój adres internetowy. Zdjęcia rzeczy mojego pomysłu i wykonania zawsze będą miały mój podpis, bo w Polsce szerzy się podrabianie i ciągle widzę moje pomysły wykorzystane przez kogoś innego.
Czegoś nie rozumiemm.. :o
Czy to znaczy, że rafiknt ma umieścić Twój adres na zderzaku czy zapłacić tantiemy.. ? No bo jeżeli umieszczasz zdjęcie na wzór a potem się dziwisz, że ktoś taki ma, to ja nie rozumiem o co chodzi..
Moje modele ze sklejki (przód i tył) krążą po ludziach a kto chce zdjęcia to dostaje i to w dużej rozdzielczości, zresztą nawet mogą wziąść bez pytania bo jest link na forum.
To właściwie chcesz pomóc czy się zareklamować ?

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=8063
http://www.grafsoft.com.pl/4x4/zbig/118_1846.jpg
http://www.grafsoft.com.pl/4x4/pickup/p.jpg
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn lut 06, 2006 9:20 pm

zbig pisze:
Twardy pisze:Zamieściłem zdjęcia, które usunięto bo był tam mój adres internetowy. Zdjęcia rzeczy mojego pomysłu i wykonania zawsze będą miały mój podpis, bo w Polsce szerzy się podrabianie i ciągle widzę moje pomysły wykorzystane przez kogoś innego.
Czegoś nie rozumiemm.. :o
Czy to znaczy, że rafiknt ma umieścić Twój adres na zderzaku czy zapłacić tantiemy.. ? No bo jeżeli umieszczasz zdjęcie na wzór a potem się dziwisz, że ktoś taki ma, to ja nie rozumiem o co chodzi..
Moje modele ze sklejki (przód i tył) krążą po ludziach a kto chce zdjęcia to dostaje i to w dużej rozdzielczości, zresztą nawet mogą wziąść bez pytania bo jest link na forum.
To właściwie chcesz pomóc czy się zareklamować ?

http://www.grafsoft.com.pl/4x4/zbig/118_1846.jpg
http://www.grafsoft.com.pl/4x4/pickup/p.jpg
Po to zamieściłem zdjęcia aby rafiknt jeśli będzie chciał wykonał sobie taki zderzak lub ktokolwiek inny kto chce sam to robić we własnym zakresie.
Powiem więcej ludzie którzy do mnie dzwonią dostają szczegółowe informacje jak to zrobić i na co uważać. Jak rafiknt zada publicznie takie pytanie bo będzie miał problem to też publicznie mu odpowiem.
Zresztą Ty też korzystałeś z moich pomysłów i nie mam Ci tego za złe, mało tego - cieszę się !!
TUTAJ - http://www.grafsoft.com.pl/4x4/zbig/w3.jpg

Skoro w przytoczonym przez Ciebie temacie nie przeszkadzało Ci zamieścić logo ARB (pomoc czy reklama?) to co masz przeciwko mnie? :o

Awatar użytkownika
krzysdl

Kontaktowanie:

Post autor: krzysdl » pn lut 06, 2006 9:48 pm

co prawda nie GR, ale zawsze wzor - moze zainspiruje

http://www.nissan4x4-club.ru/Razdeluy/S ... opencat=73

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lut 06, 2006 10:00 pm

Twardy pisze: Po to zamieściłem zdjęcia aby rafiknt jeśli będzie chciał wykonał sobie taki zderzak lub ktokolwiek inny kto chce sam to robić we własnym zakresie.
Powiem więcej ludzie którzy do mnie dzwonią dostają szczegółowe informacje jak to zrobić i na co uważać. Jak rafiknt zada publicznie takie pytanie bo będzie miał problem to też publicznie mu odpowiem.
Ja Ciebie nie rozumiem, bardzo mi przykro..
Twardy pisze: Zresztą Ty też korzystałeś z moich pomysłów i nie mam Ci tego za złe, mało tego - cieszę się !!
Trudno żebyś miał, otrzymałem zdjęcie od Piotra_SZ (jego zdjęcie, jego zderzaka) a wzór nie posłużył jako kopia (w żadnym jego elemencie), nie mniej pomógł mi...
Twardy pisze: Skoro w przytoczonym przez Ciebie temacie nie przeszkadzało Ci zamieścić logo ARB (pomoc czy reklama?) to co masz przeciwko mnie? :o
No cóż.. Może nie powinno być tego napisu (czyste lenistwo, to było zdjęcie ze strony ARBa) ale jednak to uznana w tym środowisku marka a moją intencją nie było jej reklamowanie (nie mam żadnych związków z tą firmą, równie dobrze możnaby zlikwidować działy Nissan, Toyota, Mitsubishi bo to też reklama firm.. :-? ), no ale dla zasady, to nie powinno być).
Nic nie mam przeciwko Tobie tylko nie rozumiem tego co napisałeś powyżej "nie chcę ale muszę"..

