Hamulec RĘCZNY
Moderator: Kosiarz
Hamulec RĘCZNY
Witam wszystkich
mam pytanie dotyczące hamulca ręcznego, mam upocony, planuje go dac do mechanika, ale moje pytanie dotyczy, <faQ-przeczytane> czy połączenie z reduktorem posiada jakieś simeringi ? jesli tak i ktoś przerabiał temat i moze pomoc prosze o podpowiedx co zamawiac.
pozdrawiam rYs
mam pytanie dotyczące hamulca ręcznego, mam upocony, planuje go dac do mechanika, ale moje pytanie dotyczy, <faQ-przeczytane> czy połączenie z reduktorem posiada jakieś simeringi ? jesli tak i ktoś przerabiał temat i moze pomoc prosze o podpowiedx co zamawiac.
pozdrawiam rYs
Ręczny hamulec (bębnowy) jest przykręcony do reduktora całkiem normalnie - jak w Gaziku czy UAZ-ie (w każdym razie tak jest w Patrolu 160 - zakładam że masz taki). Jak masz zapaskudzony olejem bęben to na pewno puszcza Ci simmering na wyjściu reduktora - po dużym przebiegu to raczej nieuniknione, uszczelnienia nie są wieczne
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Przeca w GRacie jest taki sam ręczny jak w hiszpanie i k160...Piotrek M pisze:A czy będzie pasował ręczny z GR do Hiszpana ?
Bo te w bębnach to mnie doprowadzają do pasji.

No chyba, ze juz pora późna mnie zaćmiła..
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
Ha, ja tam sie nie znam na tym, ale GR to ma chiba ręczny na wale, a 260 w bębnach.Peepuck! pisze:Przeca w GRacie jest taki sam ręczny jak w hiszpanie i k160...Piotrek M pisze:A czy będzie pasował ręczny z GR do Hiszpana ?
Ale mogę sie mylić

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Racja!Piotrek M pisze:Ha, ja tam sie nie znam na tym, ale GR to ma chiba ręczny na wale, a 260 w bębnach.Peepuck! pisze:Przeca w GRacie jest taki sam ręczny jak w hiszpanie i k160...Piotrek M pisze:A czy będzie pasował ręczny z GR do Hiszpana ?
Ale mogę sie mylić

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
znaczy się może w zakręcie dupę nadrzucićPeepuck! pisze:Racja!Piotrek M pisze:Ha, ja tam sie nie znam na tym, ale GR to ma chiba ręczny na wale, a 260 w bębnach.Peepuck! pisze: Przeca w GRacie jest taki sam ręczny jak w hiszpanie i k160...
Ale mogę sie mylić
Przejrzałem servisówki i jasno wynika, ze K260 z silnikiem rd28t ma ręczny w bebnach kół...

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
- iv
- jestem tu nowy...
Re: Hamulec RĘCZNY
jesli masz problemy z potliwością to tutaj http://www.nadpotliwosc.pl/botox.htmlrYs pisze:Witam wszystkich
mam pytanie dotyczące hamulca ręcznego, mam upocony

Pies ze schroniska najlepszym przyjacielem człowieka! czyli 4x4 i pies 

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Porównując moją 260-kę i GR-a nie widzę problemu z założeniem bębna. Pozostje jeszcze zmiana linki. (moim zdaniem). Reduktor w 260-ce ma otwory na śruby mocujące bęben.Piotrek M pisze:I to jest własnie ból
Stąd moje pytanie, czy bez dużego problemu dało by radę przeszczepić ręczny z GR [taki sam wał jak w 260] do Hiszpana. Czy przerabiał juz ktos temat ?
Re: Hamulec RĘCZNY
" IV " z nadpotliwosćia nie mam problemów ale dzięi za link, powiedz jeszcze czy Tobie pomogliiv pisze:jesli masz problemy z potliwością to tutaj http://www.nadpotliwosc.pl/botox.htmlrYs pisze:Witam wszystkich
mam pytanie dotyczące hamulca ręcznego, mam upocony
4.2 benzyna i tak rzuca dupe na zakrecie a nawet pali gume ze startuBartas pisze:znaczy się może w zakręcie dupę nadrzucićPeepuck! pisze:Racja!Piotrek M pisze: Ha, ja tam sie nie znam na tym, ale GR to ma chiba ręczny na wale, a 260 w bębnach.
Ale mogę sie mylić
Przejrzałem servisówki i jasno wynika, ze K260 z silnikiem rd28t ma ręczny w bebnach kół...
nie to co na wale

Patrol GQ 4.2 EFI
Wczesniej Toyka
Milego dnia Panstwu zycze
Wczesniej Toyka
Milego dnia Panstwu zycze