denior pisze:Cieżko się pogodzić ze spalaniem w warunkach miejskich na poziomie 13,6-15l przy używaniu pedału gazu w ostateczności, na trasie spoko 10-11l przy prędkosci około 80km/h.
To auto zdecydowanie za dużo pali nawet biorąc pod uwage pojemnośc i gabaryty. Wiem że jeżeli ma sie ten luksus i uzywa parcha tylko do zabawy to spalanie nie ma wiekszego znaczenia ale jak sie jeździ na codzień to juz inna sprawa przynajmniej dla mnie.
Nie wiem jak to mozliwe ze wszyscy których pytam o spalanie mówią o 12l, cos mi sie wydaje że rzeczywistość jest nieco inna tylko ciężko sie przyznać, albo nikt nie jeździ po mieście.
pozdrawiam
Denior
Jeszcze nie zamykajcie, może ja słów kilka!!!
Jeśli pali 15 litrów, tak jak piszesz, to coś jest nie w porządku z pompą wtryskową, wtryskiwaczami, albo po prostu nie działa turbodoładowanie. Nie mówię o braku kompresji, bo to chyba sprawdzałeś. Skoro silnik ma sprężarkę, to musi ją mieć sprawną, bo bez niej odczuwasz, ze nie idzie. I dusisz pedał...
Patrol po miescie pali max. 13 l. Tyle mi palił, jak miałem padnięte turbo. Potem sie poprawiło na 12. W trasie 10 l. przy predkości 90 - 110km/h. Nie przekraczaj 115km/h bo wtedy zaczyna żłopać właśnie 15l.
A moze u ciebie wchodzi w grę technika jazdy?
Patrol tak ma i już. Ale jak się jeździ!!!