diff lock - lamerskie pytanie
Moderator: Kosiarz
- adr78
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
diff lock - lamerskie pytanie
Witam
Mam problem z obsługą blokady mostu w Patrolu GR (model z 2005 roku).
Po przestawieniu przełącznika blokady mostu w pozycję ON, na desce rozdzielczej muyga na pomarańczowo kontrolka DIFF oraz ABS.
Wydaje mi się, że w położeniu na ON obydwie kontrolki powinny się świecić a nie mrugać. Kombinowałem na różne sposoby, z ruszaniem do przodu i do tyłu, z położeniami dźwigni biegów i reduktora, ale blokada nie chciała się "zapiąć". Czy coś jest nie tak ?
Pozdrawiam
Adrian
Mam problem z obsługą blokady mostu w Patrolu GR (model z 2005 roku).
Po przestawieniu przełącznika blokady mostu w pozycję ON, na desce rozdzielczej muyga na pomarańczowo kontrolka DIFF oraz ABS.
Wydaje mi się, że w położeniu na ON obydwie kontrolki powinny się świecić a nie mrugać. Kombinowałem na różne sposoby, z ruszaniem do przodu i do tyłu, z położeniami dźwigni biegów i reduktora, ale blokada nie chciała się "zapiąć". Czy coś jest nie tak ?
Pozdrawiam
Adrian
-> F Xp'97 <-
szpera
Włącz reduktor.
Blokada tylnego mostu działa po włączeniu reduktora. Wtedy kontrolka zaświeci się na stałe. A ABS będzie migał ostrzegając że na blokadzie nie działa.
Blokada tylnego mostu działa po włączeniu reduktora. Wtedy kontrolka zaświeci się na stałe. A ABS będzie migał ostrzegając że na blokadzie nie działa.
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
difflock
pojechać z 3 metry jeszcze trzeba, lekko skręcając najlepiej - żeby się zazębiłoadr78 pisze:Dzieki za podpowiedzi
W takim razie cos jest nie tak, bo przy zalaczonym reduktorze nadal mryga
ABS ma mrugać
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
Podepne się pod temat.janeksz pisze:Witam speców od patroli . Mam y 60 z 90 roku blokada działa , ale się nie pali kontrolka na desce, gdzie szukać, i co zrobić . Żarówka ? czy jakiś czujnik ?, będę wdzięczny za każdą poradę i każdą sprawdzę.
Po wyjeciu zegarów jak się dobrać do żarówki? czujnik jest w moście czy na moście?
Biały kuter Y60
tel: 502-358-221
tel: 502-358-221
Jak już wyjmiesz zegarki to obaczysz, że żarówki są wkręcane bezpośrednio w tył tablicy zegarów....Katun pisze:Po wyjeciu zegarów jak się dobrać do żarówki? czujnik jest w moście czy na moście?
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
nie wiem jak czujnik [czy jest dostęp z zewnątrz] ale ja na jednym rajdzie urwałem sobie kabelki idące od czujnika - blokada działała ale kontrolki nie było
żarówkę można sprawdzić wkładając na chwilę inną która jest obok [np. od ciśnienia oleju] ale to chyba raczej rzadko się przepala
na początek bym sprawdził czy czujnik działa czyli czy pojawi się napięcie na kablu - tam po drodze zaraz przed mostem jest wtyczka którą można rozłączyć i sprawdzić - jak sądzę jeden kabelek podaje prąd a drugi odbiera i przekazuje do kontrolki
żarówkę można sprawdzić wkładając na chwilę inną która jest obok [np. od ciśnienia oleju] ale to chyba raczej rzadko się przepala
na początek bym sprawdził czy czujnik działa czyli czy pojawi się napięcie na kablu - tam po drodze zaraz przed mostem jest wtyczka którą można rozłączyć i sprawdzić - jak sądzę jeden kabelek podaje prąd a drugi odbiera i przekazuje do kontrolki
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
eeeee.....u mnie dif działa na samym tyle....coś nie tak?Igor909 pisze:Tak jak Pavel napisał .....
Blokada działa tylko na załączonym reduktorze
Sprawdź ....

Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 2:13 am przez danielZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: szpera
bzdura , działa również przy 2H i 4HPaveL pisze:Włącz reduktor.
GG 6655009
GSM +48501071314
Y60 2.8TD + 4" Dobinsons + BFG 33"MT, lekko dłubnięty
GSM +48501071314
Y60 2.8TD + 4" Dobinsons + BFG 33"MT, lekko dłubnięty