Zawieszenie... Patrol GR
Moderator: Kosiarz
Zawieszenie... Patrol GR
Witam. Czy ktos może ma takie zawieszenie albo cos o nim slyszal... ?
Czy oplaca sie je załozyc... Czy wie ktos jak sie sprawuje w terenie i na czarnym ? Moze zna jakas ciekawsza oferte...?
Czy bezproblemowo sie zalozy do Y60 ? bez zadnych kombinacji?
Czekam na wasze odpowiedzi a w załączniku link do strony z oferta...
http://allegro.pl/item300626649_patrol_ ... d_4x4.html
Pozdrawiam
Czy oplaca sie je załozyc... Czy wie ktos jak sie sprawuje w terenie i na czarnym ? Moze zna jakas ciekawsza oferte...?
Czy bezproblemowo sie zalozy do Y60 ? bez zadnych kombinacji?
Czekam na wasze odpowiedzi a w załączniku link do strony z oferta...
http://allegro.pl/item300626649_patrol_ ... d_4x4.html
Pozdrawiam
Patrol GR Y60 
OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T

OME 2'', Tabor 9K by Warn, BFG A/T
- Najmłodszy_Gazowiec
Jeżeli nie chcesz mieć problemów i podwójnego wydatku, załóż OME. Olej ten zestw. Bo trail master ma strasznie kiepawe amory i do tego sprężyny no name (ups, sorry - CT). Jeżeli kupisz i zamontujesz sobie taki pakiet za rok, półtora wyrzucisz go na śmietnik i zamontujesz OME. Po co dwa razy płacić?
Siwy
Siwy
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
12 miesięczna gwarancja jest jak najbardziej ok, tak samo jak 2 letnia, 5 letnia , dożywotnia lub brak gwarancji
gwarancji udziela producent, jest to niejako jego wiara w to, że robi dobrze i tym sie przyciągla klientów, ale też gwarancja jest udzielana na warunkach producenta , może tam sobie wrzucać dodatkowe zapisy itp
rękojmia to co innego - rękojmi udziela sprzedawca [u nas w przypadku sprzedaży klientowi prywatnemu prawo narzuca odgórnie 2 lata rękojmi] , czasem roszczenia z tytułu gwarancji i rękojmi się nie pokrywają (szczegóły musicie doczytać sami)
przy oddawaniu uszkodzonego sprzęta klient decyduje z czego korzysta - z rękojmi czy z gwarancji
(co do samego zawieszenia się nie wypowiadam)
gwarancji udziela producent, jest to niejako jego wiara w to, że robi dobrze i tym sie przyciągla klientów, ale też gwarancja jest udzielana na warunkach producenta , może tam sobie wrzucać dodatkowe zapisy itp
rękojmia to co innego - rękojmi udziela sprzedawca [u nas w przypadku sprzedaży klientowi prywatnemu prawo narzuca odgórnie 2 lata rękojmi] , czasem roszczenia z tytułu gwarancji i rękojmi się nie pokrywają (szczegóły musicie doczytać sami)
przy oddawaniu uszkodzonego sprzęta klient decyduje z czego korzysta - z rękojmi czy z gwarancji
(co do samego zawieszenia się nie wypowiadam)
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Kolego nie myl pojęć, w przypadku klienta tzw prywatnego nie ma mowy o rękojmi. Z tego typu roszczeń może korzystać jedynie firma i tylko przez rok. Klient "prywatny" ma do dyspozycji tzw niezgodność towaru/usługi z umową i tu ma dwa lata. Są to różne akty prawne
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Kosiarz pisze:Kolego nie myl pojęć, w przypadku klienta tzw prywatnego nie ma mowy o rękojmi. Z tego typu roszczeń może korzystać jedynie firma i tylko przez rok. Klient "prywatny" ma do dyspozycji tzw niezgodność towaru/usługi z umową i tu ma dwa lata. Są to różne akty prawne
fakt - nazwa jest inna ale idea tak jak napisałem
http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=390
http://www.mojaenergia.pl/strony/1/i/238.php
jak jesteś taki kumaty w temacie to dlaczego nie zareagowałeś od razu ;P

Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
CT - CarTech - POSPRINGKosiarz pisze:Jeżeli nie chcesz mieć problemów i podwójnego wydatku, załóż OME. Olej ten zestw. Bo trail master ma strasznie kiepawe amory i do tego sprężyny no name (ups, sorry - CT). Jeżeli kupisz i zamontujesz sobie taki pakiet za rok, półtora wyrzucisz go na śmietnik i zamontujesz OME. Po co dwa razy płacić?
Siwy

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
Tak jest. Patrol ze sprężynkami miał sporo problemów. Amorków obecnie sprzedajemy sporo i jest co raz mniej reklamacji. Z nowej serii amorków mieliśmy tylko jeden przypadek urwanego ucha. Jak wiadomo przyczyn może być wiele.grzes pisze:z Trailem nie jest tak zle.
Amorki po 20kkm sa ok, sprezyny rowniez, ale wiem ze do Patrola to nie bylo tak rozowo.
Kosiarz po co Ci lekarz ?:);)
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.