Mocowanie koła rezerwy K 260
Moderator: Kosiarz
Mocowanie koła rezerwy K 260
Mam taka prośbę - czy ktoś mógł by zrobić zdjęcia i przesłać mi mocowania koła rezerwy w Patrolu K 260 krótki z 93r. Jak go kupiłem to inteligentny człowiek przerobił mocowanie na klapę tylną co spowodowało jej zniszczenie. Blacharz już to naprawił tylko nie ma koncepcji jak to mocowanie pod autem było.
Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich
Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich
nie wspominając że nie idzie tam włożyć niczego większego niż oryginalna guma 215R16 (o ile pamiętam)
nawet nie jeżdżąc w terenie kołyski były pomasakrowane i jak trzeba to sie nie otwierały
często kolidowały z zamontowanym hakiem
jedyny plus tego rozwiązania był chyba taki, że nie trzeba było osłony baku robić
nawet nie jeżdżąc w terenie kołyski były pomasakrowane i jak trzeba to sie nie otwierały
często kolidowały z zamontowanym hakiem
jedyny plus tego rozwiązania był chyba taki, że nie trzeba było osłony baku robić

cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
-
-
- janusz k160
-
- Marcin 260R
-
brakuje haka ze sprezynka, ktory zapobiega zwaleniu sie kola na lapy i leb osoby odkrecajacej srube utrzymujaca 'kolyske'Rado nd pisze:Cos tam jeszcze brakuje, nie?
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
- janusz k160
-
- Marcin 260R
-
zapodaj je na zderzak we wszystkich samochodach tak robiłem wygodnie je zdjąc wrazie potrzeby otwierane na bok nie obciąża klapy bierzesz kawałek rury calówki wyginasz przyspawasz mocowanie koła i jakiś konkretny zawias najlepiej ze śruby 20 dzien roboty i spokój na lata
jak znajde foty to je wkleje

Trzeźwe spojrzenie na świat powoduje,że natychmiast muszę sięgnąć po szklankę wódki
- zibismoke01
-
Ja też bym był za tym patentem...ANIOL pisze:zapodaj je na zderzak we wszystkich samochodach tak robiłem wygodnie je zdjąc wrazie potrzeby otwierane na bok nie obciąża klapy bierzesz kawałek rury calówki wyginasz przyspawasz mocowanie koła i jakiś konkretny zawias najlepiej ze śruby 20 dzien roboty i spokój na latajak znajde foty to je wkleje

GR+4"+33"BFG - był=( ale jeszcze bedzie=)
teraz jest bardziej przyziemnie ale też 4x4..
teraz jest bardziej przyziemnie ale też 4x4..
Kiedyś już o tym dyskutowaliśmy:
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
niewiele z tego wątku zostało ale może coś jednak.
Sam mam aktualnie zrobione mocowanie na 35" za kanapą(nieoryginalną). Do moich celów wystarcza, zmieszczę 4 osoby a w bagarzniku koło, lifta, narzędzia, taśmy, łopatę, kanisterek i jeszcz mogę ze dwie torby i jakiś plecaczek zmieścić. I to wszystko w krótkim K160
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
niewiele z tego wątku zostało ale może coś jednak.
Sam mam aktualnie zrobione mocowanie na 35" za kanapą(nieoryginalną). Do moich celów wystarcza, zmieszczę 4 osoby a w bagarzniku koło, lifta, narzędzia, taśmy, łopatę, kanisterek i jeszcz mogę ze dwie torby i jakiś plecaczek zmieścić. I to wszystko w krótkim K160