Zima... nuda... i tak sobie szukam

Moderator: Kosiarz
W porządku, nie chodzi mi o naśladowanie,Kuba pisze:Golon... no prooosze Cie..... Naprawde nie masz lepszych wzorcow?
Wiem, jak i gdzie ten Patrol byl przygotowywany, wiem tez w jakim czasie to bylo robione. Uwierz mi, nie jest to dobry wzorzec do nasladowania
Pozdrawiam
Kuba
poszukaj lepiej numer playboy w ktorym martyna umazana w smarach robila to autkoGOLON pisze:W porządku, nie chodzi mi o naśladowanie,Kuba pisze:Golon... no prooosze Cie..... Naprawde nie masz lepszych wzorcow?
Wiem, jak i gdzie ten Patrol byl przygotowywany, wiem tez w jakim czasie to bylo robione. Uwierz mi, nie jest to dobry wzorzec do nasladowania
Pozdrawiam
Kubapoprostu obejrzeć chciałem. Jeśli jednak masz coś ciekawego (do naśladowania
) to podeślij, też chętnie zobaczę.
O takie fotki mi chodziło.czaykowski pisze:ten jest fajny:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 9b91d.html
tego poszukaj zamiast GRa Martyny
poszukam, ale nie sadzę żebym robił zdjęcie wnętrza przez zamkniętą szybęGOLON pisze:O takie fotki mi chodziło.Mile widziane więcej. Jakbyś miał może jeszcze fotki wnętrza byłoby super.
![]()
Tak więc od teraz szukam wszelkich info na temat tego autaczaykowski pisze:poszukam, ale nie sadzę żebym robił zdjęcie wnętrza przez zamkniętą szybęGOLON pisze:O takie fotki mi chodziło.Mile widziane więcej. Jakbyś miał może jeszcze fotki wnętrza byłoby super.
![]()
![]()
miał klateczkę w środku, cztery kubły, dodatkowy zbiornik paliwa na pace,osłonięty cały dół, cały zestaw do nawigacji i inne przydaśki o których zapomniałem![]()
te plomienie fajne...czaykowski pisze:ten jest fajny:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 9b91d.html
tego poszukaj zamiast GRa Martyny
Widzisz... te trase przejechala rowniez 160tka przygotowana przeze mnie. I nie byl to GR z 2000 roku, a smietnik z 82 roku, w jego ramie doliczylem sie dwoch samochodow, nadwozie bylo sklecone przynajmniej z 3 roznych nadwozi, ilosc szpachli trzeba by liczyc chyba na wiadra. Podszykowalem to auto na tyle na ile sie dalo. W efekcie samochod przejechal 15 tys kilometrowa trase z dwiema awariami: pekl resor i urwal sie przewod hamulcowy. Tak wiec to, ze auto Martyny przejechalo Transsyberie nie jest zadnym wyznacznikiem, tym bardziej, ze cala trasa byla do przejchania Subaru Foresterem.Cajman pisze:Ale z dugiej strony to objechał ten Patrol całą trase i wrócił. I nie ilość "bajerów" robi z samochodu niezawodną maszynę (a to jest najważniejsze)
Ale jak wyjażdżał z Waszego podwórka to nie miał lewego światła mijaniaKuba pisze:Widzisz... te trase przejechala rowniez 160tka przygotowana przeze mnie. I nie byl to GR z 2000 roku, a smietnik z 82 roku, w jego ramie doliczylem sie dwoch samochodow, nadwozie bylo sklecone przynajmniej z 3 roznych nadwozi, ilosc szpachli trzeba by liczyc chyba na wiadra. Podszykowalem to auto na tyle na ile sie dalo. W efekcie samochod przejechal 15 tys kilometrowa trase z dwiema awariami: pekl resor i urwal sie przewod hamulcowy. Tak wiec to, ze auto Martyny przejechalo Transsyberie nie jest zadnym wyznacznikiem, tym bardziej, ze cala trasa byla do przejchania Subaru Foresterem.Cajman pisze:Ale z dugiej strony to objechał ten Patrol całą trase i wrócił. I nie ilość "bajerów" robi z samochodu niezawodną maszynę (a to jest najważniejsze)![]()
Pozdrawiam
Kuba
Wpełni się z Tobą zdgadzam. I czytałem o Tobie (o tym wyjeździe) w internecie. Zresztą kiedyś w prywatnej rozmowie ze znajomymi podawałem jako przykład właśnie Twój wyjazd - że wiek nie gra roli przy tego typy wyjazdach (wiek samochodu) tylko jego przygotowanie a nie ilość wyciągarek, kto jaki ma bajerancki zderzak i tak dalej.Kuba pisze:Widzisz... te trase przejechala rowniez 160tka przygotowana przeze mnie. I nie byl to GR z 2000 roku, a smietnik z 82 roku, w jego ramie doliczylem sie dwoch samochodow, nadwozie bylo sklecone przynajmniej z 3 roznych nadwozi, ilosc szpachli trzeba by liczyc chyba na wiadra. Podszykowalem to auto na tyle na ile sie dalo. W efekcie samochod przejechal 15 tys kilometrowa trase z dwiema awariami: pekl resor i urwal sie przewod hamulcowy. Tak wiec to, ze auto Martyny przejechalo Transsyberie nie jest zadnym wyznacznikiem, tym bardziej, ze cala trasa byla do przejchania Subaru Foresterem.Cajman pisze:Ale z dugiej strony to objechał ten Patrol całą trase i wrócił. I nie ilość "bajerów" robi z samochodu niezawodną maszynę (a to jest najważniejsze)![]()
Pozdrawiam
Kuba
Ja tylko szykowalem samochod dla kolegow, nie bylem na Transsyberii.Cajman pisze:Wpełni się z Tobą zdgadzam. I czytałem o Tobie (o tym wyjeździe) w internecie. Zresztą kiedyś w prywatnej rozmowie ze znajomymi podawałem jako przykład właśnie Twój wyjazd - że wiek nie gra roli przy tego typy wyjazdach (wiek samochodu) tylko jego przygotowanie a nie ilość wyciągarek, kto jaki ma bajerancki zderzak i tak dalej.
A pisząc że M. Patrol objechał chciałem powiedzieć że faktycznie czasami nie ma sensu na siłe poprawiać fabryki. (nie jestem adwokatem M. i wcale nie zamierzam jej bronić)
To dłuższa historia. Zadzwonił kiedyś do mnie fajny koleś (ale nie Gumowski, ten drugi z telewizji z brodą i w stylowym stetsonie) - chciał ode mnie kupić Patrola. Umówił się za mną w serwisie Nissana. Mój Patrol był mocno zmotany i zmęczony rajdami. W serwisie goście się przestraszyli i gorąco odradzali. Jak się dowiedziałem po co mu ten samochód, to sam zacząłem odradzać...Kuba pisze:
@Namdan - usmialem sie, ze ktos to jeszcze pamieta oprocz mnie
Kuba
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości