Terrano a X-trail
Moderator: Kosiarz
- Kiełbasa
- jestem tu nowy...
Terrano a X-trail
Panowie,
mam głupie pytanie, które mnie nurtuje od 2 dni.
Sprzedałam L200 i szukam czegoś nowego, bardziej odpowiadającego mojemu obecnemu życiu. (to gwoli wstepu)
Biorę pod uwage do kupienia SUVy
oraz Terrano i X-traila.
Chodzi mi o roczniki 2004-2005
I za cholerę nie mogę sie połapać.
=> czy terrano jest jeszcze produkowany? - czy zmienił swoją nazwę na X-trail?? bo terrano z 2005 nie mogę znaleźć??
=> jeśli to dwa RÓŻNE auta - to czym sie róznią? (ogólnie, nie chodzi mi o szczegóły parametrów silnika)
Nie mogłam na ten temat NIC znaleźć w wyszukiwarce, jeśli temat był naprowadzcie mnie pls;-)
mam głupie pytanie, które mnie nurtuje od 2 dni.
Sprzedałam L200 i szukam czegoś nowego, bardziej odpowiadającego mojemu obecnemu życiu. (to gwoli wstepu)
Biorę pod uwage do kupienia SUVy
oraz Terrano i X-traila.
Chodzi mi o roczniki 2004-2005
I za cholerę nie mogę sie połapać.
=> czy terrano jest jeszcze produkowany? - czy zmienił swoją nazwę na X-trail?? bo terrano z 2005 nie mogę znaleźć??
=> jeśli to dwa RÓŻNE auta - to czym sie róznią? (ogólnie, nie chodzi mi o szczegóły parametrów silnika)
Nie mogłam na ten temat NIC znaleźć w wyszukiwarce, jeśli temat był naprowadzcie mnie pls;-)
- JackY61
- Kontaktowanie:
Ja tak z glupia zapytam, jaki ten Twoj styl zycia teraz wyglada ? Bo pod to bedzie mozna doardzic jakies auto...
Co do X-traila i terrano to dwa rozne samochody. Nastepca terrano jest chyba pathfinder. Jesli w teren to napewno terrano...
A jak juz jestesmy wsrod nissanow, to dlaczego nie patrola....? (sorry, ale jako zakochany w patrolu musialem zadac Ci to pytanie
)
Co do X-traila i terrano to dwa rozne samochody. Nastepca terrano jest chyba pathfinder. Jesli w teren to napewno terrano...
A jak juz jestesmy wsrod nissanow, to dlaczego nie patrola....? (sorry, ale jako zakochany w patrolu musialem zadac Ci to pytanie

- Kiełbasa
- jestem tu nowy...
bo patrol w tych rocznikach kostuje 100 000zł - a tyle nie chcę przeznaczyćJackY61 pisze:Ja tak z glupia zapytam, jaki ten Twoj styl zycia teraz wyglada ? Bo pod to bedzie mozna doardzic jakies auto...
A jak juz jestesmy wsrod nissanow, to dlaczego nie patrola....? (sorry, ale jako zakochany w patrolu musialem zadac Ci to pytanie)

nie chce by mi doradzano jakie auto bo biore pod uwagę te dwa oraz jeszcze dwa SUVy,
auto ma być "miejskim autem uterenowionym" i jeździć po bulwarach
- Jaaareeek !
-
terrano II nie jest już produkowany.
x-trail i terrano to całkowicie różne auta
terrano:
-mułowaty diesel,
-rama,
-przednia zawiecha niezależna + drązki skrętne,
-tył: most + sprężyny
-napęd klasyczny z reduktorem bez centraknego dyfra
x-trail:
-zawiecha niezależna (tył i przód),
-diesel popierdala,
-konstrukcja samonośna,
-brak reduktora, włączanie przez pstyczki-elektryczki na desce,
-zegary na środku,
-w pierwszej kolejności odpada tylni tłumik,
-nie kwalifikuje się w żaden teren
x-trail i terrano to całkowicie różne auta
terrano:
-mułowaty diesel,
-rama,
-przednia zawiecha niezależna + drązki skrętne,
-tył: most + sprężyny
-napęd klasyczny z reduktorem bez centraknego dyfra
x-trail:
-zawiecha niezależna (tył i przód),
-diesel popierdala,
-konstrukcja samonośna,
-brak reduktora, włączanie przez pstyczki-elektryczki na desce,
-zegary na środku,
-w pierwszej kolejności odpada tylni tłumik,
-nie kwalifikuje się w żaden teren
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Terrano nie jest już produkowany i było to auto podobne konstrukcyjnie do Twojego L200 skrzynia plus reduktor = identyczne funkcje i działanie.
Natomiast X-trail to auto które nie ma nic wspólnego z autem terenowym za wyjątkiem może dizajnu . Auto nie ma ramy auto nie reduktora ale mam protezę napędu na cztery koła realizowaną sprzęgłem wiskotycznym czyli włącza się automatycznie jak zajdzie takowa potrzeba
Natomiast X-trail to auto które nie ma nic wspólnego z autem terenowym za wyjątkiem może dizajnu . Auto nie ma ramy auto nie reduktora ale mam protezę napędu na cztery koła realizowaną sprzęgłem wiskotycznym czyli włącza się automatycznie jak zajdzie takowa potrzeba
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- JackY61
- Kontaktowanie:
to jesli wielkosc x-traila Ci nie przeszkadza, to X-trail. Calkiem dynamiczne auto co w miescie sie bardzo przydaje, bardziej komfortowe. Te wszystkie reduktory terrana w miescie sie nie przydadza. Mialem okazje jesdzic przez jakis czas i jednym i drugim. Pomijajac kwiestie gustow, to napewno x-trail w miescie spisze sie lepiej.Kiełbasa pisze: auto ma być "miejskim autem uterenowionym" i jeździć po bulwarach
- Jaaareeek !
-
- JackY61
- Kontaktowanie:
przypomniala mi sie sytuacja z lemkowiady jesiennej. Ciagnalem jakiegos dodza pod gore w koleinach. Nagle slysze STOJJaaareeek ! pisze:widziałem z tyłuJackY61 pisze:przeciwiczyles ?Jaaareeek ! pisze:-w pierwszej kolejności odpada tylni tłumik

na szczescie pozniej wszedl na swoje miejsce

- kjablonski
Nidgy nie było wiskozy w układzie napędowym xtrailaEskapada pisze:Terrano nie jest już produkowany i było to auto podobne konstrukcyjnie do Twojego L200 skrzynia plus reduktor = identyczne funkcje i działanie.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
- kjablonski
byle nie tego 2.2 DCI bo sie zdażyły wybuchające silniczki.. 2 widziałemgrzes pisze:jak chce niezawodne auto to 3.0 odpada wtedy tylko 2.7.. a jak chce dizla do jazdy po czarnym i to szybko niech bierze xtraila

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
to jak jest realizowany naped ALL MODE 4x4Kosiarz pisze:Nidgy nie było wiskozy w układzie napędowym xtrailaEskapada pisze:Terrano nie jest już produkowany i było to auto podobne konstrukcyjnie do Twojego L200 skrzynia plus reduktor = identyczne funkcje i działanie.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- kjablonski
- kjablonski