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn lut 06, 2006 10:20 pm

zbig pisze:
Twardy pisze: Po to zamieściłem zdjęcia aby rafiknt jeśli będzie chciał wykonał sobie taki zderzak lub ktokolwiek inny kto chce sam to robić we własnym zakresie.
Ja Ciebie nie rozumiem, bardzo mi przykro..
Już Ci odpowiadam, bo to chyba główny zarzut teraz..
Pierwsza wypowiedż została napisana pod wpływem impulsu i niezbyt miłej wiadomości od admina, dlatego nie jest zbyt ścisła, ale przy odrobinie dobrej woli ją zrozumiesz tak jak ja wtedy - chodziło o wykonawców komercyjnych.
zbig pisze:
Twardy pisze: Zresztą Ty też korzystałeś z moich pomysłów i nie mam Ci tego za złe, mało tego - cieszę się !!
Trudno żebyś miał, otrzymałem zdjęcie od Piotra_SZ (jego zdjęcie, jego zderzaka) a wzór nie posłużył jako kopia (w żadnym jego elemencie), nie mniej pomógł mi...
Nie zmienia to faktu, że wyszedł z pod mojej ręki
zbig pisze:
Twardy pisze: Skoro w przytoczonym przez Ciebie temacie nie przeszkadzało Ci zamieścić logo ARB (pomoc czy reklama?) to co masz przeciwko mnie? :o
No cóż.. Może nie powinno być tego napisu (czyste lenistwo, to było zdjęcie ze strony ARBa) ale jednak to uznana w tym środowisku marka a moją intencją nie było jej reklamowanie (nie mam żadnych związków z tą firmą, równie dobrze możnaby zlikwidować działy Nissan, Toyota, Mitsubishi bo to też reklama firm.. :-? ), no ale dla zasady, to nie powinno być).
Moją również nie było reklamowanie, choć mogło to tak wyglądać. Admin zaproponował abym zdjęcia podpisywał na tym forum nickiem i tak będę robił.
zbig pisze:Nic nie mam przeciwko Tobie tylko nie rozumiem tego co napisałeś powyżej "nie chcę ale muszę"..
Przyznaję ci rację, tusząc że powyższe wyjaśnienia pozwoliły Ci zrozumieć.

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lut 06, 2006 10:30 pm

Twardy pisze:..tusząc że powyższe wyjaśnienia pozwoliły Ci zrozumieć.
tuś.. :D

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn lut 06, 2006 10:37 pm

zbig pisze:
Twardy pisze:..tusząc że powyższe wyjaśnienia pozwoliły Ci zrozumieć.
tuś.. :D
Zaczęło być strasznie oficjalnie więc żem trochę polszczyzny wplótł :)21

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lut 06, 2006 10:56 pm

A tak na marginesie, to ja też jak Rafiknt szukałem swego czasu różnych wzorów (tamte akurat dotyczyły dokładnie modelu pickupa 2002).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » pn lut 06, 2006 11:03 pm

jezu ale macie problemu róbcie swoje a nie kłóćcie się o niewiadomo co :o

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pn lut 06, 2006 11:06 pm

mudder pisze:jezu ale macie problemu róbcie swoje a nie kłóćcie się o niewiadomo co :o
Luzik.. 8)

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » pn lut 06, 2006 11:11 pm

no właśnie o to mi chodzi luzik każdy mota co chce czasem pmysły się powtarzają przez przypadek czasem specjalnie(ARB) a wy tu takie elaboraty piszecie że się słabo robi :D

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » pn lut 06, 2006 11:13 pm

rafiknt pisze:mam prosbe będe motał zderzak do gr czy bylby ktos laskawy wkleic mi pare fotek zderzaczków z gory dzieki :)2
kiedy zaczynamy ? :wink: starego na urlop i ....
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
dar

Post autor: dar » wt lut 07, 2006 6:31 pm

kolego @anatol wysłałem Ci PW jak nie doszło to też proszę o zdjęcia i opis twojego zderzaka
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”