Klimatyzacja - ładowanie
Moderator: Kosiarz
Klimatyzacja - ładowanie
Witam,
nauczony juz doswiadczeniem wpierw zapytam na grupie fachowcow nim pojade z moim Patrolem na warsztat.
Mam Patrola Y61 z 98 r. i jutro mam jechac na nabicie ukladu klimatyzacji czynnikiem chlodzacym.
Nabili mi dzisiaj azotem i jutro sprawdza czy uklad sprawny, wyczyszcza chlodnice z zewnatrz z nieczystosci i napelnia uklad.
Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage zeby nie popsul czegos przy klimie ?
Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi.
nauczony juz doswiadczeniem wpierw zapytam na grupie fachowcow nim pojade z moim Patrolem na warsztat.
Mam Patrola Y61 z 98 r. i jutro mam jechac na nabicie ukladu klimatyzacji czynnikiem chlodzacym.
Nabili mi dzisiaj azotem i jutro sprawdza czy uklad sprawny, wyczyszcza chlodnice z zewnatrz z nieczystosci i napelnia uklad.
Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage zeby nie popsul czegos przy klimie ?
Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop http://www.max-shop.pl
Re: Klimatyzacja - ładowanie
klime mozna zepsuc mlotkiem.quins pisze:Witam,
a tak powaznie to bardzo proste urzadzenie ktore raczej sie nie psuje.
no chyba ze jakies nieszczelnosci w ukladzie spowodowane korozja.
a napelnianie klimy przy dzisiejszym sprzecie serwisowym to bajecznie prosta sprawa
pozdrawiam
Dzieki wielkie za odpowiedzi 
Jade do serwisu i obadamy co bedzie
Pozdrawiam

Jade do serwisu i obadamy co bedzie

Pozdrawiam
No i jest dziura w ukladnie 
Maja szukac we wtorek.
Ile kosztuje nabicie instalacji czynnikiem ?
Gdzies w postach znalazlem cene 140 zl a moi chca ode mnie 220
Mam nadzieje, ze nie dlatego ze podjechalem Patrolem

Maja szukac we wtorek.
Ile kosztuje nabicie instalacji czynnikiem ?
Gdzies w postach znalazlem cene 140 zl a moi chca ode mnie 220

Mam nadzieje, ze nie dlatego ze podjechalem Patrolem

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- gosik.wroc
-
A dezynfekcja jest wykonywana przy kazdorazowym napelnaniu instalacji czy to opcja dodatkowo platna ?
Co dezynfekuja ?
Co dezynfekuja ?
dezynfekcjaquins pisze:A dezynfekcja jest wykonywana przy kazdorazowym napelnaniu instalacji czy to opcja dodatkowo platna ?
Co dezynfekuja ?

polega na sprjowaniu filtra powietrza klimy srodkiem chemicznym np. R 569 firmy Theo Forch GmbH...
i to wszystko
raz na sezon starcza i ponoc wybija wszelkie grzyby:)
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
- gosik.wroc
-
odgrzybianie sprayem lepiej sobie odpuscic
szkoda siana
jezeli juz masz nieszczelny uklad to wyciag sobie parownik, kup srodek do mycia nagrzewnic i ogien. potem niech medyki ci zaloza, nabij i ciesz sie chlodnym swiezym powitrzem.
smiac mi sie nieraz chce jak rozmawiam z takimi macherami typu pan heniu co klimy nabija i wciska przy tym kity klientom bo albo taki juz jest albo poptostu sam niewie co i jak.
pozdrawiam i zycze dzialajacych klim w upalne dni
szkoda siana
jezeli juz masz nieszczelny uklad to wyciag sobie parownik, kup srodek do mycia nagrzewnic i ogien. potem niech medyki ci zaloza, nabij i ciesz sie chlodnym swiezym powitrzem.
smiac mi sie nieraz chce jak rozmawiam z takimi macherami typu pan heniu co klimy nabija i wciska przy tym kity klientom bo albo taki juz jest albo poptostu sam niewie co i jak.
pozdrawiam i zycze dzialajacych klim w upalne dni

COX jezeli nie znasz sie na klimatyzacji to nie wypisuj glupot. czyszczenie chemiczne jest najbardziej skuteczne i nie daj sie namawiac na ozonowanie bo to jest sciema bardzo krotko dziala ozon. a co do wyciagania parownika to zycze szczescia. moze tutaj jestem nowy ale klimatyzacja zajmuje sie juz dosc dlugo. napelnienie moze kosztowaac 200zl zalezy ile czynika wchodzi a ile miales.
ta..napewno po tym zabiegu bedzie miał szczelnycox pisze:
)

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...